Co uprawiać na piaszczystej glebie?
-
Podobna zawartość
-
Przez marconi965
Witam, kilka dni temu pisałem o problemie z wodą w mleku. Na początku poziom wynosił 1%, teraz zwiększył się do 2.5%. Robiłem próbki w kilku laboratoriach, bezpośrednio od krów mleko, wychodzi woda. Odpada więc awaria chłodni czy wina kierowcy. Po zrobieniu wynikow wychodzi bialko- 3.2%, tłuszcz 4,4%, sucha masa-12.3%, ph- 6.6, woda 2.5%. Kontaktowałem się z doradcą zywieniowym, każdy rozkłada ręce. Miał ktoś może podobny przypadek i potrafi pomóc?
-
Przez paweljrfarmer
Przy jakiej temperaturze gleby wiosną wychodzą na wierzch dżdżownice? Wtedy jest optymalny czas na siewy, tylko ile to stC właśnie jest?
-
Przez karolinaxx
Witam
Czy ktoś korzystał z badań gleby na składniki odżywcze i stworzył do tego mapę ?
Pytam bo szukam producentów rolnych, którzy takie badania wykonywali i chcieliby się ze mną podzielić. Potrzebuję badań do pracy inżynierskiej. Proszę bardzo o kontakt.
Pozdrawiam
-
Przez Truskawka90
Witam Serdecznie,
Już podczas pierwszego rwania na albie zauważyliśmy to w dużych ilościach. jest na dojrzałych i zielonych owocach. Czy ktoś z Państwa wie co może być tego przyczyną i jak to zwalczyć? Bardzo proszę o rade. W załącznikach są zdjęcia truskawek.
-
Przez gardener94
witam,
Co polecacie na glebę V, VI klasy? jest tego 10 ha. Czy serio jedyna rozsądna opcja to las?
Pozdrawiam
-

Rekomendowane odpowiedzi
Jak osiągnąć plony w pszenicy
Renault Ares 540RX