Case Mx 150 prędkość jazdy
-
Podobna zawartość
-
Przez Xovirek
Witam, chciałbym się dowiedzieć czy może robił ktoś „rozblokowanie” prędkości w vestrum? Albo czy „naprawiał” ekologię?
-
Przez Lesnik03
Witam case puma, skrzynia powershift 19. W wyniku zbyt późnej wymiany hamulców opilki dostały sie do skrzyni. Na obecną chwilę są biegi parzyste a nieparzyste załącza po jakimś czasie. Czy jest możliwość oczyszczenia ukladu bez demontażu skrzyni? NP kilkukrotna wymianę oleju? Miał ktoś podobny przypadek? Dziękuję za pomoc.
-
Przez roxor
Witam panowie mam do was taka prośbę chce kupić case mx 135 to mój pierwszy case i nie wiem na co trzeba zwrócić uwagę w tym ciągniku jeżeli ktoś wie coś na temat tego ciągnika to proszę o wasze rady dzięki i pzdr.
-
Przez mt3820
Witam,
Niedawno zakupiłem ciągnik Case CS110 z uszkodzoną przekładnią powershift (4 półbiegi )
Problem jest taki, że na 2 i 4 półbiegu traktor nie ma siły jechać. Na niźszych biegach da się ruszyć i bez obciążenia powoli przyśpieszyć, lecz przy obciążaniu rozłącza napęd.
Dodatkowo podczas zmiany półbiegu z 2 na 3 jest chwilowe zdławienie/przyhamowanie traktora i dopiero normalnie jedzie.
Pomierzyłem ciśnienia i tak:
w punkcie pomiarowym nr5 (ciśnienie systemu) jest 16bar, podczas przełączania półbiegów (1,2,3,4) chwilowo się zmienia, po czym wraca do 16bar.
w punkcie pomiarowym 1 ( sprzęgło D, wspólne dla 2 i 4 półbiegu) ciśnienie po załączeniu wynosi 5bar.
w punkcie pomiarowym 2 (sprzęgło C) ciśnienie po zasterowaniu wynosi 16 bar
w punkcie 12 oraz 13 - po załączeniu 1 lub 3 półbiegu wynosi 16 bar, lecz po załączeniu 2 lub 4 wynosi 10 bar ( oczywiście dla 2 półbiegu 12 punkt pomiarowy oraz dla 4 13punkt
na punktach 8 oraz 6 nie zaobserwowałem źadnego wzrostu ciśnienia przełączając poszczególne półbiegi.
Zamieniałem też cewki zaworów Y22 z Y24 i ciśnienia oraz jazda jest bez zmian.
Podejrzewam, że uszkodzony jest blok zaworów, lub uszczelniacz na koszu sprzęgłowym D.
Co jeszcze mogę sprawdzić przed rozpoławianiem ciągnika?
-
Przez mati00733
Witam, mam problem w MX135 a mianowicie, zamontowałem plyte LS, pod ktora podłączyłem rozdzielacz od ladowacza. Jest to ładowacz quicke z rozdzielczem LS. Plyta LS zakupiona nowa, z zaworem. Problem polega na tym, iż podczas pracy, kręcenia kierownica syczy rozdzielacz od ladowacza, jakby gdzieś cos przepuszczało. Z tego co widzę rozdzielacz od ladowacza również posiada w sobie zaworek. Po zaślepieniu wyjść z tylnej plyty LS, czyli odcięciu zasilania rozdzielacza tura problem nie występuje. Mial ktos moze podobny problem? Podczas kręcenia kierownica az drżą przewody zasilające orbitrol.
-

Rekomendowane odpowiedzi
Dominator 108 SL wariator Młocarni
Case International 845xl