Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
25 minut temu, zetorki12 napisał:

lukejro , i Ty tak ze wszystkim co powie Papież , czy też Biskup zawsze się zgadzasz ? Nie robisz po swojemu ? A w sprawie uchodźców co ze swojej strony zrobiłeś , tylko tak namacalnie , po za sloganami i hasłami ? Masz już jakieś pomieszczenie dla nich ? Czy przyjmiesz ich pod własny dach , nie wiedząc kim kto jest i jakie ma zamiary ? Zdejmiesz Krzyż i obrazy świętych , żeby nie ranić ich uczuć religijnych . Nakazywać innym  to i ja potrafię . Co władze kościelne zrobiły by zapewnić uchodźcom godziwy byt i czy potrafią mi zagwarantować że nic złego z ich strony mi nie zagrozi ?

Nikt nie jest doskonały ale się staram się żyć zgodnie z naukami kościoła. Nie jest to miejsce ani czas aby się chwalić, ale w miarę możliwości finansowych staram się pomagać, już nie raz po mszach były prowadzone zbiórki do puszek między innymi dla dotkniętych wojną w Syrii. Wystarczy parę złotych a jak to mówią ziarnko do ziarnka a zbierze się miarka... Nie mam pomieszczenia i nie planuje takiego budować.... A to, że 40 mln państwo nie jest wstanie przyjąć 7 tys uchodźców w obawie o bezpieczeństwo świadczy o jego słabości, o tym, że "istnieje tylko teoretycznie". Zresztą jak twierdzicie, że oni przyjeżdżają tylko po socjal to i tak uciekną od naszego "dobrobytu". Polska przyjmowała już wyznawców islamu ze wschodu i jakoś nikomu włos z głowy nie spadł. W Polsce PiS straszy ludzi emigrantami, piętnuje incydenty z ich udziałem w zachodniej Europie, tylko nie mówią ilu ich przyjechało a ilu "dymi"... Ja jeżdżę po Europie, mieszkałem w  Irlandii i Anglii, chodząc do pracy mijałem meczety, muzułmanów i jakoś nigdy nikt mnie nie zaczepiał, nie kazał ściągać krzyża itp...

Pojedźcie do wschodnich Niemiec popytajcie kim są Polacy. Co usłyszycie? Pijacy, złodzieje. Wchodzisz do sklepu i słyszysz "achtung polen" Taką renomę wyrobili nam niektórzy rodacy. Ale czy wszyscy tacy jesteśmy? Kiedyś w Anglii pod sklepem zaczepiło nas dwóch cyganów handlujących sygnetami z tombaku. Jak zaczęliśmy się śmiać i usłyszeli, że jesteśmy Polakami zaczęli z nami rozmawiać po polsku. Pośmialiśmy się i poszliśmy do samochodu... Anglika który był z nami było trzeba długo przekonywać, że to nie byli Polacy tylko Romowie, bo on przecież dobrze wiedział, że to nie było prawdziwe złoto a słyszał, że rozmawiają z nami po polsku, a więc to polscy oszuści... Nie można na podstawie jednostek piętnować ogółu społeczeństwa....

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, Agrest napisał:

Ulman jesteś za przyjęciem uchodźców, czy ogólnie jesteś zawsze w kontrze do tego co  jest zgodne z polityką PIS, a wypowie się nawet ktoś nie popierający tę partię?

Szymon - ale Putinowi mogą naskoczyć, a na Nas będą psy wieszać i straszyć trybunałami. A i obrońców  biedaków też nie braknie

Nie trzeba nikogo przyjmować na siłę ale pytam o fundamentalną rzecz dla świętoszków z PIS jak to pogodzić. Niestety media tego nie powiedziały więc i tutaj dezorientacja. Pytania które zadałem sa konsekwencja tego co kolega napisał. Gdzie jest powiedziane/napisane że jak ich przyjmiesz to masz zdejmować krzyż? Zetorki powołuje się na zachodnią europę że tam zdejmują. a ja sie pytam - no i co z tego?  Nasze podwórko - nasze zasady tak jak Putin zrobił. Piszesz ze będą na nas psy wieszać i trybunałami straszyć. I tak straszą więc co to zmieni?  

Zachowując sią jak Putin nie mielibyśmy problemu z bezowymi ale też nie skonfliktowalibyśmy sie z UE.  Czasem trzeba coś pozornie przegrac by móc wiele ugrać a my umiemy tak wygrać zeby przgrać:S

Dziś podobno nie najlepiej poszło Morawieckiemu na Węgrzech. O art. 7 Orban gadać nie chciał ani nie zapewnił że nas przed sankcjami obroni. 

Z punktu widzenia Orbana zagłosowanie za sankcjami nic go nie bedzie kosztować a może na tym jedynie wygrać, Tym najgorszym w UE stanie sie Polska, on będzie po "jasnej stronie mocy"  solidarny z Brukselą  więc i oni przymkną oko na to i owo. Może jeszcze mu zaproponują część funduszy które poprzez sankcje nie popłyną do Polaki?  Osłabienie nas będzie tez na rękę Putinowi z którym robi interesy.  Orban niestety dla nas jest bardzo pragmatyczny i jakieś zaszłości historyczne i dawne urazy czy obecne uprzedzenia ma w d*pie. Próbuje zyć dobrze ze wszystkimi, ale zawsze większy może wiecej i on to wie.

Obym sie mylił za co sam trzymam kciuki

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)

A jak chciałbyś wyegzekwować zasady takie jak u Putina?

Tam narodowcy utemperują   krewkich. Psy się najedzą, a sprawa światła dziennego nie ujrzy. U Nas  to kamerkę przed domem postawią i i 24/7 będzie relacja czy jakiś nasz choćby koło płota nie przeszedł.

Edytowane przez Agrest
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, lukejro napisał:

Nikt nie jest doskonały ale się staram się żyć zgodnie z naukami kościoła. Nie jest to miejsce ani czas aby się chwalić, ale w miarę możliwości finansowych staram się pomagać, już nie raz po mszach były prowadzone zbiórki do puszek między innymi dla dotkniętych wojną w Syrii. Wystarczy parę złotych a jak to mówią ziarnko do ziarnka a zbierze się miarka... Nie mam pomieszczenia i nie planuje takiego budować.... A to, że 40 mln państwo nie jest wstanie przyjąć 7 tys uchodźców w obawie o bezpieczeństwo świadczy o jego słabości, o tym, że "istnieje tylko teoretycznie". Zresztą jak twierdzicie, że oni przyjeżdżają tylko po socjal to i tak uciekną od naszego "dobrobytu". Polska przyjmowała już wyznawców islamu ze wschodu i jakoś nikomu włos z głowy nie spadł. W Polsce PiS straszy ludzi emigrantami, piętnuje incydenty z ich udziałem w zachodniej Europie, tylko nie mówią ilu ich przyjechało a ilu "dymi"... Ja jeżdżę po Europie, mieszkałem w  Irlandii i Anglii, chodząc do pracy mijałem meczety, muzułmanów i jakoś nigdy nikt mnie nie zaczepiał, nie kazał ściągać krzyża itp...

Pojedźcie do wschodnich Niemiec popytajcie kim są Polacy. Co usłyszycie? Pijacy, złodzieje. Wchodzisz do sklepu i słyszysz "achtung polen" Taką renomę wyrobili nam niektórzy rodacy. Ale czy wszyscy tacy jesteśmy? Kiedyś w Anglii pod sklepem zaczepiło nas dwóch cyganów handlujących sygnetami z tombaku. Jak zaczęliśmy się śmiać i usłyszeli, że jesteśmy Polakami zaczęli z nami rozmawiać po polsku. Pośmialiśmy się i poszliśmy do samochodu... Anglika który był z nami było trzeba długo przekonywać, że to nie byli Polacy tylko Romowie, bo on przecież dobrze wiedział, że to nie było prawdziwe złoto a słyszał, że rozmawiają z nami po polsku, a więc to polscy oszuści... Nie można na podstawie jednostek piętnować ogółu społeczeństwa....

Jak sobie zasłużyliśmy , tak nas postrzegają . Gdzieś , komuś , jakiś grosz , bo tak trzeba . Mogę się założyć że gdyby lokowali jakąś setkę emigrantów w Twojej miejscowości , to byłbyś jednym z pierwszych , którzy by wyszli protestować przeciw . Bo przecież można gdzieś z dala ...

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano

Tak jak pisał Lukejro  - nieumiejętność poradzenia sobie z paroma tysiącami uchodźców jest  śmieszna. Mało tego - nasze państwo nie jest w stanie sobie poradzic z setką ruskich motocyklistów którzy chca jechac do Berlina. Ty idziesz dalej twierdząć że państwo nie jest w stanie poradzić sobie z wieszaniem kamerekO.o

Zasady takie jak u Putina egzekwuje sie tak jak Putin to robi a w zasadzie nie robi bo stworzył im takie warunki że tam nie przyjada.:D Oprócz tego jesteśmy przecież dumnie,  nieazależni , wstaliśmy z kolan i nikt nam nie bedzie nic nakazywał a ty sie pytasz jak to wyegzekwować porzadek?

Opublikowano

A te kamerki po co . Chyba trochę tych kamer już jet od dawna . Monitoring o tym mówią .Więc gdzie problem ?

Opublikowano (edytowane)

Czyli  gadasz żeby pogadać, bo wiesz dobrze, że jesteśmy w unii i kto by nie rządził to nie ma opcji nie zagwarantowania socjalu nachodźcom. 

Nie przyjmiemy -źle

Przyjmiemy nie zapewniając warunków bytowych - źle.

Przyjmiemy - dając socjal - źle bo i tak za mały i do tego faszyści biją, a kobiety w krocza kopią.

Zetorki - chodziło mi o to, ze kodowcy, ekolodzy, obrońcy zwierząt i inni spać po nocach nie bedą aby tylko udowodnić że jesteśmy nie tolerancyjni, faszyści i w ogóle  be.  

Edytowane przez Agrest
Opublikowano

Gdzie jest napisane że trzeba uchodźcom zagwarantować socjali i w jakiej kwocie? Miara skuteczności polityka jest takie ułożenie spraw by  nikim sie  nie konfliktując osiągnąć co się chce.  

Przyjąć w podłych warunkach - muzłumanie w poblizu świniarni, dać 50 Pln socjalu/mc  karmić 1000 Kal dziennie i pójda szybciej niż przyszli

Opublikowano (edytowane)

No i to w jakim celu ? Sam siebie chcesz okłamac czy własne sumienie . To zwykłe oszustwo i zero pomocy , a jedynie zrobienie dobrego wrażenia . Ty chcesz mówić o tolerancji i pomocy , czy tylko o zwykłej fikcji i liczbach .

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano

I myślisz, że ktokolwiek po za Putinem takie warunki wyegzekwuje?

Gdybyśmy to zrobili - nie ważne kto by rządził, to pierwszy byś tu napisał, że nieludzcy, polaczkowie, chrześcijanie praw do życia obcym odmawiają.

Gość marekfarmer
Opublikowano
3 godziny temu, lukejro napisał:

Nie chcieli? A może nie mieli takiej możliwości??? A czemu ty ich tak nienawidzisz?? Nachodźcy?? A jak by Ciebie ktoś nazywał "zapyziałym polaczkiem" to też by takie fajne??? A skąd wiesz, że nie przed wojną??? Oficjalnie tylko Syria jest objęta wojną, ale zobacz co się dzieje w innych krajach bliskiego wschodu czy północnej Afryki. Kto zdestabilizował cały region?? Czyż to nie nasi wielcy sojusznicy Amerykanie??? Francuzi, Anglicy??? Już zapomniałeś jaki panował u nas zachwyt nad "arabską wiosną"??? A nasza armia nie była czasem w Iraku a teraz w Afganistanie???

Jeśli jest tak jak piszesz, że przyjeżdżają tylko za socjalem to nie mamy się czego obawiać bo w Polsce socjal nie istnieje....

Nie ma czegoś takiego jak nieposłuszny Papieżowi Katolik, z założenia każdy Katolik jest posłuszny Papieżowi - głowie kościoła. Nie wiem co to jest "nachodźca" ale jeśli chodzi o uchodźców to żadnego, bo nie ma takiej możliwości ani potrzeby.  

Masz wolną wolę i nie musisz postępować zgodnie z naukami kościoła, ale w takiej sytuacji jeśli jesteś katolikiem popełniasz grzech.... Oczywiście, że kościół się zmienia, ale to tak jak z prawem musisz przestrzegać obecnie istniejących przepisów, tak samo w kościele dogmaty o zwierzchności, nieomylności i posłuszeństwu Papieżowi obowiązują nadal i trzeba się do tego dostosować...

Nigdzie nie napisałem że  ,,nienawidzę,,   ,,Nachodzców,,

Tylko  poprostu  jak świat  światem  nigdy  Radykalny  Islam nie będzie   Bratem dla Katolika.

Ale tak masz  Rację  że  Amerykanie  i spółka  zrobiła    tam  bałagan  obalając  dyktatorów  i  to jest  tego efekt ,, Zemsta  Kadafiego,,

Ale  jak widać  to   teraz  są  przewożeni  do Europy  statkami  finansowanymi  przez  Sorosów  i  innych  Miliarderów.   Angela  ich  zapraszała  to niech się teraz  martwi.

1 godzinę temu, Ulman napisał:

Jak ma  przyjąć  jak ich tu nikt nie wpuści? . Czemu ma zdejmować krzyż?  Władza kościelna ma gwarantować bezpieczeństwo? 

Cała dyskusja jest o sprzeczności pomiędzy nauką Watykanu a głeboko wierzącymi PISowcami. Jak to jest że wszyscy sie przeciw nim sprzysiegli:S 

Chłopie  obudź  się  z  amoku  nie tylko  wyborcy  PiS  są  przeciw  uchodźcą   ale i też   wyborcy  JKM  Kukiza  PSL  jak i  PO    a  ty masz tylko wąty  do  PiS  masz jakaś obsesje  czy  jak???

28 minut temu, lukejro napisał:

Tak   przyjmiesz  7 tyś  a  potem wyjdzie  z tego  100 tyś

Dasz  Palec  wezmą  całą  rękę

Ty  jesteś  ślepy  czy tylko takiego  udajesz   nie widzisz  co  się  dzieje  na zachodzie  jak usuwają  krzyże  z  Pomników  z szkół.  Jak   zakazują  obchodzenie  się  ze świętami   Katolickimi.  Nie  wspominając  o ich  zachowaniu.

Chcesz  tego w Polsce   za lat  10-15 co  jest  teraz  we Francji  i  robi  się  w Niemczech  ???

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, zetorki12 napisał:

Jak sobie zasłużyliśmy , tak nas postrzegają . Gdzieś , komuś , jakiś grosz , bo tak trzeba . Mogę się założyć że gdyby lokowali jakąś setkę emigrantów w Twojej miejscowości , to byłbyś jednym z pierwszych , którzy by wyszli protestować przeciw . Bo przecież można gdzieś z dala ...

U mnie w pobliskim mieście (5km od mojej miejscowości) mieli być (tak przynajmniej ludzie mówili) zakwaterowani w byłym internacie. Nikt nie protestował. Ostatnio w tej mieścinie spotkałem na deptaku rodzinę możliwie że emigrantów (sądząc po karnacji bliski wschód albo północ Afryki). Nasza zachodnia i południowa granica jest całkowicie otwarta, jakby chcieli przyjechać do nas gwałcić, mordować, ściągać krzyże i podpalać kościoły to mogli by to zrobić w każdej chwili...

@marekfarmer byłeś??? Widziałeś czy mówisz o tym co Ci w TVP powiedzieli??? W "sylwestra marzeń" też uwierzyłeś???

Edytowane przez lukejro
Opublikowano

Daj im czas - nie zrobią tego przy kilku setkach. Tylko jak Ty dasz im czas to juz tylko dobrowolna emigracja do Rosji Ci pozostanie.

Jedyna jeszcze nadzieja to że zimy powrócą i klimat im nie będzie służył

Opublikowano

Na zachodzie co się dzieje ? Kilka osób wśród wielu innych stanowi nikłe zagrożenie , ale duże ilości , tysiące - robią co im do głowy przyjdzie . Widać jak na dłoni że nigdzie sobie z nimi nie radzą . Czy naprawdę tego samego chcecie dla Polski ?

Gość marekfarmer
Opublikowano
5 minut temu, lukejro napisał:

U mnie w pobliskim mieście (5km od mojej miejscowości) mieli być (tak przynajmniej ludzie mówili) zakwaterowani w byłym internacie. Nikt nie protestował. Ostatnio w tej mieścinie spotkałem na deptaku rodzinę możliwie że emigrantów (sądząc po karnacji bliski wschód albo północ Afryki). Nasza zachodnia i południowa granica jest całkowicie otwarta, jakby chcieli przyjechać do nas gwałcić, mordować, ściągać krzyże i podpalać kościoły to mogli by to zrobić w każdej chwili...

Skoro  nie chcą  tu  przyjeżdżać   to  poco  siłą   ich tu  sprowadzać.

To ma  być  Demokratyczne Działanie  Siłą   wywożenie  ludzi  jak zwierzęta ????

Takie  Metody  stosowali  ,,Hitlerowcy,,  przymusową  relokację  robili.

Opublikowano (edytowane)

Nic tylko wyjść z tej Uni, pozamykać granice, otoczyć się murem, to jest jedyny ratunek!!! Tylko jak to mówi @zetorki12 zasługujemy na miano złodziei i pijaków to nawet w pełnej izolacji ulegniemy samo destrukcji...

@marekfarmer hitlerowcy w 1939r straszyli Niemców Polakami tak jak teraz PiS straszy nas emigrantami... 

Edytowane przez lukejro
Opublikowano

To nie jedyne wyjście . Wydaje mi się że Unia też jest reformowalna . Tu też można kierować się własnym rozumem , a nie koniecznie podążać ku przepaści w imię jedności stada .B|

Opublikowano
2 godziny temu, mirro napisał:

Były, owszem ale szpitale z obsadą oddziałów raczej nie miały problemów. Jak nie było przychodni działały oddziały ratunkowe. Teraz nie ma kto stanąć przy łóżku chorego w szpitalu. Jeżeli ktoś decyduje się być ministrem, to chyba powinien brać pod uwagę iż może znaleźć się na celowniku choćby opozycji, Tu minister znalazł się na celowniku własnego środowiska, a najśmieszniejsze jest to że chce ono aby zrealizował to co postulował będąc w opozycji. Powiedzieli "sprawdzam' i okazało się że dalej zdrowie jest w czarnej ....

minister twierdzi że problemów z obsadą nie ma. a ja sam nie spotkałem się z problemem dostępu do lekarza,bo tak się składa że ostatnio mam troche z nimi do czynienia .

a gdy za czasów PO moje dziecko potrzebowało pomocy lekarz rodzinnego, musieliśmy czekać 4 godziny na ratunkowym.to twoim zdaniem jest ok, pomyśl zanim coś napiszesz

nasłuchałeś się nie wiadomo czego mirro.

opozycja chce żeby on zrobił to w 2 lato to co im nie udało się przez 8 lat.  dobre sobie .

• Like 2
Opublikowano

Kolejki są także teraz. Na nieszczęście nie dawno musiałem pojechać na oddział ratunkowy szpitala dziecięcego i też czas oczekiwania zamknął się w trzech godzinach. W opiece nocnej i świątecznej jeszcze gorzej a zwiedziłem po drodze trzy punkty. 
Jeżeli nie byłoby problemów z obsadą to ministrowi wisiałby i powiewał protest rezydentów. A tak nie jest .

Opublikowano

Problemu służby zdrowia nie rozwiązało Po i nie rozwiąże Pis i zapewne inni również. Wydaje mi się, że bez względu na ilość wpompowanych pieniędzy w służbę zdrowia, nadal w interesie samych lekarzy będzie utrzymywanie status quo.

Na tą chwilę to lada moment zabraknie pielęgniarek, a panicz doktor po AM jak nie umiał dać zastrzyku tak nadal nie będzie umiał. Lata głodowych płac spowodowały, że żadna młoda dziewczyna nie decyduje się na podjęcie szkoły pielęgniarskiej. 

Na ile procentowo możecie określić udział pielęgniarek/pielęgniarzy w swoim miejscu zamieszkania w wieku powiedzmy poniżej 45 lat? Będzie to 10%?

Opublikowano (edytowane)

bo martwi się rezydentami,o ich przyszłość np.

tak masz racie opieka nocna i świąteczna jest do bani, tam tylko wykańczają ludzi .

właśnie między innymi dlatego nie popieram lekarzy mam nie najlepsze zdanie na ich temat

Edytowane przez grzen
Opublikowano
49 minut temu, zetorki12 napisał:

No i to w jakim celu ? Sam siebie chcesz okłamac czy własne sumienie . To zwykłe oszustwo i zero pomocy , a jedynie zrobienie dobrego wrażenia . Ty chcesz mówić o tolerancji i pomocy , czy tylko o zwykłej fikcji i liczbach .

Polityka to w duże mierze iluzja i gra pozorów. Nie wiedziałeś tego? To tak samo szczere i prawdziwe jak zabieranie 700 by dać 500

45 minut temu, Agrest napisał:

I myślisz, że ktokolwiek po za Putinem takie warunki wyegzekwuje?

Gdybyśmy to zrobili - nie ważne kto by rządził, to pierwszy byś tu napisał, że nieludzcy, polaczkowie, chrześcijanie praw do życia obcym odmawiają.

Putin potrafi a my nie? Tak sie rozpoznaje skutecznego polityka:D Nie mam dla bezowych specjalnej empatii i nie mówie że się mamy z nimi pieścić. Tu chodzi o gre pozorów i by tak przegrac aby wygrac. 

Skad ty wiesz co ja bym napisał?

44 minuty temu, marekfarmer napisał:

Chłopie  obudź  się  z  amoku  nie tylko  wyborcy  PiS  są  przeciw  uchodźcą   ale i też   wyborcy  JKM  Kukiza  PSL  jak i  PO    a  ty masz tylko wąty  do  PiS  masz jakaś obsesje  czy  jak???

Tak   przyjmiesz  7 tyś  a  potem wyjdzie  z tego  100 tyś

Dasz  Palec  wezmą  całą  rękę

Czemu mam się tak jak ty bezgranicznie identyfikować z jedną opcją? Co do obsesji to chyba nie wkleiłeś dziś jeszcze nic z Tuskiem:D

Przyjmiesz tyle ile zechcesz i dasz im tyle ile uważasz a jesli nie dasz rady to jest to baaardzo słabe państwo

38 minut temu, zetorki12 napisał:

Na zachodzie co się dzieje ? Kilka osób wśród wielu innych stanowi nikłe zagrożenie , ale duże ilości , tysiące - robią co im do głowy przyjdzie . Widać jak na dłoni że nigdzie sobie z nimi nie radzą . Czy naprawdę tego samego chcecie dla Polski ?

Niech się nasza dzielna  OT weźmie za pilnowanie ich bo jak na razie to nadaja się jedynie do odpalania fajerwerków w karnawale. 

Jak oni się boja kilku tysięcy nieuzrojonych beżowych razem z babami i dziećmi to co by było jakby tysiąc uzbrojonych i wytrenowanych ruskich do nas wpadło. To tylko świadczy o słabości państwa. 

Opublikowano
23 minuty temu, grzen napisał:

bo martwi się rezydentami,o ich przyszłość np.

tak masz racie opieka nocna i świąteczna jest do bani, tam tylko wykańczają ludzi .

właśnie między innymi dlatego nie popieram lekarzy mam nie najlepsze zdanie na ich temat

A o kim masz najlepsze zdanie?

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v