Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

lukaszku przestales klamac ???? czy jeszcze nie ???? na czym on moze sie znac 10 lat na af i 62 posty:D

antek od dziecinstwa mial stycznosc z ub i sb-jego ojciec popelnil samobojstwo podobno zastraszony przez ub, potem jako wieloletni opozycjonista, lewak i milosnik che guevary mial ciagla stycznosc z sb-podobnie jak michnik ,kuron , szlajfer, i tysiace innych jego towarzyszy walki a do tego dziwna sprawa jego zony.....

i mydlem go -tak mi sie skojarzylo z kingsajzem, czasy sie zmienily i sznurka do snopowiazalek nie brakuje wiec sznurkiem go:13_upside_down::13_upside_down::13_upside_down:-sznurkiem.........:D.

elektryk -ja to na elektrowniach sie nie znam -kominy jednej widze z okna i tyle, ale takie dane podala radiowa III w audycji i rzeczywiscie sklamali-elektorwnie pracowaly srednio na 20 %

http://solarkurier.pl/news/166615/rekord-farm-wiatrowych-w-polsce-5234-mw.html.

dzisiejsza dawka smogu- pm 2,5-72%, pm 10-62%

Edytowane przez jacus
Opublikowano

A daj już spokój żonie Antoniego. Sprawa już tu była przerabiana. Kobita trochę połaziła po kawiarniach z oficerem WSI, popiła kawy, popaplała ale że źródłem była żadnym to sami ją puścili w kanał. Nie wiedziała do kogo robi maślane oczy. Jak się sprawa rypła i okazało się że oficer ten migdalił się równie dobrze do kobit i chłopów wypłynęła też Ona. 
Antonii wie i wybaczył. Przecież mówił że ufa tylko żonie.

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

mirro

Pamiętasz o  żonie  ,, Profesora,, Tuska  jak mu  rogi  doprawiła. A przecież   powtarza  że najważniejsza jest   ,,Miłość,, a jego ,,Miłość,,  rogi  mu doprawiła  pewnie  z ,, Miłości,,

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano
14 godzin temu, Ulman napisał:

No i co z tego że kupują 80% ? Może to pokrywa 0,5% ich zapotrzebowania na wegiel? To że tobie sie wydaje że te 80% z JSW to duzo nie znaczy że tak jest 

Na kosmetyki to kopalnie muszą pracować pełną parą. 

Co do butelek to o ile pamietam w szkle wegla nie ma bo przy wyrobie by sie utlenił i uleciał w powietrze. 

ulmanku piszesz tak jak ciebie by miastowy uczył jak gospodarzyć ....  widać ze dane które podałeś były za Platformy tylko tacy wolnorynkowcy w to wierzą, gdyby 80 mld to węgla  z tego połowę by zużyły gospodarstwa domowe to był uwierzył ?

Opublikowano

Marek . No właśnie napisałem to aby zapobiec włażeniu w sprawy alkowy, przy okazji dyskusji politycznych. Napisałem to specjalnie ironizując aby zbagatelizować. Widzę że pojąłeś w lot.

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

Byś chciał zbagatelizować  to byś  nie czytał i reagował  tych  ,,durnoctw,,  Jacusia   który  żyje  w swoim świecie   i  wątpię  aby ktokolwiek traktował go tu na poważnie 

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

a pamietasz marte k. pana smuniewskiego i dubienieckiego:13_upside_down::13_upside_down::13_upside_down:, jak to skomentujesz ???? tylko dzieci zal-jak corka kiedys sie dowie ze sad i badania genetyczne musialy ustalac kto jest jej ojcem, to jak sie bedzie czula ?? a te klamsta na wyborczych plakatach z kampanii prezydenckiej -swieta prawicowa rodzina smuniewski z "corka" a potem klamstwa  w sprawie romansu i zdrady z dubienieckim ?????

http://www.se.pl/rozrywka/gwiazdy/marta-kaczynska-ujawnia-moj-maz-nie-jest-ojcem-mojej-corki-piotr-smuniewski-nie-jest-ojcem-ewy_287261.html

jesli antoni zatrudnia swoja rodzine w panstwowych urzadach-to mozna o tym pisac czy nie ????

nowy rok juz sie zaczal w azjii- szczesliwego nowego yorku :D a dla marusia ekstra zyczenia-nie znalem tej piosenki

wczoraj w zakopanem

https://krakow.onet.pl/tatry-300-osob-walczylo-o-wejscie-do-san-awantura-z-pijanymi-turystami/m38fetw

Edytowane przez jacus
Opublikowano
39 minut temu, Roman176 napisał:

ulmanku piszesz tak jak ciebie by miastowy uczył jak gospodarzyć ....  widać ze dane które podałeś były za Platformy tylko tacy wolnorynkowcy w to wierzą, gdyby 80 mld to węgla  z tego połowę by zużyły gospodarstwa domowe to był uwierzył ?

Tobie to różne żeczy widać więc to mnie akurat nie dziwi.

Które dane podałem były za platformy?  

JSW wyprodukowało w 2016 15 mln ton węgla, a przychody wyniosły ok 3,5 mld więc nie wiem skąd ci się wzieło 80 mld. Jeśli to miałyby być przychody to JSW musiałoby na nie pracować ponad 20 lat a jeśli ilości to kilkaset lat. Napisz o co ci chodzi konkretnie bo coś bredzisz i niewiedomo co w twoim chaosie myslowym chcesz uzyskać

Opublikowano

Może i tak ale co to jest te 80 mld i jak to się ma do wydobycia i jego wartości. Co to jest za parametr. 80 mld czego? Ton, kg Pln Eur?

Jakie ja dane podałem które były za platformy i jak rozumiem są nieprawdziwe wg ciebie

Gość marekfarmer
Opublikowano
5 godzin temu, jacus napisał:

dzisiejsza dawka smogu- pm 2,5-72%, pm 10-62%

14841412015878.jpg

Opublikowano
16 godzin temu, mirro napisał:

Można bo to nepotyzm, choć i w pewnym sensie k**ewstwo.

Ty jako oficer Wojska Polskiego! Powinieneś poskromić trochę swój język!  Podoficer Wojska Polskiego.  Chyba że bida przemawia.  Wiesz o czym mówię  bido! !! 

Opublikowano

Kiedy wy PIS-owcy przestaniecie żyć przeszłością bo tylko co zrobiła poprzednia władza wyciągacie a może byście zaczęli wytykać błędy obecnej władzy. 

Opublikowano
3 godziny temu, Kas napisał:

Ty jako oficer Wojska Polskiego! Powinieneś poskromić trochę swój język!  Podoficer Wojska Polskiego.  Chyba że bida przemawia.  Wiesz o czym mówię  bido! !! 

Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!
Panie Kolego Kas. To do czego odniosłeś się, to nie była wycieczka ad personam. To tylko próba opisania sposobu działania pewnych ludzi i pewnych zjawisk. Dotyczy to wszelkich frakcji politycznych i nie ma tu sensu dzielić kto więcej, a kto mniej bo i tak jest to naganne. Według mnie, to pewnego rodzaju wyznacznik poziomu szacunku który nasi rządzący powinni mieć tak dla siebie jak i dla nas, czyli społeczeństwa. Polska może być podmiotem wielkiej polityki, ale muszą zmienić się pewne postawy i zachowania samych polityków. Mówi się tyle o wstawaniu z kolan, jak to zrobić bez szacunku dla siebie?Taka drobna rzecz, szacunek, a tyle potrafi zmienić. Niestety większość naszych dzielnych polityków nie wie chyba co to szacunek ani co z tym się później wiąże. Dla nich wyznacznikami są pierwsze miejsca na uroczystościach, nowe bryki, nowe samoloty, kordony policjantów, czy choćby możliwość obsadzenia kogo się da, gdzie się da.
Gdzieś widziałem opinię doskonale opisującą taką sytuację. "Nawet dziwka kiedy nabierze do siebie szacunku to z szacunkiem zaczyna być traktowana". Pozostaje pytanie czy przypadkiem nie skończyło się na szacunku tylko dla siebie? 
Może mój język jest zbyt dosadny. Wszystkich których uraziłem przepraszam. 
A tak na koniec. "Bida nie przemawia". Swoją drogę wybrałem sam. Robiłem to co mi się podobało, albo to do czego zobowiązałem się w słowach przysięgi. Mam szacunek dla wszystkich noszących mundur za to że nie starali się uniknąć tego obowiązku. Bez korpusu podoficerów armia nie poradzi sobie i ja to rozumiem, bo wielu z Was szkoliłem a potem musiałem polegać na umiejętnościach. Jesteście specjalistami i fachowcami, trzonem armii. Należysz do tego korpusu, tym większy szacunek.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v