Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ZWIOTCZAŁ -  inteligencie. 

Czy w 1981 w Wujku strzelali żołnierze czy nie, bo Antek twierdzi że tak . To jest sedno sprawy. Może w 70 czy 56 strzelali ale nie o tym mowa . Pytanie czy Antek mówił prawdę czy nie? 

Jakie twoje zdanie

Opublikowano

Ma znaczenie bo mówi to Minister Obrony Narodowej i na dodatek historyk. Róbcie tak dalej to zostaną wam tylko "Żołnierze Wyklęci" i elita elit WOT. Pozbądźcie się jeszcze tylko bohaterów Powstania Warszawskiego i świat stoi otworem.

Gość marekfarmer
Opublikowano
14 minut temu, Ulman napisał:

ZWIOTCZAŁ -  inteligencie. 

Czy w 1981 w Wujku strzelali żołnierze czy nie, bo Antek twierdzi że tak . To jest sedno sprawy. Może w 70 czy 56 strzelali ale nie o tym mowa . Pytanie czy Antek mówił prawdę czy nie? 

Jakie twoje zdanie

Czytaj całość   a nie wyrwane z Kontekstu  słowa.

"Nie zawiedli ojczyzny górnicy 'Wujka', którzy padli 16 grudnia 1981 r., gdy strzelali do nich ci, którzy zawiedli, którzy splamili honor żołnierza polskiego, ci dla których nie ma miejsca w polskim żołnierskim korpusie oficerskim i w polskiej armii. Czas najwyższy jasno, głośno, publicznie powiedzieć - dla tych, którzy mordowali Polaków, splamili swoje dłonie krwią polską, nie ma miejsca w żołnierskich szeregach" - dodał szef MON.

Czytaj więcej na http://fakty.interia.pl/polska/news-macierewicz-dla-mordercow-polakow-nie-ma-miejsca-w-armii,nId,2478998#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox

Opublikowano (edytowane)

no to ja słyszałem że strzelali zomo, ale może to żołnierze byli przebrani za zomo. dla antka się wypsneło.

Edytowane przez grzen
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Alamo napisał:

Zasrane;)

Bez komentarza

9 minut temu, grzen napisał:

a czy strzelali żołnierze czy nie to jakie ma znaczenie . nawet jeśli to byli żołnierze to nie byli polscy ,oni tylko po polsku rozmawiali

Znaczenie ma takie, czy  Antonii powiedział prawdę czy też nie. Nikt nie neguje że to byli komuniści nikt nie rozważa czy to ma czy nie ma znaczenia kto strzelał , nikt się nie pyta czy byli polscy czy też nie . Pytanie jest czy strzelali w Wujku czy też nie? 

Marek - co wyrwane z kontekstu? Antoni twierdzi wbrew faktom że żołnierze strzelali. Który fragment niby świadczy o tym że  wie co mówi i nie mija sie z prawdą?

Edytowane przez Ulman
Gość marekfarmer
Opublikowano

2 minuty temu, Ulman napisał:

Marek - co wyrwane z kontekstu? Antoni twierdzi wbrew faktom że żołnierze strzelali. Który fragment niby świadczy o tym że nie wie co mówi i nie mija sie z prawdą?

Odpowiem ci na twoim poziomie :D

Komorowski  jak mówił o Janie Pawle  3  mijał się z faktami

Albo  o Przygotowywanej strategi  wyjścia  Polski z NATO ???

Opublikowano (edytowane)

I tak zaraz nam wytłumaczy że Antek miał jednak racje. :)

Co ma do tego Komorowski? To on strzelał do górników?O.o

Jak byś był na moim poziomie to byś umiał odpowiedzieć.  

Edytowane przez Ulman
Gość marekfarmer
Opublikowano

Nigdzie nie pisałem że  Komorowski strzelał do górników

Choć  za Czasów  PO-PSL  do górników  także  strzelano 

Pytanie brzmiało  inaczej:

Opublikowano
8 minut temu, marekfarmer napisał:

Nigdzie nie pisałem że  Komorowski strzelał do górników

Choć  za Czasów  PO-PSL  do górników  także  strzelano 

Pytanie brzmiało  inaczej:

Mijał się z faktami ale jaki to ma związek z tym co mówi Antonii?

Gość marekfarmer
Opublikowano

Taki  sam że Antoii  mówiąc  o Wujku 1981 zrobił to samo bo  wojsko  jechało tam czołgami na demonstrantów  bynajmniej tak podaje wikipedia a strzelało Zomo.

Ale Nie zmienia to  faktu  że w Polskiej Armii  nie może być  miejsca  dla tych  żołnierzy którzy  strzelali do  robotników  i bezbronnych ludzi  w grudniu 1970  jak  najazdu czołgami w 1981 roku.

Opublikowano

Bo ich już nie ma. Za to w PiS jest jeden podający się za bohatera represjonowanego za odmowę strzelania do stoczniowców. Tym czasem wyrzucono go z wojska za olewanie obowiązków szefa kompanii i kradzież spirytu. :D

Opublikowano

Czyli żołnierze nie strzelali?Trzeba było tak od razu. To znaczy że kłamał albo nie wiedział  tak jak i Komorowski.Można więc przez analogie wysnuć wniosek że to  tacy sami gamonie.

Dla strzelających nie ma miejsca w naszej armii - zgoda. Tylko ilu ich strzelało we wszystkich zadymach kilkudziesięciu? Ostatnia zadyma była 36 lat temu i jak wtedy mieli po 25 lat to ju z sa na emeryturach a nie w armii. Ci którzy strzelali  w 1970 to moga juz nie życ więc ilu  tych złych do wyrzucenia zostało? Pieciu , dziesięciu?

Opublikowano (edytowane)

ale myślę że komor jest większy gamoniem ,bo on przecież był prezydentem a antoni tylko ministrem.  myśle że w dobrym kierunku prowadzi wojsko .a to że twarz ma jaką ma to już inna sprawa.:211_panda_face:

Edytowane przez grzen
Gość marekfarmer
Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

A 1992  próba puczu i aresztowania Wałęsy to taka mała wtopa?

Ty  sie dobrze  czujesz ???

Lustracja  to próba  puczu.???

Pucz  to zrobił  Wałęsa  Tusk  i spółka 

Obalili  Legalny  Rzad w nocy  tylko dlatego  że  Macierewicz  na wniosek  JKM  zlustrował  Posłów  i  wyszło  kto  jest kto

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v