Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, Ulman napisał:

I ty się dziwisz że uważam że nieuki  popierają  PIS? 

Oczywiście musisz też wyznawać sPISkowe teorie że ja rozbijam i zabieram głosy PISowi. Ludzie są w wiekszości durni i wytresowano ich hasłami o straconuym głosie. Gdyby k

Głosuj na JKM i jego środowisko. 

PIS nic nie zabiera? A zniesienie, 30 krotności , podatek od najbogatszych , podatek bankowy, 10gr w paliwie, obniżenie kwoty wolnej od podatku, kasa zabrana z OFE to niby czyje pieniądze?

OFE to raczej PO wessało.

Obniżyli kwotę kiedy i komu? Trochę mijasz się z prawdą.Mnie osobiście boli że podnoszą lub podnośić będą płace minimalną ,bo wtedy to i do mojej kieszeni zaglondną

Oczywiście musisz też wyznawać sPISkowe teorie że ja rozbijam i zabieram głosy PISowi. Ludzie są w wiekszości durni i wytresowano ich hasłami o straconuym głosie. Gdyby k

PIS nic nie zabiera? A zniesienie, 30 krotności , podatek od najbogatszych , podatek bankowy, 10gr w paliwie, obniżenie kwoty wolnej od podatku, kasa zabrana z OFE to niby czyje pieniądze?

Obniżyli kwotę kiedy i komu? Trochę mijasz się z prawdą.Mnie osobiście boli że podnoszą lub podnośić będą płace minimalną ,bo wtedy to i do mojej kieszeni zaglondną

10 godzin temu, Slodki66 napisał:

Władze dla Pojebancow! 

Może i jesteś tym kimś tego nie wiem,po twoich tekstach odnoszę wrażenie że masz rację.

Władze dla Pojebancow! 

Może i jesteś tym kimś tego nie wiem,po twoich tekstach odnoszę wrażenie że masz rację.

Władze dla Pojebancow! 

Opublikowano
2 godziny temu, Slodki66 napisał:

I

Weź sobie Ulman zrób symulację i załóż że konfederacja wygrywa wybory i............. co dalej??? Jak obsadzic stanowiska? Tylko nie opowiadaj że mają zaplecze ludzi a co ciekawsze specjalistów. Już widzę jak realizują program. Chęci i pierdolenie to trochę mało. 

O czym ty mówisz? Zobacz sobie YouTube i ich wypowiedzi a nie TVP i propagandę. Zaplecze specjalistów to ma PiS gdzie minister finansów zmienia się co pół roku. Faktycznie super. Ludzie przejrzyjcie na oczy.

58 minut temu, 12zbyszko napisał:

Jeden kiedyś powiedział . Żeby tylko 10% spełnili to co obiecują to już będzie dobrze .

Co z tego ze jakiś program jest . Teoria a praktyka swoją drogą .

Nie rozumiem cię. Jasne że każdy dużo gada bo to kampania. Sek w tym że będziemy druga Grecją albo Wenezuela. Ludzie się śmieją z tego ale Grecy pewnie też się śmiali swego czasu a później nie mogli kasy z bankomatu wypłacić jak gospodarka siadla.

7 minut temu, racyl napisał:

jesteś w tych kilku procentach co nie przekroczy progu wyborczego ta cała maskarada

Taka właśnie dyskusja z tobą. Ty nie potrafisz konkretnie rozmawiać. Zadałem ci pytania dlaczego nie podoba Ci się pomysł Konfederacji na edukację a ty piszesz ze nie przekroczą progu :) Komedia. Mam nadzieję że pozostali wyborcy pisu nie upadli tak nisko jak ty.

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, marluk napisał:

Ludzie przejrzyjcie na oczy.

to może stań pod kosciołem po Mszy to ktoś ci uwierzy w te  brednie JKM co je opowiada od 20 lat

Opublikowano
Przed chwilą, racyl napisał:

to może stań pod kosciołem po Mszy to ktoś ci uwierzy w te  brednie JKM co je opowiada od 20 lat

A jak cie pytam które pomysły Konfederacji ci się nie podobają to nie umiesz napisać :) Ty naprawdę masz coś z głową nie tak.

Opublikowano
3 minuty temu, marluk napisał:

Taka właśnie dyskusja z tobą. Ty nie potrafisz konkretnie rozmawiać. Zadałem ci pytania dlaczego nie podoba Ci się pomysł Konfederacji na edukację a ty piszesz ze nie przekroczą progu :) Komedia. Mam nadzieję że pozostali wyborcy pisu nie upadli tak nisko jak ty.

A co ci się nie podoba w edukacji ? od razu rodzić pośle dziecko na studia zamiast do szkoły średniej 🤣 no tak zapomniałem dzieci będą słuchać się rodziców , pełna sielanka

Opublikowano
1 godzinę temu, BENNY82 napisał:

Tak jak zakup śmigłowca wielozadaniowego od żabojadów w ostarniej chwili nieprzemyślany zakup dobrze że maciora to odkręcił. Tak za czasów po-psl remont szlaków kolejowych polegał na wymianie zgniłych totalnie podkładów kolejowych to miało zapobiec wykolejeniu aby tory się nie rozjechały czyli było robione tak na odpier**l wiem bo robiłem przy tym. Pisiory wymienili podkłady na betony i nowe tory nowe budki z automatycznymi rogatkami dziekuję do widzenia. Ciekawe z czego koalicja psl- po zamierzała te inwestycje zrealizować ? Yroche na wyrost aby inni się z tym męczyli bo wiedzieli że koniec jest bliski.

Cztery lata rządów i kupiono cztery śmigłowce w wersji "bieda". A teraz Świdnik przez dwa lata ma prowadzić testy zmęczeniowe kadłuba Mi 24, bo maja nadzieję że polata jeszcze z 15 lat.  Brawo Ty. Weź Antoniemu jeszcze ołtarzyk wystaw i bij pokłony. Centrum obsługowe zamiast u nas powstało w Rumunii, linii montażowej nie ma.  Inwestowanie w bardziej skomplikowany przemysł - level master.

• Thanks 1
Opublikowano
Przed chwilą, grzen napisał:

Obniżyli kwotę kiedy i komu? Trochę mijasz się z prawdą.Mnie osobiście boli że podnoszą lub podnośić będą płace minimalną ,bo wtedy to i do mojej kieszeni zaglondną.

Tłumaczyłem kilkanascie razy i PISiaki milczaco przyznaja rację . 

Jest tak 

Kiedyś było 3 tys z groszami  wolne  o podatku dla kazdego. 

Teraz gdy zarabiasz do 8tys nie płacisz nic. Potem ta kwota maleje by przy 13 tys zejść do poziomu 3 tys z groszami . Po przekroczeniu zarobków 85 tys kwota wolna maleje by po przekroczeniu 127 tys spaść do zera. 

Reasumując - zyskuja ci którzy zarabiaja do 1083 pln miesięcvznie co stanowi niepełne pół etatu na pensji minimalnej i pewnie dotyczy śmiesznej liczby osób w kraju. Nikt pracujący na pełen etat na minimalnej nawet nie powącha tej podwyzki a wszyscy którzy zarabiaja powyżej 7 tys /mc traca na tej podwyzce .  

W środu artykułu masz reguły szaleńczego wzrostu kwoty wolnej. Jesli gdzies popełniam błąd to możesz sprostowac.

https://zaradnyfinansowo.pl/kwota-wolna-od-podatku/

Opublikowano
3 minuty temu, marluk napisał:

O czym ty mówisz? Zobacz sobie YouTube i ich wypowiedzi a nie TVP i propagandę. Zaplecze specjalistów to ma PiS gdzie minister finansów zmienia się co pół roku. Faktycznie super. Ludzie przejrzyjcie na oczy.

Nie rozumiem cię. Jasne że każdy dużo gada bo to kampania. Sek w tym że będziemy druga Grecją albo Wenezuela. Ludzie się śmieją z tego ale Grecy pewnie też się śmiali swego czasu a później nie mogli kasy z bankomatu wypłacić jak gospodarka siadla.

W Grecji to siadły niemieckie i francuskie banki i cały cyrk to pompowane eurusy do niemieckich i zabojadzkich banków przez rurkę co się Grecja zwie.

Porównanie do greckiej polskiej gospodarki to co najmniej nadużycie.

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, marluk napisał:

A co budżet się nie spina . I co Grecji zrobili ? Nic . Musieli iść na ustępstwa bo by nic nie dostali .

Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał:

Cztery lata rządów i kupiono cztery śmigłowce w wersji "bieda". A teraz Świdnik przez dwa lata ma prowadzić testy zmęczeniowe kadłuba Mi 24, bo maja nadzieję że polata jeszcze z 15 lat.  Brawo Ty. Weź Antoniemu jeszcze ołtarzyk wystaw i bij pokłony. Centrum obsługowe zamiast u nas powstało w Rumunii, linii montażowej nie ma.  Inwestowanie w bardziej skomplikowany przemysł - level master.

Wyrzuć Mirro swój komputer i kup sobie Atari albo Amigę i będziesz miał level master.

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, racyl napisał:

Wychowałeś się w socjaliźmie , uczyłeś w socjaliźmie , żyjesz w socjaliźmie więc nigdy nie pojmiesz. Co jest konkretnie brednią? Nie chcesz płacic nizszych podatków? Pewnie się boisz bo JKM zawsze mówił że głupi i leniwy mus mieć w normalnym ustroju bardzo xle.

5 minut temu, marluk napisał:

A jak cie pytam które pomysły Konfederacji ci się nie podobają to nie umiesz napisać :) Ty naprawdę masz coś z głową nie tak.

Nie odpowie bo nie ma pojęcia . W TVPis tak mówili wiec to powtarza. Daremny trud.

• Like 2
Opublikowano
Przed chwilą, Ulman napisał:

JKM zawsze mówił że głupi i leniwy mus mieć w normalnym ustroju bardzo xle.

A co z chorymi i seniorami według JKM?

Opublikowano
Przed chwilą, zetorki12 napisał:

eutanazja za darmo dla nich

Opublikowano
5 minut temu, Slodki66 napisał:

Wyrzuć Mirro swój komputer i kup sobie Atari albo Amigę i będziesz miał level master.

A najlepsze jest to  że do MI 24 nie mamy ani awioniki, ani uzbrojenia, ani nawet amunicji. Czyli przejście ma Atari i tak byłoby skokiem technologicznym🤣

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, zetorki12 napisał:

Zobacz sobie ich program. Max 10 minut jak w miarę sprawnie czytasz.

13 minut temu, racyl napisał:

A co ci się nie podoba w edukacji ? od razu rodzić pośle dziecko na studia zamiast do szkoły średniej 🤣 no tak zapomniałem dzieci będą słuchać się rodziców , pełna sielanka

Nie znasz programu. Teraz już tylko się osmieszasz. Ale chcesz to brnij dalej.

Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

Wychowałeś się w socjaliźmie , uczyłeś w socjaliźmie , żyjesz w socjaliźmie więc nigdy nie pojmiesz. Co jest konkretnie brednią? Nie chcesz płacic nizszych podatków? Pewnie się boisz bo JKM zawsze mówił że głupi i leniwy mus mieć w normalnym ustroju bardzo xle.

nie chcę płacić wysokich rachunków w przyszłości za to co teraz mam za darmo

1 minutę temu, marluk napisał:

Nie znasz programu. Teraz już tylko się osmieszasz. Ale chcesz to brnij dalej.

sekciarzom dziękuje jeszcze przed głoszeniem ich bredni

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

A najlepsze jest to  że do MI 24 nie mamy ani awioniki, ani uzbrojenia, ani nawet amunicji. Czyli przejście ma Atari i tak byłoby skokiem technologicznym🤣

No powiedzmy że to byłby skok w przepaść. 

Na szczęście będzie f35 także powoli trzeba zapominać o MI jakimkolwiek bo z ruskimi w zbrojeniach to nam raczej nie po drodze. CZASY UKŁADU WARSZAWSKIEGO ZA NAMI.

Opublikowano
1 minutę temu, marluk napisał:

Nawet nie chcę tego słuchać . Pamiętam kilka lat temu jak tłumaczył , że właściwie żadnych podatków , składek itp. Każdy martwi się o siebie .... Nie było w tym Jego raju miejsca dla "słabszych" . Dla mnie to :nawiedzony" człowiek , który znalazł sobie taką niszę w polityce i z tego żyje .

Opublikowano

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=350129952083621&id=210526599377291

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v