Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dDebaty nie oglądałem ale chętnie zerknę jak podrzucisz  tą wypowiedź (o ile potrafisz)

Jesli piszesz prawde to głosuj na Konfederację. Podatki będa mniejsze, socjal nierobom zabiora, wyleją na pysk z połowę urzedasów - same zalety

Opublikowano

No to podrzuć bo nie bede całego tygodnia wpisów przekopywał. Dla mnie to dziwne ze chca nacjonalizacji ale różne cuda się zdarzają. No chyba że nie zrozumiałeś co mówił.

Opublikowano

W swoim socjalistycznym umysle wytłumaczyłeś sobie to jako nacjonalizacje. Nie zrozumiałeś jak zwykle ale to nie nowina. W sumie to masz racje, głosuj na Wilka  to zawsze 100x mądrzejsze jak na PIS.

Opublikowano

tylko mały problem jest gdzie jest on na listach bo jakoś nie mogę go znaleźć 

2 minuty temu, Ulman napisał:

W swoim socjalistycznym umysle wytłumaczyłeś sobie to jako nacjonalizacje

nie ulmanu nie to co myślisz czyli wykupujemy bankrutów  przez obniżanie obciążeń dla istniejącego jeszcze państwowych spółek +rozszerzenie działalności  

a wiesz kto to był Wincenty Witos jednak socjalistyczne 😛 

• Like 1
Opublikowano

Czyli jak Witosa przytoczył to jest socjalistą a jak prezes zacytuje Gierka to będzie komunistą?

Możesz przetłumaczyć ten karkołomny wywód ekonomiczny o bankrutach , obniżaniu  obciążeń spółkach państwowych i poszerzaniu działalności? Jak to ma działać tak krok po kroku może objaśnij.

Opublikowano

posłuchaj jego konwencji   myślę ze chodzi to o te obciążenia jak jsw jest największym płatnikiem w Polsce jak i podatku ochrony środowiska zeby odciążyć ich na inwestycje większe 

jedyna rzecz konfederacji co mię przeraza to za dużo ciemnych mas typu handlarze ,przedsiębiorcy kombinatorzy, ...

• Like 1
Opublikowano

To co on mówi ma się nijak do tego jak ty to rozumiesz i co myslisz.  Rozpisz to jakoś co oni chca robić i poprzyj  jakimiś publikacjami, linkami  bo na ten moment PISzesz tylko co ci sie wydaje.

Jak chcesz zamiast przedsiębiorców i złych kapitalistów mieć w otoczeniu proste masy robotniczo chłopskie to głosuj na PIS.  

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Jak chcesz zamiast przedsiębiorców i złych kapitalistów mieć w otoczeniu proste masy robotniczo chłopskie to głosuj na PIS.  

nie chodziło mi o przedsiębiorców normalnych tylko o czarne masy lub jak wolisz czarne owce typu u nas afera z alpinie z wywożeniem pasku    

https://katowice.wyborcza.pl/katowice/1,72739,8300545,Autostrada_budowana_na_piasku.html?disableRedirects=true

• Like 1
Opublikowano

To ty nie wiesz? A może to tylko urojeniai  paliwo dla ciemnoty ? Wkoło same afery , złodzieje, przestepcy a on biedni nie potrafia nawet wyłapać tych o których wszyscy wiedzą że kradli. Gdzie ta skuteczność i wiarygodność? 

No ale do sedna - jak konfederacja będzie nacjonalizować naszą gospodarkę poprzez wzmacnianie bankrutów, czy jak to ty tam pisałeś.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Ulman napisał:

To ty nie wiesz? A może to tylko urojeniai  paliwo dla ciemnoty ? Wkoło same afery , złodzieje, przestepcy a on biedni nie potrafia nawet wyłapać tych o których wszyscy wiedzą że kradli. Gdzie ta skuteczność i wiarygodność? 

to niech idzie do sądu dobre imię oczyścić 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano

A po cholerę jak nikt mu winy nie udowodnił. Kogo będzie skarżył? Jełopów , frustratów i nic nie rozumiejacych gamoni?  Z ciemnotą ma się uzerać? I co mu to da? U nas zawsze ktoś komu się cokolwiek udało jest dla postkomunistycznej zawistnej mentalności, złodziejem , oszustem i aferzysta. Z ciemnota sie nie wygra.

Opublikowano

Kto , ile i za co? 

Rozumiem że owa osoba kreci sie teraz przy konfederacji. Jak mozesz to poprzyj to wszystko w jakiś wiarygodny sposób.  Szkoda że TVP[is tego nie wie bo mogliby opluwać Konfederację jeszcze bardziej

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Ulman napisał:

sztuką nie jest złapać sztuką jest udowodnić   , nie  wiem czy to w plosce czy nie ale jakoś kojarze że prawo sie zmieniło z tego że kiedyś to oskarżony musiał udowodnić swoją nie winnosć na takie iz to sąd musi udowodnić wine  oskarżonemu , z przeczytania tego niby wychodzi na jedno i to samo ale nie stety lub stety  nie jest to to samo .                                        prawdopodobnie Ulman jechał na zaproszenie do USA i dlatego bez problemowa wiza ,

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
9 godzin temu, DTaras napisał:

racyl znów agituje. Mirro - nic to nie przeszkadzało gdyż jak ktoś często fruwał to dawał na wielokrotnej a kolejka na pogadankę nie taka długa. Była jeszcze ścieżka szybka. Dobrze, że znieśli bo to był jakiś ewenement ale jak ktoś rzygnie, że Prezydent Trąb... Duda załatwił to mnie zczyści chyba.

Wczoraj z rana Pan minister Szefernaker w radio naopowiadał że zniesienie wiz to tylko zasługa Prezydenta A.D i PiS ( bo trzeba było dobrego gospodarza i taki ponoć teraz jest) . Tak że możesz spokojnie zacząć proces wymiotny. 😂

Opublikowano
8 godzin temu, Roman176 napisał:

a ktoś kiedyś się przejmował raportem NIK ?

Ale nikt też nie robił szefem NIK gościa ,który właśnie był kontrolowany przez NIK a raport jeszcze nie został opublikowany i laurką nie będzie. A co najważniejsze gościu wywala zastępców aby pod jego nieobecność nie opublikowali tego raportu. Czyli znalazł się jeden co przejmuje się raportem NIK bo akurat jego dotyczy. 😂
Tyle że chce go schować a nie wyciągnąć z niego jakieś wnioski. Brawo. Kolejna instytucja do likwidacji bo po kij raporty, wnioski pokontrolne, jakieś zmiany w działaniu kontrolowanego skoro można tylko by wymienić prezesa NIK na tego co chwilę temu kontrolowano. 😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v