Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Każdy na czele UE będzie dbał o Niemcy bo to najwiekszy, najbogatrszy kraj wspólnoty i oni rozdaja karty. Wszystko działo się, dzieje się i będzie się działo uwzgledniajac ich na pierwszym miejscu. Oczywiście  PISowska skłonność do pokretnych zachowań, partyzantki, nieumiejetność współpracy i kompromisu z "nie naszościa"   przyniosła by same sukcesy  i zapewne wszyscy  traktowali by nas z takim szacunkiem jak na przykładzie imprezy u Netanjahu 

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Ulman napisał:

Każdy na czele UE będzie dbał o Niemcy bo to najwiekszy, najbogatrszy kraj wspólnoty i oni rozdaja karty.

a co mogł obecny prezydent UE  albo jego porzednik chyba holender był , co mogł zrobić za lub przeciw niemcom , dla niemiec kto by niebył to bedzie mało znaczącym pionkiem ,, to nie ogon macha psem tylko pies ogonem '' taki tusk mogł tylko zaszkodzić małym nic nie znaczącym krajom , ale i tam za wiele nie mogł                                                                                    Dzisiaj słyszałem opinnie ze mogło by dojsc do spotkania trójkąta weimarskiego  , ale chodzi mi oto , z francji Macrone , z Niemiec  Merkel , a z Polski kto jest w ich randze ? i tu padło nazwisko Duda , a nie premier Morawiecki 

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
Opublikowano

Proponuje posłuchać. Bo robi się gorąco. Racyl może też uzyskać choć po części odpowiedź na dręczące go pytanie o czepianie się Izraela.

Opublikowano

Wiadomo ze będzie wojna, historia lubi się powtarzać,Żydzi wyciongneli wnioski po 2 wojnie i się bardzo uzbroili ale to naród żyjący z innych i to nie pasuje wszystkim.

Opublikowano

Pamiętam opowieszczi ludzi jeszcze jak oni byli u nas.Żyd żydowi nić złego nie zrobi nie oszuka jeden drugiego są dobrze zorganizowani, ogólnie nie lubili Polaków i wyssali to z mlekiem matki.Nasze kamienice a wasze ulice.

Opublikowano
2 godziny temu, Ulman napisał:

Każdy na czele UE będzie dbał o Niemcy bo to najwiekszy, najbogatrszy kraj wspólnoty i oni rozdaja karty. Wszystko działo się, dzieje się i będzie się działo uwzgledniajac ich na pierwszym miejscu.

czyli mamy d*pę lizać tak ci się to podoba ??

33 minuty temu, Wiesi0 napisał:

Wiadomo ze będzie wojna, historia lubi się powtarzać,Żydzi wyciongneli wnioski po 2 wojnie i się bardzo uzbroili ale to naród żyjący z innych i to nie pasuje wszystkim.

eeeee tam Iran zapowiedział Ameryce ze jeśli zakatuję Iran to Izrael przestanie istnieć w 10 min 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Mocarstwem nie jesteśmy,  i niestety do kogoś musimy się przytulać lub załatwić kilka bomb atomowych bo też żyjemy w takim miejscu ze jak nie ze wschodu to z zachodu a jak nie z północy to z południa.A te układy traktaty zawsze bokiem nam wychodzili no i te lizanie du tak samo nam wyjdzie.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Roman, dla ciebie są tylko 2 mozliwości  -  bohaterskostawiać się albo lizac d.... Otóż jest jeszcze mozliwość współpracy  ale w logice PISowskiego patridioty to hańba a chwałę przynoszi tupanie nózką i stroszenie wyleniałych piór które kończy sie tak jak rocznica Auschwitz u zydków.

14 minut temu, Wiesi0 napisał:

Pamiętam opowieszczi ludzi jeszcze jak oni byli u nas.Żyd żydowi nić złego nie zrobi nie oszuka jeden drugiego są dobrze zorganizowani, ogólnie nie lubili Polaków i wyssali to z mlekiem matki.Nasze kamienice a wasze ulice.

My też raczej żydów nie kochalismy właśnie ze wzgledu na zaradność i fakt ze byli lepiej wykształceni

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Roman, dla ciebie są tylko 2 mozliwości  -  bohaterskostawiać się albo lizac d.... Otóż jest jeszcze mozliwość współpracy  ale w logice PISowskiego patridioty to hańba a chwałę przynoszi tupanie nózką i stroszenie wyleniałych piór które kończy sie tak jak rocznica Auschwitz u zydków.

a Czechy ?? też robią źle 

2 minuty temu, Ulman napisał:

My też raczej żydów nie kochalismy właśnie ze wzgledu na zaradność i fakt ze byli lepiej wykształceni

jaka zaradność handel naszymi dziećmi na bliski wschód ?? 

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, Ulman napisał:

Roman, dla ciebie są tylko 2 mozliwości  -  bohaterskostawiać się albo lizac d.... Otóż jest jeszcze mozliwość współpracy  ale w logice PISowskiego patridioty to hańba a chwałę przynoszi

To co ty nazywasz współpracą, jak domniemam z niemcem czy innym bandytom wrogiem jest niczym innym lizaniem d.

Opublikowano (edytowane)

Tak jak napisałem- takiego pojecia PISowiec nie ma w swojej logice

A tak przez ciekawość - Orban to liże d Putinowi czy nie?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)

Bo takie pojęcie nie istnieje bez znaczenia czy pisowiec czy nie.

Jeśli uważasz inaczej udowodnij. Opisz jakiś przykład.

może zacznij od dotacji PROW, które to podwojone wracają do niemieckich fabryk ciągników. + odsetki od kredytów w niemieckich bankach.

To jest ta twoja współpraca. Oni mi dają 100 tys. na PROW, ja im oddaję 200 tys + 30 tys. odsetki i otrzymuję w zamian ciągnik który jest faktycznie warty 100 tys. zł. O tym mówisz czy jeszcze więcej masz przykładów dymania?

Wszystkie auta tanieją a ciągniki rolnicze w górę. Dziwne co????

PROW powinien być zakazany na maszyny. Tylko sama budowlanka. Albo najlepiej cały PROW skasować i dać całość do obszarówki dla tych co mają udokumentowane 80% przychodu domowego z gospodarstwa rolnego RODZINNEGO.

Ciekawe czy niemcy mają w swojej logice taką współpracę xD

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Roman176 napisał:

nie sprzedają kraju za stołki , nie maja opozycji zdradziecko donoszącej , i nie liżą d*py Niemcom można ??

Ale jak tak można. Jak można tupać nóżka i chociażby zakazać dublowania maszyn na PROW?

Przecież to się nie mieści w logice ulmana xD

Trzeba współpracować, trzeba oddawać panom wszystkie pieniądze jakie tylko mamy. To jest marzenie ulmana trola na posyłkach TVN

Opublikowano

Zbrakło argumentów co? 

Roman, to sa ogólniki rodem z TVPis. Możesz to rozwinąc? 

Damian,  mozna współpracować tak jak to robi Orban z UE a równoczesnie z Putinem. My nie robimy z nikim bo ciemnota wierzy ze to sPISek i podstęp. Merkel dogaduje się z Putinem w temacie NS2. To się nazywa  współpraca .

Co do PROW to zyskują ci którzy mają co sprzedać. O ile wiem JD nie jest niemiecki, Fendt, Valtra Ferguson tez nie. Case i NH  Zetor czy Kubota też niemeickie nie są. Jakie to pieniądze wracaja do nich podwójnie? Z maszyn rolniczych to tylko chyba Lemken Horsch i niszowy Kockerling. Vaderstadt, Overum, Gregoir besson czy Kuhn też niemieckie nie są. Wystarczy popatrzeć jak się odbiły nasze rodzime firmy przy finansowaniu z PROW. Pronar, Mandam, Staltech Rolmako Unia i dziesiątki małych, stały sie poteżnymi zakładami z całkiem dobrą jakością. Ale to oczywiście nie wazne. 

Może i w twoim mniemaniu traktor jest warty 100 tys a nie 200 wiec zawsze możesz jechać gdzieś gdzie nie ma funduszy EU i kupić go za półowę ceny. Ciekawe jak to jest że takie mają na tym przebicie a reanimowany  URSUS nie był  jakis super tani a i tak zbankrutował.  

O zmianach w PROW to mozesz sobue pomarzyć bo to źródełko juz wysycha a po rozgoryczeniu widze że sporo cie omineło. 

Opublikowano (edytowane)

Jak chcesz mogę ci sprzedać spółkę która może startować we wrześniu o dotację na usługi w rolnictwie 500tys. zwrotu. Płacisz 50 tys dzisiaj,  150 tys. gdy załapiesz się na listy zielone. Także chybiłeś mocno z przypuszczeniem że coś mnie ominęło, no i słabą masz pamięć bo nie raz pisałem że mam gospodarstwo na 3 osoby rozpisane co daje możliwość PROW x 3

Bardzo mi się to podoba bo przez rządy tych debili z PO który wypracował kryteria rozdysponowywania kasy w 2014 - 2020 maszyny rolnicze na rynku wtórnym prawie wcale nie tanieją i dzięki temu mogę sporo zarobić na odsprzedaży ich po każdym piątym roku od podpisania umowy.

Nie ma znaczenia czyj jest fendt, ważne jest gdzie się płaci podatki z jego produkcji.

Chociaż fendt to słaby przykład bo mimo iż należy do spółki z poza niemiec to i tak jest kojarzony tylko z tym krajem. Ale taki JD, typowy rasowy amerykaniec, a podatki od każdej sztuki ciągnika serii 6000 i kombajnu W oraz T są płacone w niemczech.

Wiec po co chrzanisz do kogo należy dana marka, jak nie ma to wpływu na miejsce płacenia podatków związanych z produkcją.

Tak też właśnie teraz jaruś będzie współpracował z UE :

,,wy nam dajcie kasę  na PROW, a my sobie za to kupimy w gospodarstwach 15 hektarowych kosiarki samaszu i przyczepy 6 tonowe pronaru,,

,,wy nam dajcie kasę PROW a my postawimy sobie szopki na w.w. przyczepy. a zbudujemy je z polskich kamieni i piachu rękoma polskiego Mietka murarza który zapłaci podatki w PL. ,,

,,bo chcemy dalej patrzeć jak się odbijają nasze rodzime firmy  Pronar, Mandam, Staltech Rolmako Unia i dziesiątki małych które, stały sie poteżnymi zakładami z całkiem dobrą jakością. bo to oczywiście jest dla nas bardzo wazne że podatki zapłacą w PL  ,,

Myślisz że taka współpraca jest nie fair? Myślisz że to zbyt wielki cynizm brać od nich kasę PROW i przeistaczać ją w podatki płacone w PL.

Hmm, może i masz trochę racji, takie to bardzo nie po katolicku, dali palec a my całą rękę zjemy. Jakie to egoistyczne. No racja nie powinniśmy się tak zachowywać wobec naszego odwiecznego życzliwego przyjaciela który nic innego nie pragnie jak tylko nas wspomóc.

34 minuty temu, Ulman napisał:

Merkel dogaduje się z Putinem w temacie NS2. To się nazywa  współpraca .

To się nazywa robienie Polaków bez mydła.

No i miałeś podać przykład jakieś współpracy PL z D której jareczek sie broni rękoma i nogami bo nie daj Bóg 200zł będzie dzielone na dwóch, zamiast całość dla jareczka. Więc aby oni nie dostali 100zł on też nie odbierze swojej części tortu.

Albo podaj przykłady takiej uczciwej współpracy że każdemu dostanie się równo po połowie ale ciemnota pis myśli że to spisek i wali taką współpracę.

Opublikowano

Damian, wnioski co do współpracy masz dobre ale zważ że to co piszesz to poziom nas pospolitych użytkowników i zwykłych obywateli a nie poziom międzynarodowy a nie daj Boże polityki międzynarodowej. Uważamy że nasi przywódcy, mężowie stanu powinni się tym zajmować i to robią. Tzn wskazują mam to jako problem, choć wogóle nie zajmują się tym. 😂 Wiedzą że ludzi to będzie cały czas wk***iać czyli jest temat "samograj".
Traktor to tylko narzędzie. Kupiony, podatki zapłacone, pracuje tu w kraju spala paliwo z Orlenu serwisują go nasi obywatele i tu zarabia na siebie (albo i nie zarabia).  No jednak czymś w tym polu pracować trzeba. Inna sprawa to PROW.  Jeszce inna sprawa to przetwórstwo. A to znowu możliwość sprzedaży nie surowca a już jakiegoś produktu. To też miejsca pracy. U nas postawiono na grupy producenckie, choć ja do końca będę twierdził że to pieniądze wyrzucone w błoto. Wiadomo że szły przewały na tych inwestycjach, będą szły przewały i nikt tego nie jest w stanie upilnować. Tam kasa dużo większa bo to już dziesiątki  milionów. Maszyny też dużo droższe a przykładem choćby Sandomierski Owoc. A gdzie pójdą podatki? A choćby za ocean i co? Ano nic bo taki jest obecnie kierunek.
Jednak wracając do sedna. Współpraca międzynarodowa to trochę chyba inny poziom niż kupno traktora. Bardziej stawiałbym na płaszczyzny typu bezpieczeństwo, energetyka, 

Opublikowano
53 minuty temu, mirro napisał:

Damian, wnioski co do współpracy masz dobre ale zważ że to co piszesz to poziom nas pospolitych użytkowników i zwykłych obywateli a nie poziom międzynarodowy a nie daj Boże polityki międzynarodowej. Uważamy że nasi przywódcy, mężowie stanu powinni się tym zajmować i to robią. Tzn wskazują mam to jako problem, choć wogóle nie zajmują się tym. 😂 Wiedzą że ludzi to będzie cały czas wk***iać czyli jest temat "samograj".
Traktor to tylko narzędzie. Kupiony, podatki zapłacone, pracuje tu w kraju spala paliwo z Orlenu serwisują go nasi obywatele i tu zarabia na siebie (albo i nie zarabia).  No jednak czymś w tym polu pracować trzeba. Inna sprawa to PROW.  Jeszce inna sprawa to przetwórstwo. A to znowu możliwość sprzedaży nie surowca a już jakiegoś produktu. To też miejsca pracy. U nas postawiono na grupy producenckie, choć ja do końca będę twierdził że to pieniądze wyrzucone w błoto. Wiadomo że szły przewały na tych inwestycjach, będą szły przewały i nikt tego nie jest w stanie upilnować. Tam kasa dużo większa bo to już dziesiątki  milionów. Maszyny też dużo droższe a przykładem choćby Sandomierski Owoc. A gdzie pójdą podatki? A choćby za ocean i co? Ano nic bo taki jest obecnie kierunek.
Jednak wracając do sedna. Współpraca międzynarodowa to trochę chyba inny poziom niż kupno traktora. Bardziej stawiałbym na płaszczyzny typu bezpieczeństwo, energetyka, 

Niestety Mirro jedno przekłada się na drugie a całość jest poszyta jedną nicią i wmawiano nam właśnie ze tych nici jest wiele lub jak kto woli naczynia połączone gdzie dolewając do jednego to najwięcej w nim nie zostaje a i ilość zależy od wielkości, poziomu itp. Nasi szwabscy sąsiedzi wiedzą jak lać żeby ich naczynie było największe i żeby nasze służyło za przelew. Co do energetyki to Niemcy stawiają na ruskich i na węgiel własny a reszcie każą oszczędzać tlen i kupować od nich wiatraki i siłownię wodne szczególnie te które sami wymieniają. Dupowłaz tłusk nic nie załatwił dla nas pozytywnego jak ktoś wie że coś jednak zrobił to niech się podzieli wiedzą. 

• Like 2
Opublikowano
6 godzin temu, damianzbr napisał:

1.Jak chcesz mogę ci sprzedać spółkę która może startować we wrześniu o dotację na usługi w rolnictwie 500tys. zwrotu. Płacisz 50 tys dzisiaj,  150 tys. gdy załapiesz się na listy zielone. Także chybiłeś mocno z przypuszczeniem że coś mnie ominęło, no i słabą masz pamięć bo nie raz pisałem że mam gospodarstwo na 3 osoby rozpisane co daje możliwość PROW x 3

2.Bardzo mi się to podoba bo przez rządy tych debili z PO który wypracował kryteria rozdysponowywania kasy w 2014 - 2020 maszyny rolnicze na rynku wtórnym prawie wcale nie tanieją i dzięki temu mogę sporo zarobić na odsprzedaży ich po każdym piątym roku od podpisania umowy.

3. Nie ma znaczenia czyj jest fendt, ważne jest gdzie się płaci podatki z jego produkcji.

4. Chociaż fendt to słaby przykład bo mimo iż należy do spółki z poza niemiec to i tak jest kojarzony tylko z tym krajem. Ale taki JD, typowy rasowy amerykaniec, a podatki od każdej sztuki ciągnika serii 6000 i kombajnu W oraz T są płacone w niemczech.

5.Wiec po co chrzanisz do kogo należy dana marka, jak nie ma to wpływu na miejsce płacenia podatków związanych z produkcją.

6.Tak też właśnie teraz jaruś będzie współpracował z UE :

,,wy nam dajcie kasę  na PROW, a my sobie za to kupimy w gospodarstwach 15 hektarowych kosiarki samaszu i przyczepy 6 tonowe pronaru,,

,,wy nam dajcie kasę PROW a my postawimy sobie szopki na w.w. przyczepy. a zbudujemy je z polskich kamieni i piachu rękoma polskiego Mietka murarza który zapłaci podatki w PL. ,,

,,bo chcemy dalej patrzeć jak się odbijają nasze rodzime firmy  Pronar, Mandam, Staltech Rolmako Unia i dziesiątki małych które, stały sie poteżnymi zakładami z całkiem dobrą jakością. bo to oczywiście jest dla nas bardzo wazne że podatki zapłacą w PL  ,,

7. Myślisz że taka współpraca jest nie fair? Myślisz że to zbyt wielki cynizm brać od nich kasę PROW i przeistaczać ją w podatki płacone w PL.

Hmm, może i masz trochę racji, takie to bardzo nie po katolicku, dali palec a my całą rękę zjemy. Jakie to egoistyczne. No racja nie powinniśmy się tak zachowywać wobec naszego odwiecznego życzliwego przyjaciela który nic innego nie pragnie jak tylko nas wspomóc.

1. Nie wiem czemu się tak obnażasz z tym co robisz i co masz.

2.Tyle na PROWach korzystasz i chcesz by je skasować ? Przecież te pieniądze zostały w twojej patriotycznej kieszeni wiec jakim cudem te dotacje są niekorzystne ?

3. Uważasz ze AGCO cz JD nie transferują zysków do centrali O jakich podatkach piszesz? 

4..A jakie ma znaczenie z kim się komuś Fendt kojarzy? Jakie podatki płaci JD w Niemczech?

5. Oczywiście ze ma wpływ bo te marki generują zysk który jest transferowany do struktur wlascicielskich a Niemy maja z tego tyle co my z montowni Opla.. 

6i 7 - pomarzyć  dobra rzecz. 

Opublikowano (edytowane)

Ja tam Niemców nie lubię w czasie wojny ograbili wszystkie narody w około ze złota i dlatego są przed wszystkimi narodami w technice bo mieli za co inwestować z pracy innych narodów..Jak by w Polsce byli takie fundusze to u nas też dobrzy konstruktorzy i wynalazczy tylko za dużo złodzieji no i PRL hamował rozmaite dobre projekty.Było dużo rozmaitych prototypów samochodów wyprzedzających swoją epokę.

.

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

problem jest troche serszy , niemcy muszą importować zywnosc bo są niewystarczajacym samodzielnie krajem  , umowa z merkusolem też udowadnia to ze niemcy stawiają na pszemysł kosztem rolnictwa , z tym ze niemcy mają swojej zywnosci mało i sa skazani na import  to unich zbytnio nic sie nie zmieni a jezeli to na plus import z brazyli  kosztem dostaw z polski czy francji , ale takie kraje jak francja , polska , holandia , dannia może w dłuzszej perspektywie odczuć import , kurcząt czy wołowiny i jeszcze kilka produktów , europa nie tylko polska nieswiadomie dała sie zrobić niemcom  . a mowa była o PROW , wiekszosc pieniedzy była wyprowadzona za granice , ale nie tylko z rolnictwa ale i całej reszty gdzie były projekty współfinansowane .

Edytowane przez jarecki
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v