Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mnie tam nie obchodzi kto na co wyda 13 emeryturę . Wszędzie idą za kasą tak jest nawet Boni się wkurzył bo na piątkę go wpisali i zaraz krytycznie o PO zaczął gadać . Biedne emerytom coś im skapło   i komentarze tak jakby im się nie należało .

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

I dlatego emerytom skapło przed wyborami zeby jak to napisałeś " poszli za kasą" i zagłosowali  na PIS.  Emeryci powinni dostawac tyle ile wypracowali a nie po uważaniu bo wybory idą. A może odkryli jakieś ukryte składki albo znaleźli jakiś błąd w algorytmie do obliczania emerytur?😀

Opublikowano

dla czego po prostu nie ponieśli co miesięcznej emerytury ?  Ale przecież można dac jednorazową łapówkę  byle wygrać wybory A później miska ryżu wystarczy  😄

Opublikowano

Zapracowli czyli ile odłozyli a nie wyciągnęli na podstawie przywilejów wywalczonych na ulicy z kieszeni podatnika

Opublikowano

Jak zapracowali na ta 13 emeryture? Zapracują przez zagłosowanie  , buuuchaaachaaa😷

3 minuty temu, piotreku1 napisał:

dla czego po prostu nie ponieśli co miesięcznej emerytury ?  Ale przecież można dac jednorazową łapówkę  byle wygrać wybory A później miska ryżu wystarczy  😄

daja 900 pln i jednorazowo i robi to pewien  efekt a jakby rozbili na 12 miesięcy to byłoby 75 pln czyli grosze. Lepiej brzmi  - daliśmy 900 pln niż dalismy 75 pln więcej miesięcznie. 

Opublikowano (edytowane)

Mam poważne pytanie..........

Czy moja mama dostanie również dwie 13stki skoro zapracowała na dwie emerytury, które pobiera z krus i zus?

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Spełnić rządania nauczycieli to sprywatyzować szkolnictwo w Polsce połiwa nauczycieli na bruk i wtedy zaczną sznować swoją pracę pracy fizycznej na pewno dla nich nie zabraknie bo za granicą z ich wiedzą roboty w zawodzie nie dostana

1 minutę temu, Ywa napisał:

Czy moja mam dostanie również dwie 13stki skoro zapracowała na dwie emerytury, które pobiera z krus i zus?

Jak zapracowała to dostanie ale wątpię by lat jej starczylo no chyba że należy do nadzwyczajnej kasty

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, piotreku1 napisał:

podniesli co miesieczne też .

1 godzinę temu, Ulman napisał:

Caritasy , wielebny Tadeusz i  i księza zarobią pare groszy. Ciekawe czy teraz przez przypadek w mediach rządowych nie przewinie sie informacja na temat nowei fundacji czyniącej dobro wszelakie w zakresie np poszukiwania prawdy o zamachu i śledzeniu spisku niemiecko rosyjskiego.

a czerwony krzyż ? czyżby on był poza podejrzeniem ? a nie ochojska jest za PO toją można do rany przyłożyć . 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
4 minuty temu, Ywa napisał:

Czy moja mam dostanie również dwie 13stki skoro zapracowała na dwie emerytury, które pobiera z krus i zus?

Nie pisz , że ma dwie bo mogą jedną zabrać 🙂

• Like 1
Opublikowano

Tak jak PiS  kwestia czasu , zabory minęły komuna minęła to i PiS minie 

Opublikowano

Nazwy przeminą, a ludzie Ci sami pozostaną czy to z po czy z pis, dopóki Abraham na swe łono ich nie wezwie.

Opublikowano
11 minut temu, staszek131415 napisał:

1.Spełnić rządania nauczycieli to sprywatyzować szkolnictwo w Polsce połiwa nauczycieli na bruk i wtedy zaczną sznować swoją pracę pracy fizycznej na pewno dla nich nie zabraknie bo za granicą z ich wiedzą roboty w zawodzie nie dostana

2.Jak zapracowała to dostanie ale wątpię by lat jej starczylo no chyba że należy do nadzwyczajnej kasty

1.Nauczycieli zwolnić , naprodukować idiotów i będzie miał PIS elektorat na wiele kadencji

2. Prostactwo godne prawicowego wyznawcy lewicowego PISu. Ćwok! Tfuuu!

6 minut temu, staszek131415 napisał:

PO przejdzie do lamusa tak jak Nowoczena i Psl

I wtedy zapanuje upragniona komuna.  PIS potrzebuje opozycji i wojenek bo inaczej nie miałby nic do powiedzenia i by się miedzy soba pozagryzali

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, Ywa napisał:

Czy moja mama dostanie również dwie 13stki skoro zapracowała na dwie emerytury, które pobiera z krus i zus?

Jedną dostanie. Treść ustawy; w przypadku zbiegu prawa do świadczeń, osobie uprawnionej przysługiwać będzie jedno jednorazowe świadczenie. 

Edytowane przez lem1991
Opublikowano
7 minut temu, Ulman napisał:

1.Nauczycieli zwolnić , naprodukować idiotów i będzie miał PIS elektorat na wiele kadencji

A nie mówiłem że ustalają już kolejkę do pałowania.:)

Opublikowano (edytowane)

I opozycja ma elektorat z dolnej półki . Żeby nie fundacje to KOD pewnie by nie powstał . Żaden peowiec komunista  świeczki za swoje pieniądze by nie kupił . Chyba że kosztowała by 20 gr .😁

Edytowane przez 12zbyszko
Nie skończona myśl
Opublikowano

akurat kiedys podałem link z porównaniem wyborców to za bardzo sie nie różniły obie grupy od siebie ale łatwiej napisać ze wyborcy pis do głupki bez szkoły a peo sama szlachta .  natomiast te grupy wyborców są w miare ugruntowane i 13 emerytura za bardzo nie zmieni jeżeli już to napewno nie na korzysc pis .

Opublikowano
4 minuty temu, jarecki napisał:

akurat kiedys podałem link z porównaniem wyborców to za bardzo sie nie różniły obie grupy od siebie ale łatwiej napisać ze wyborcy pis do głupki bez szkoły a peo sama szlachta .  natomiast te grupy wyborców są w miare ugruntowane i 13 emerytura za bardzo nie zmieni jeżeli już to napewno nie na korzysc pis .

I dlatego w dużych miastach PiS wygrywa  😄

Opublikowano (edytowane)

zauważyć można że jest tak ze jak mi dają to jest super ,, ale jak sąsiad wezmie to ,, dziadów rospasają za darmo '' to jest domena wszystkich ludzi niech ja mam kiepsko , ale sąsiad jeszcze gorzej .coraz czesciej można usałyszeć słowa o rozdawnictwie .             piotreku1  jak by przeanalizował radnych w dużych miastach i procenty głosów na radnych  to poza wyjątkami PO nie ma zdecydowanej przewagi  , tu szale przeważyła warszawa i sromotna porażka jakiego .to nie są lata 50 na wsi coraz wiecej ludzi mieszka wykształconych ,w miastach małych , odsetek ludzi po studiach w porownaniu to miast wojewódzkich nie jest drastycznie miejszy .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Nie powinni dawać nikomu i nie zabierać w podatkach  i byłoby normalnie

Ty lepiej wytłumacz po co PIS daje dodatkową emeryturę jak nie bedzie miała z tego korzyści

Opublikowano
2 godziny temu, DTaras napisał:

racyl - zasoby ludzkie idące do wojska są wychowywane w duchu braku konieczności zabijania. Z pośród żołnierzy wchodzących dopiero w szeregi armii nie znajdziesz ludzi do plutonu egzekucyjnego. A pobudka w postaci pracy i hobby jednocześnie jest u każdego. Zresztą takich zbyt zaangażowanych nie powinno być w tym zawodzie wcale. P23 jest tylko zarysem. Łoisz bez zastanowienia z tytułu rozkazu. Do tego podświadomie w dychę bo strzelania są w ramach konkursu. Masz być tak wyszkolony aby bez mrugnięcia, z pamięci mięśniowej wycedzić jak najbliżej środka. To wszystko. A po co? Poto aby stan drużyny, plutonu, kompanii jak najdłużej utrzymywał się bez strat. Dorabianie osobowości nie przyspoży skuteczności. To może zrobić tylko trening. Ten z kolei jest tak samo skuteczny na kolorowym popiersiu, arbuzie i P23. Mało tego. Człowieka ukierunkowanego na cel załatwi frustracja z powodu nieosiągnięcia.

jasnę idąc do wojska czy policji to na pewno nie stanę przed wyborem zabić czy nie 😂.

nikt nie mówi tu o egzekucji bez powodu ale na takie rzeczy każdy taki zawodnik musi być przygotowany żeby umiał sobie poradzić po zabiciu a Ty nam wciskasz że same dziewice orleańskie są w armi czy policji

co to by było gdyby jedno zagrożenie zlikwidował a zesrał sie przed następnym

I dlatego emerytom skapło przed wyborami zeby jak to napisałeś " poszli za kasą" i zagłosowali  na PIS.  Emeryci powinni dostawac tyle ile wypracowali a nie po uważaniu bo wybory idą. A może odkryli jakieś ukryte składki albo znaleźli jakiś błąd w algorytmie do obliczania emerytur?😀

łżesz jak zwykle.

nauczyciele też powinni dostać tyle ile mają zagwarantowane a za nie wykonaną pracę dodatkowo obciążeni karami

emeryci już kiedyś dostali po 300zł za PO i też przed wyborami

Jak zapracowali na ta 13 emeryture? Zapracują przez zagłosowanie  , buuuchaaachaaa😷

daja 900 pln i jednorazowo i robi to pewien  efekt a jakby rozbili na 12 miesięcy to byłoby 75 pln czyli grosze. Lepiej brzmi  - daliśmy 900 pln niż dalismy 75 pln więcej miesięcznie. 

tylko głupek płaci z góry za wykonaną pracę.

będą chcieli to zagłosują lub nie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v