Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, jacus napisał:

"podkarpacki " ynteligent -racyl-sie odezwal😛 nawet nie rozumie ze ja opisuje pis-owskie widzenie swiata,wyczytane w pis-owsko-skok-owskiej prasie- w prosty sposob tak zeby nawet czlowiek z kaczego zadupia zrozumial, a on nie rozumie, nie dyskutuj z idiota- zapomnialem o tej starozytnej maksymie. 

ma wegrow- ta przyjazn nazywa sie 27 -1 i w roznych unijnych glosowaniach sie objawia..

damian -ty jestes warszawiakiem ?? w ktorym pokoleniu😊, pierwszym ??? wiekszosc warszawiakow zginela w powstaniu i holokauscie- reszta to sloiki, to samo w krakowie - tyle ze u nas powstania nie bylo-nie bylismy tacy glupi, to krakowiacy zafundowali warszawie powstanie- czasami sie zastanawiam, czy to nie bylo celowo czy tylko glupota,ktorej nie brakuje w calej polsce.......

jakbyś był trochę rozgarnięty za jakiego się uważasz to byś zauważył że jestem z lubelskiego

boisz się pisu bo widzisz w nich siłę. jakby Pis był słaby to nawet bys o nim nie wspomniał.

Nikt się przecież leszczami nie przejmuje a Ty sie panicznie ich boisz

Edytowane przez racyl
Opublikowano

spłukał się ostatnio bo koszulek sobie nakupił . już pracuje nad systemem pewnie😂

Opublikowano

jakbys mial wzrok dobry to bys widzial cudzyslow😛, zaloz okulary bo reparaturki na mozg jeszcze nie wymyslili..

witejus ty chyba tez z malopolski ??? niewielu nas tu jest, tych z za kordonu  nie licze, to scyzoryki😊 

wy bez przerwy piszecie o po i koalicji europejskiej -tez sie panicznie ich boicie ??? leszczami nikt sie nie przejmuje- ja tez i moge sie z wami bawic,   😍😍😍

https://www.chamsko.pl/94470/Bolek_i_lolek

Opublikowano (edytowane)

ja nie stoję  pod waszym sklepem żeby wiedzieć o co tobie chodzi 😂

jesteś na ogólnopolskim forum to trzeba się nauczyć wysławiać

jak ktoś jest obrotny i umie liczyć to zagłosuje za pisem a jak  ułomny umysłowo to za darmochę  za tą całą koalicją

koalicja sama się ośmiesza

Edytowane przez racyl
Opublikowano
7 minut temu, racyl napisał:

jak ktoś jest obrotny i umie liczyć to zagłosuje za pisem a jak  ułomny umysłowo to za darmochę  za tą całą koalicją

Weź przestań żartować bo jeszcze ktoś przypadkowo uwierzy. 

Opublikowano
29 minut temu, jacus napisał:

jakbys mial wzrok dobry to bys widzial cudzyslow😛, zaloz okulary bo reparaturki na mozg jeszcze nie wymyslili..

witejus ty chyba tez z malopolski ??? niewielu nas tu jest, tych z za kordonu  nie licze, to scyzoryki😊 

wy bez przerwy piszecie o po i koalicji europejskiej -tez sie panicznie ich boicie ??? leszczami nikt sie nie przejmuje- ja tez i moge sie z wami bawic,   😍😍😍

https://www.chamsko.pl/94470/Bolek_i_lolek

z Małopolski i w związku z powyższym co?

Opublikowano
11 godzin temu, damianzbr napisał:

1. Jak to kto każe, wszyscy, bo ty nie jesteś inny i też nakazujesz. Każesz aby pieniądze zostały konkretnym ludziom, mianowicie tym którzy pracują, znowu PiS nakazuje aby pieniądze zostały rodzinom z dziećmi.

2. Jak co z tego? Program jest programem socjalnym dla rodzin z dziećmi. Czego ty nie rozumiesz? Czemu ty nie chcesz tego zrozumieć?

3. Ale po co tworzyć wyimaginowane problemy, tylko po to by je rozwiązywać? Chore...

4. Tak pomoc dla rodzin z dziećmi, w formie przelewu środków na konto, po weryfikacji PESEL jest najprostszym rozwiązaniem. Umorzenie podatków u rodzin z dziećmi wymagałoby bardziej skomplikowanej machiny od tej weryfikującej PESEL dziecka i nr. konta opiekuna.

Dotarło że 500+ to jest program dla rodzin z dziećmi? Nie dla polaków, dla rolników, ,,tranzystorów i gajowych,, , polityków, ULMANÓW, studentów, a tylko i wyłącznie dla rodzin z dziećmi.

Jeśli już ogarniasz, to są dwie opcje, albo dostałeś olśnienia i już jesteś zadowolony ze stanu rzeczy, albo nadal podtrzymujesz swoje stanowisko, tylko teraz zaczniesz gadać z sensem i uargumentujesz dlaczego 500+ nie powinno trafić TYLKO DO RODZIN Z DZIEĆMI a do całego społeczeństwa np. w postaci obniżenia podatku.

5. To są liczby które nie mają nic wspólnego z myśleniem pisowskiego elektoratu. Możesz klaskać uszami a wraz nie zmienisz równania 10zł < 100z zł

6. Ta procentowa istota systemu podatkowego z matematycznego pt. widzenia potwierdza że podnosząc podatki o 10%, zarabiający 100zł mniej straci niż ten który zarabia 1000zł. To jest wczesnoszkolna matematyka, jestem w zakłopotaniu bo nie wiem na jakiej podstawie wnosisz że to bzdura?

7. Skoro psioczysz na program 500+ (przypominam program pomocy finansowej dla rodzin z dziećmi) i domagasz się sprawiedliwszych socjali które obejmujących szerszą grupę społeczeństwa, to tak strzeliłeś prawie w dziesiątkę. Wszystkim co mają umowę o pracę dać duże ulgi w dochodowym z PIT. Przedsiębiorców zostawić bez zmian, myślę że zamożniejszy pracownik napędzi obroty tym ,,bogatym,, do tego stopnia że bez podnoszenia podatków wpłacą wystarczającą sumę do państwowej kasy.

8. Czy osoba która nie może ogarnąć że 500+ jest skierowane konkretnie dla rodzin z dziećmi też wykazuje się intelektem z oznakami słabości? Ciekawe jakie oznaki intelektu może mieć osoba która po przeczytaniu drukowanymi literami nadal nie ogarnie że 500+ jest dla rodzin z dziećmi, wolę nie wiedzieć i mam nadzieję że się nie dowiem.

9. Powiedz ile płacisz podatku, przynajmniej nic mi się nie będzie wydawać.

10. Ja może wymienię gdzie się nie kręciłem, będzie szybciej.

O kur..wa, ty na serio? W co ja się wplątałem, czy należysz do jeszcze innych klubów, np. wyznawcy teorii płaskiej ziemi, albo jaszczury są wśród nas?

1. pieniądze powinny zostac ludziom którzey je wypracowali. Czemu PIS daje coś za nic ? To patologia socjalistyczna

2. Na dziecio to w załżeniu. Jak zostawisz ludziom pieniądze to kazdy wyda je wedle uznania tak jak i 500+. Kto ma wydac na dzieci ten wyda na dzieci a kto przepić ten i tak przepije. Jedynie dobrze byłoby by ci którzy przepijają przymierali głodem jesli nie pracują

3. Zostawienie ludzim ich własnych pieniędzy jest chore? Zajęcie sie tylko jakimś % całości by załatwić sprawę tym którzy sa na PIT to problem?  Nie potrafisz sobie takiej prostej rzeczy wyobrazić?

4. Nie masz umarzać poodatków ludziom z dziećmi tylko wszystkim obnizyć podatki.  500+ to socjalistyczne urojenie. Patologia degenerująca, ucząca ze  pieniadze są bez pracy. Od stu lat nie było żadnego 500+ i były wyże i niże demograficzne bo to normalne cykle. 500+ nie ma praktycznie żadnego wpływu na dzietność , jedynie w teorii jest przeznaczona na dzieci bo to dobrze wygląda. Ludzie wydaja to na co popadnie i tak samo by zrobili gdyby rząd im nie zabierał Może nawet ludzie bezdzietni szybciej zdecydowali by się na dziecko bo mieliby wieksze zarobki , wiekszą pewność że mogą sobue na nie pozwolić bo już kasa w kieszeni.

5,6 No pewnie a 200> 100 i co?   Jesli fakt ze jak obniżą podatki i jeden straci 100 mniej a inny tylko 10  jest niesprawiedliwy to czy sprawiedliwe jest że ten zarabiający  lepiej płaci 10x większy podatek od biedaka? Toż to dyskryminacja. 

Przy spadku podatków biedakowi zabiorą mniej o 10 Pln a bogartemu mniej o 100 Pln  Gdy podniosą bogaty straci więcej a biedny mniej. Taka jest prawidłowość systemu % więc myslenie że bogatsi zyskaja najwięcej to prostactwo i lewicowy populizm dla gamoni. Lud najchetniej by im zabrał tyle by ich sprowadzić to swego poziomu.

7. A czemu nie obnizyć podatkó wszystkim? Przedsiębiorcy maja być dyskryminowani w imię czego?  Program 500+ nie jest przeznaczony dla dzieci tylko na przeżarcie Tak samo ludzie przezarli by gdyby im państwo nie zabrało. Państwo nie ma żadnego wpływu na to jak te pieniądze są wydane i nie będzie miała.

8. A dlaczego nie dla ludzi zonatych albo rozwodników i singli z psami? Dzieci skorzystaja z tego tyle samo jak wtedy gdybu ich rodzicom nie zabrano

9.  Pieniądze lubią ciszę. Przykro mi ale nie bede ci nic bezpośrednio czy pośrednio udowadniał. Zreszta takie pytania ludziom poważnym nie przystoi.

10. Ja się nie pytam gdzie sie kreciłeś tylko z jakiego powiatu jesteś. Coś mi się wydaje ze jakieś piaski przewracasz pod Nowym Dworem mazowieckim i liczysz ze ktos w końcu przyjdzie i kupi kawałek ziemi pod inwestycje i nie bedziesz musiał się męczyć.

6 godzin temu, Slodki66 napisał:

Nie porównuj Polski do Węgier bo to nie ta skala i możliwości. Dopóty tacy ludzie jak ty nie zrozumieją że my nie musimy się dogadywać z sąsiadami za wszelką cenę i w d*pę wlazic Niemcom czy ruskim to nasze interesy będą wyglądały jak przez 25 ostatnich lat. Wszędzie widzisz socjalizm. A w UE?? Nie widzisz ze ten europejski kolchoz jest na wskroś socjalistyczny i oparty na fasadowej demokracji. Niemcom marzy się państwo Europa czytaj III Rzesza bis za nasze pieniądze. 

Usrael to se może żądać. Trzeba lat rzeby odkrecac ta kłamliwą propagandę na temat Polskiej roli w II wojnie światowej ale ty odpuscisz tak fundamentalne dla narodu sprawy w imię dobrych stosunków. 

Nie było by tego państwa jak by wszyscy myśleli jak ty Ulman. 

Marszałek to by obecną opozycję na jednym sznurku..... wyhustał za to co robią. 

Musimy sie dogadywać bo jesteśmy na siebie skazani i mozna mioeć ze współpracy obopólne korzyści. Jesli ktos durny to się nie dogaduje bo ma jakies urazy sprzed wieków. Niemcy bedą znaczyli w UE najwięcej i tego tupaniem i fochami nie zmienimy. Niemcy bez nas dadzą rade . My bez nich raczej słabo. 

USrael będzie żądał bo to najpotężniejsza grupa nacisku na świecie. Jak Trump chodzi pod ich dyktando to myslisz ze my podskoczymy? Chyba kpisz. To jest właśnie ta niebezpieczna mania wielkości i ważności wpajana przez PIS.

A gdzie ja pisałem że UE nie jest socjalistyczna? 

4 godziny temu, racyl napisał:

trzeba było zmusić platfusów do porządnej pracy przez te poprzednie 8 lat. już rozumiem pewnie konsultować, konsultować i konsultować ustawy jak poprzednicy i udawać że się coś robi

Tamci konsultowali z jednymi a minster Jaki z anbasador Izraela. Nie ma różnicy

4 godziny temu, jarecki napisał:

u mie w okolicy płace w marketach oscylują około 2700 netto , młody nie pójdzie tam pracowac bo wstyd ,ale jak dla mie to niejest tak mało bo za tyle można żyć , wiadomo do tego dojdzie mąż zarobi . i wiele osób które sie zatrudniły chwalą sobie , do warszawy dojechać to też utruda . wczoraj wkleiłem link z mc donalds za 19 brutto i  to na wsi  na godzine wiec jest coraz lepiej  ale jeszcze sporo do zrobienia .              

Jak wstyd to niech przymiera głodem.  2700 bez wymagania jakichkoliwek kwalifikacji oprócz bycia zdrowym to i tak bardzo duzo.

3 godziny temu, 12zbyszko napisał:

Mirek to był przykład że obniżenie podatków nie musi przełożyć na wzrost wynagrodzeń i to było do Ulmana .

Mirek chyba nie zapoznałeś się z całą konwersacją .

Taka ciekawostka prawdziwa . U kolegi zbierało 20 osób ogórki . Płacił 11 zł . Na polu jedna pracownica powiedziała . Szefie mógłby Pan złotówkę podnieść . Na drugi dzień już płacił 12 zł i bez strajku . Nowy start w tym roku to już 13 zł .

Jak chciał zebrac to dał bo za pare dni miałby ogórek przerosniety. Jeden da a drugi wyrzuci na zbity pysk bo jak da raz to będzie dawał co chwilę.  To sa bardzo indywidualne kwestie. Obnizka podatków  powoduje że pracownikowi zostaje wiecej w kieszeni wiec de facto automatycznie zarabia wiecej. Wzrost płąc brutto tez postepuje bo jest wiecej pieniądza na rynku

58 minut temu, damianzbr napisał:

@jacus hahahahahaha xD

oj zabolało zabolało, musiałeś się odegrać za nazwanie Krakowa wsią.

Ale ty wiesz że dla nas cywilizowanych ludzi ze stolicy, to cała PL dookoła to PL B. Ty też się do niej zaliczasz, a jeśli mam być szczery do bólu to Małopolska kojarzy się nam z regionem szczególnie zacofanym wręcz średniowiecznym. Może to zażyłości jeszcze z wczesnoszkolnych lekcji historii, może obraz realistyczny, nie mnie to oceniać, tak jest i już.

Warszawa to jest Polska A ? Chyba w mniemaniu zakompleksionych  prowincjuszy własnie przybyłych z Polski Bi C a pragnacych szybko awansować społecznie.  Z moich okolic wszystko wyjechało do Wawy i okolic  więc jakom cudem Wawa jest Polską A ? Małopolska jest o wiele bardziej wyrównana jak mazowsze. Okolice Wawy to jeszce coś sie dzieje ale Siedlce Płońsk, Ciechanów to dziadowo aż boli. ZImie i rolnictwo marne wobec małopolski. Poglady masz jakbys tam nie był ze 30 lat a znał jedynie ze szkoły.

38 minut temu, damianzbr napisał:

Dziwi  cię to? Jeszcze nie słyszałem aby POjebańcy byli w zmowie z kimś innym niż sparszywiałym nimcem i obłudnym ruskim.

Lepiej być w zmowie z amerykańskim zydostwem i UPAiną też zydowską zresztą

35 minut temu, damianzbr napisał:

Ma, wielu nas tu na forum chociażby jest.

Bucchhhachaaaaaa. To jesteście swiatową potegą😲

Sekta z manią wielkości.

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, asharot napisał:

Tusk przez pierwszą falę kryzysu jako tako nas przeprowadził, ciekawe jak Kaczyński przeprowadzi nas przez szybko nadchodzącą drugą  falę kryzysu.

No tak od angeli dostał za to pare medali 😄

tylko zastanów się najpierw do czyjej bramki grał a potem go wychwalaj 😂

Edytowane przez racyl
Opublikowano

Niemiec głupi nie jest za darmo nic nie da i musi zawsze zarobić

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

wy bez przerwy piszecie o po i koalicji europejskiej -tez sie panicznie ich boicie ???

jestem młody i jak mi cielak spierdolił to mi go sie nie chciało gonić a co mówić z peowską emeryturą w wieku 67 lat , Ty pewno już rente weznierz , to inaczej już patrzysz .

24 minuty temu, Ulman napisał:

Jak wstyd to niech przymiera głodem.  2700 bez wymagania jakichkoliwek kwalifikacji oprócz bycia zdrowym to i tak bardzo duzo.

wybierają inne zajecia młodzi ale pracują .

Opublikowano
1 godzinę temu, racyl napisał:

koalicja sama się ośmiesza

I to jest właśnie istota łapówki za poparcie i głosowanie na PIS. Właśnie na taki efekt wśród proletariatu liczyli i jak widac mieli rację.

Opublikowano
37 minut temu, asharot napisał:

Tusk przez pierwszą falę kryzysu jako tako nas przeprowadził, ciekawe jak Kaczyński przeprowadzi nas przez szybko nadchodzącą drugą  falę kryzysu.

Jak ja będę miał kryzys w gospodarstwie to zacznę sprzedawać ziemię maszyny i pewnie też przetrwam .

Opublikowano

Nie, wtedy zakończysz swoją działalność, ale jakbyś miał świnie które przynoszą Ci straty, a krowy które przynoszą zyski, i byś skasował te świnie to nic głupiego byś nie zrobił. 

Opublikowano
31 minut temu, Ulman napisał:

1. pieniądze powinny zostac ludziom którzey je wypracowali. Czemu PIS daje coś za nic ? To patologia socjalistyczna

2. Na dziecio to w załżeniu. Jak zostawisz ludziom pieniądze to kazdy wyda je wedle uznania tak jak i 500+. Kto ma wydac na dzieci ten wyda na dzieci a kto przepić ten i tak przepije. Jedynie dobrze byłoby by ci którzy przepijają przymierali głodem jesli nie pracują

3. Zostawienie ludzim ich własnych pieniędzy jest chore? Zajęcie sie tylko jakimś % całości by załatwić sprawę tym którzy sa na PIT to problem?  Nie potrafisz sobie takiej prostej rzeczy wyobrazi

czym jest eurpejska cywilizacja [  cywilizacja zachodu ] a pytam w kontekscie że cywilizacja  ma to do siebie ze sie dzieli ze słabszymi , na drugim biegunie jest afryka ,azja gdzie jest grupa trzymających władze i ich znajomych a reszta biedaków pracujacych za dolara  na dzień , wiem ze nie oto Tobie chodzi ale nie widze kraju który nie rozdziela pieniedzy  dla potrzebujacych i są  w miare zaspokojone potrzeby obywateli 

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Ulman napisał:

I to jest właśnie istota łapówki za poparcie i głosowanie na PIS. Właśnie na taki efekt wśród proletariatu liczyli i jak widac mieli rację.

umie wszystko liczyć a taki ułomny że za darmo daje d*py  platfusom

Edytowane przez racyl
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Adrian_K_90 napisał:

Nie, wtedy zakończysz swoją działalność, ale jakbyś miał świnie które przynoszą Ci straty, a krowy które przynoszą zyski, i byś skasował te świnie to nic głupiego byś nie zrobił. 

tylko skasowanie swini doprowadzi do nadwyżki w produkcji zboża i likwidacji ubojni ,sporo rzeczy jest powiązanych ze sobą , na dłuższą mete padną rolnicy bo bedzie tanie zboże którego nie beda mogli sprzedac po opłacalnych cenach a zrobi sie nadwyżka w bydle które tez stanieje ze wzgledu na nadprodukcje . zeby wypracować  równowage trzeba pracować latami 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
7 minut temu, Adrian_K_90 napisał:

Ale mnie o co innego chodziło.

Opublikowano

@jarecki Cywilizacja ma to do siebie, że się dzieli ze słabszymi? Gdzieś ty coś takiego usłyszał? Toć to absurd. Nawet Marks odnosił się do komuny pierwotnej przed powstaniem cywilizacji. Cywilizacja napędzana jest konkurencja, i zostawia za sobą wiele ofiar. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v