Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, staszek131415 napisał:

Ci co sie z obecną władzą nie zgadzają to niech się biorą do roboty nie oszukujmy się tylko nieudacznik wyciąga łapy kosztem dzieci nie pasuje pensja można się przekwalifikowac

Tak samo górnicy, strzażacy, lekarze policjanci wojskowi celnicy pogranicznicy oraz nieszczzesliwe  panie Grażynki wykorzystywane w niedzielę w Biedronce.

Podejście masz iście liberalne ale jak pogodzisz to z popieraniem socjalistycznego  PISu który rozmawia z protestujacymi zwiazkami i uważa ich istnienie za niezbędne dla mas pracujących? 

Staszek, przecież egzaminy się odbyły więc o co ci chodzi?

23 minuty temu, 12zbyszko napisał:

Napisz z czym się zgadzasz to się obliczy 😉

Zgadzam się z nieco głośniejszym mówieniem o Wołyniu  tym że chcieli się otworzyć z naszym żarciem na dalekie rynki tylko jak zwykle się nie udało.  Popieram budowe nowych dróg ,  remonty kolei, korzystanie z funduszy europejskich itp. Więc leming ze mnie czy nie? Ile % mi sie nazbierało w tej twojej punktacji?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Urzednik gminny musi mieć wyższe wykształcenie? Daj jakąś podstawe prawna , rozporządzenie. Urżednik siedzi w pracy - dobrze napisane, a ile pracuje?

jakbym nie miał urzednika w domu co się zajmuje wypłatą tych dobrodziejstw z ostatnich lat to bym nie pisał.

zobaczy  ile to kasy co miesiąc przechodzi przez tylko jedną gminę to biadoliłbyś do końca świata albo i dłużej

piszesz ile to papierologi mają nauczyciele ale jakbyś zobaczył ile jest przy różnych zasiłkach to dopiero by ci kopara opadła

Nie którym to się wydaje że taki np GOPS to taki bankomat gdzie podchodzisz do niego on wszystko wie i ci od razu  wypłaca kasę a ludzie tam pracujący pilnują tylko jego zasilania

20 minut temu, mirro napisał:

No właśnie nie biorą ich jako zakładników, bo nawet nie myślą się z nimi spotykać.:lol:

To skoro wszyscy zarabiają dobrze i tylko element reakcyjny wyciąga rękę po te 200 euro to czemu rząd twierdzi że musimy gonić Europę a za przykład dobrobytu i cel działań stawia Niemcy?:lol: A skoro nie chcą dać podwyżek to pewnie już osiągnęliśmy poziom Niemiec i musimy uważać aby ich nie przeskoczyć bo najedzą się wstydu. 

było kiedyś w historii że jakaś grupa strajkowała i dostała podwyżki 200euro ?

Opublikowano
28 minut temu, Ulman napisał:

Każdy który z obecną włądzą się nie zgadza jest wichrzycielem, pasożytem , szantarzystą, agentem, komuchem, Niemcem albo Ruskim, liberałem, lewakiem, żydem i masonem oraz gejem i aferzystą no i oczywiście nie ma prawa być partiotą bo monopol maja jedni. 

skad wziales prawdziwy sklad zjednoczonej [korytem] prawicy ????  apropo-swinie ostatnio ostro podrozaly, dawno -ze 2 lata-nie bylo takich cen... swinia + niepotrzebna..

chyba cos wisi w powietrzu - onufry zagloba pierwszy raz napisal prawde- chyba  wyszedl ze swiata swej chorej wyobrazni i dowiedzial sie jak wyglada prawdziwa polska.😛

wiecie w jakiej partii jest najwiecej bylych nauczycieli ???? 25 % sie uzbieralo- oczywiscie w pis-ie.

racyl- podaj kiedy przewodniczacy nauczycielskiej "S" ostatnio stal na parkiecie hali gimnastycznej-obecny radny pis-u byl nauczycielem wf.. i czym rozni sie aparatczyk sld od tego z pis-u ???

Opublikowano
11 minut temu, Ulman napisał:

Tak samo górnicy, strzażacy, lekarze policjanci wojskowi celnicy pogranicznicy oraz nieszczzesliwe  panie Grażynki wykorzystywane w niedzielę w Biedronce.

Podejście masz iście liberalne ale jak pogodzisz to z popieraniem socjalistycznego  PISu który rozmawia z protestujacymi zwiazkami i uważa ich istnienie za niezbędne dla mas pracujących? 

Staszek, przecież egzaminy się odbyły więc o co ci chodzi?

Zgadzam się z nieco głośniejszym mówieniem o Wołyniu  tym że chcieli się otworzyć z naszym żarciem na dalekie rynki tylko jak zwykle się nie udało.  Popieram budowe nowych dróg ,  remonty kolei, korzystanie z funduszy europejskich itp. Więc leming ze mnie czy nie? Ile % mi sie nazbierało w tej twojej punktacji?

Jak to te 5 % to proste .

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

racyl- podaj kiedy przewodniczacy nauczycielskiej "S" ostatnio stal na parkiecie hali gimnastycznej-obecny radny pis-u byl nauczycielem wf.. i czym rozni sie aparatczyk sld od tego z pis-u ???

chodzi o to żeby na czele stał ktoś kto zna ich problemy z własnego doświadczenia.

dobrze wiesz że ten  z solidarności to mały pionek i nikt się nim nie przejmuje, on też jakoś się z tym pisem nie obnosił jak broniarz z PO

Opublikowano
8 minut temu, racyl napisał:

jakbym nie miał urzednika w domu co się zajmuje wypłatą tych dobrodziejstw z ostatnich lat to bym nie pisał.

zobaczy  ile to kasy co miesiąc przechodzi przez tylko jedną gminę to biadoliłbyś do końca świata albo i dłużej

piszesz ile to papierologi mają nauczyciele ale jakbyś zobaczył ile jest przy różnych zasiłkach to dopiero by ci kopara opadła

Nie którym to się wydaje że taki np GOPS to taki bankomat gdzie podchodzisz do niego on wszystko wie i ci od razu  wypłaca kasę a ludzie tam pracujący pilnują tylko jego zasilania

Czyli rozumiem że ci się tak wydaje ale  udowodnić na twardych dowodach nie umiesz?  Ja mam za to sąsiada tylko z maturą  i też  jest urzedasem. no i co?  Jak weszły lewicowe wypłaty PISu to czesto dali to urżedasom pracującym juz długo  i nie patrzyli na to czy ma wyższe czy nie. Ilu wójtów i sekretarzy gminy ma wyższe? 

Przy zasiłkach jest masa roboty i to jest oczywiste. Właśnie dlatego zabierają ludziom 600 by mogli dac 500 bo urżedas pasożytuje na nas i tak jest od zawsze. 

Opublikowano
19 minut temu, Ulman napisał:

Każdemu dałbyś tylko dobrze wiesz że dla wszystkich nie starczy

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Czyli rozumiem że ci się tak wydaje ale  udowodnić na twardych dowodach nie umiesz?  Ja mam za to sąsiada tylko z maturą  i też  jest urzedasem. no i co?  Jak weszły lewicowe wypłaty PISu to czesto dali to urżedasom pracującym juz długo  i nie patrzyli na to czy ma wyższe czy nie. Ilu wójtów i sekretarzy gminy ma wyższe? 

Przy zasiłkach jest masa roboty i to jest oczywiste. Właśnie dlatego zabierają ludziom 600 by mogli dac 500 bo urżedas pasożytuje na nas i tak jest od zawsze. 

pewnie mu brakuje trochę do matury i go trzymają .  od kilku lat wymagania sa wyższe

nic mi sie nie wydaje bo to moja żona. A od kiedy na wójta jest ogłaszany konkurs i stawiane wymagania ?

Jak płacę podatki to nigdzie nie jest napisane że 600zł to akurat na 500+ 😂

4 minuty temu, Ulman napisał:

No to po co dają jednym jak nie maja dla drugich? Przecież wiadomo że inne grupy też sie upomną.

A po co krzyczysz że te 15 % to mało ? . niech każdemu dadzą po trochu

Opublikowano

PO to jednak cwany lis . Pieniędzy nie ma i nie będzie i był spokój . Trochę tam górników i rolników potraktowali w humanitarny sposób i już się reszcie odechciało strajku . Można . 

Jak rząd podał dłoń to chcą wszyscy całą rękę .

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, racyl napisał:

pewnie mu brakuje trochę do matury i go trzymają .  od kilku lat wymagania sa wyższe

nic mi sie nie wydaje bo to moja żona. A od kiedy na wójta jest ogłaszany konkurs i stawiane wymagania ?

Jak płacę podatki to nigdzie nie jest napisane że 600zł to akurat na 500+ 😂

To zapytaj się żony po jakies rozporządzenie albo inne regulacje które tak mówia. 

Kandydat na wójta ma wymóg niekaralności   więc czemu by nie miało byc wymogu wyższego  wykształcenia. Nie ma takiego dla wójta nie ma i dla urzedników. Jedynie co to przy naborze jak chce się przyjąc tego co trzeba to dodaje sie wymogi na szczeblu lokalnym

Co  z tego  że nie jest napisane co na co idzie? Państwowy aparat by dac 500 musi zabrać 600 albo 700 a różnice przezre własnie na aparat urzędniczy.  Staszek chyba pisał że urzędnik daje  a wszyscy dostaja mimo że nikt nie płaci. Ot świadomość PISowca.

Opublikowano
24 minuty temu, racyl napisał:

chodzi o to żeby na czele stał ktoś kto zna ich problemy z własnego doświadczenia.

dobrze wiesz że ten  z solidarności to mały pionek i nikt się nim nie przejmuje, on też jakoś się z tym pisem nie obnosił jak broniarz z PO

Akurat teraz, kiedy głównym postulatem są pieniążki to na czele związku stać może każdy. Bo każdy zna z własnego doświadczenia problemy z nimi związane. A jeszcze nie słyszałem by ktoś płakał z ich nadmiaru:lol:

A tak szczerze, to uczniowie powinni popierać te postulaty płacowe, bo w przyszłości (gdyby któremu zachciało się zostać nauczycielem ) mają gwarancję że mniej zarabiać na pewno nie będą. Taka inwestycja w swoją przyszłość. Można powiedzieć nawet strategia.

Opublikowano
Przed chwilą, Ulman napisał:

To zapytaj się żony po jakies rozporządzenie albo inne regulacje które tak mówia. 

Kandydat na wójta ma wymóg niekaralności   więc czemu by nie miało byc wymogu wyższego  wykształcenia. Nie ma takiego dla wójta nie ma i dla urzedników. Jedynie co to przy naborze jak chce się przyjąc tego co trzeba to dodaje sie wymogi na szczeblu lokalnym

Co  z tego  że nie jest napisane co na co idzie? Państwowy aparat by dac 500 musi zabrać 600 albo 700 a różnice przezre własnie na aparat urzędniczy.  Staszek chyba pisał że urzędnik daje  a wszyscy dostaja mimo że nikt nie płaci. Ot świadomość PISowca.

oj pazerność przesłania ci oczy. wójt jest w wyborów  a urzędnik z konkursu/naboru

jeden wojt odchodzi  po wyborach przychodzi drugi a urzędnicy zostają ci sami.

urzędnik jak sam nie zrezygnuje czy nie podpadnie to całe życie aż do emerytury ciągnie. wiadomo skarbnika czy sekretarza sobie lubią wymieniać a reszta ma umowy o pracę na czas nie określony

nie wie czy jest rozporządzenie, widziałem nie raz ogłoszenia o naborze na jakieś stanowisko i wyrażnie było napisane wykształcenie wyższe

ci urzędnicy co płacą te dodatkowe zasiłki od kiedy rządzi pis to są w większości ci sami co i przed rządami pisu

Mi w kieszeni bynajmniej nie ubyło

7 minut temu, mirro napisał:

Akurat teraz, kiedy głównym postulatem są pieniążki to na czele związku stać może każdy. Bo każdy zna z własnego doświadczenia problemy z nimi związane. A jeszcze nie słyszałem by ktoś płakał z ich nadmiaru:lol:

A tak szczerze, to uczniowie powinni popierać te postulaty płacowe, bo w przyszłości (gdyby któremu zachciało się zostać nauczycielem ) mają gwarancję że mniej zarabiać na pewno nie będą. Taka inwestycja w swoją przyszłość. Można powiedzieć nawet strategia.

uczniowie to mają uczyć się szukać rozwiązań a nie jak coś nie po ich myśli to mają się buntować i strajkować.

Tylko jak ci uczniowe zderzą się z realiami życiowymi i pójdą do pracy w sektorze prywatnym i zrobią strajk to wylecą na zbity pysk

Opublikowano

No to znaleźli jedno z możliwych rozwiązań. Przyklasną obecnie strajkującym. Jak coś można zrobić czyimiś rekami, to jakże nie wykorzystać takiej okazji.:lol:

Opublikowano
2 godziny temu, dddddddddddddddddd napisał:

Broniarz to POsPOlity komuch kłamca i sprzedawczyk . Ciekawe ile kasy dostał od Schetyny za zorganizowanie tego cyrku ?

Hartwich za szopkę w sejmie dostała od Platformy Obywatelskiej  BMW X6.

A jej nieprzystosowany do samodzielnego życia niepełno sprawny syn został w nagrodę radnym PO .

Strajk nauczycieli to o wiele większy kaliber więc i nagroda będzie odpowiednio wyższa .

• Like 2
  • Thanks 1
  • Confused 1
Opublikowano

To jak urzędnicy sa ci sami od wielu lat to jak to pogodzisz z wymogiem wyższego wykształcenia?  Może nowi muszą miec wyzsze ale nie udało mi sie znaleźć jakiejkolwiek regulacji na ten temat. 

Pieniędzy ci nie ubyło?  To skąd oni na ten socjal biora? 

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

To jak urzędnicy sa ci sami od wielu lat to jak to pogodzisz z wymogiem wyższego wykształcenia?  Może nowi muszą miec wyzsze ale nie udało mi sie znaleźć jakiejkolwiek regulacji na ten temat. 

Pieniędzy ci nie ubyło?  To skąd oni na ten socjal biora? 

hehe to mieli by być nieśmiertelni

Może tobie ukrucili tą lewiznę

Opublikowano
6 minut temu, 101010 napisał:

A jej nieprzystosowany do samodzielnego życia niepełno sprawny syn został w nagrodę radnym PO .

Strajk nauczycieli to o wiele większy kaliber więc i nagroda będzie odpowiednio wyższa .

tam się nic z przypadku nie dzieje 🤣

Opublikowano
8 minut temu, 101010 napisał:

Dostanie wiecej niż przewodniczacy Śniadek?

2 minuty temu, racyl napisał:

hehe to mieli by być nieśmiertelni

Może tobie ukrucili tą lewiznę

To po co nowe podatki wprowadzili?

Opublikowano (edytowane)

Czyli na zmarnowanie?

No ale kolega pisze że mu w kieszeni nie ubyło a nowe podatki kilka ładnych miliardow ściągają z rynku.  Więc kto to płaci jak to są podatki powszechne a ponoć z portfela nie ubywa ? Jesli wystarczyło nie kraść żeby na wszystko było to czemu na wszystko nie ma i trzeba podnosić daniny, podatki opłaty itp.  Mieli Vat obnizyć co go Tusku zdradziecko  podniósł 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

jak ci tyle zabrali to szczawiu mogę ci dać bo już ładne listki a na mirabelki musisz zaczekać 😂

Opublikowano (edytowane)

w więzieniu dojne krowy mleka nie dają 😁

jak mam ci odpowiedzieć jak mi nic więcej nie zabrali niż za poprzedników. żyje jak żyłem.

Edytowane przez racyl
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v