Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Racyl może po prostu umiem śmiać się z siebie 🤨 przecież to pozytywna cecha....

nie mam kompleksu niższości, czy  "kastowośći"

a wręcz przeciwnie...czuję się uprzywilejowana...

Nie rozumiem Ciebie...

Opublikowano (edytowane)

ja zadałem proste pytania Ywa

swoimi wpisami przypominasz tych naiwniaków co wybrali w warszawie trzaskowskiego a który potem chciał im zabrać bonifikaty i wprowadza coraz to więcej udogodnień  dla homoseksualistów zamiast dla wiąkszości

Czemu nauczyciele się nie zastosują do rady byłego prezydenta Komorowskiego że mogą zmienić pracę jak za mało zarabiają

Edytowane przez racyl
Opublikowano

A Ty nie widzisz tego, że taka postawą, komentarzami PO itd  sama się ośmiesza.....w równym stopniu...dziecinna postawa.

Opublikowano

Nauczyciel dyplomowany z długim stażem zarabia z dodatkami nie przekracza 4 tyś na rękę a nauczyciel świeżo upieczony zarabia tele co Ukrainiec w Polsce i jeszcze trzeba mu zapewnić lokum .

Opublikowano
Dnia 9.04.2019 o 16:05, wojtekd napisał:

Każdy może sprawdzić ile naprawdę zarabiają nauczyciele . Wystarczy poszukać w sieci JAWNYCH oświadczeń majątkowych kandydatów na radnych .Wśród radnych jest masa nauczycieli ( ciekawe jak to jest możliwe skora mają tak mało czasu i pracują tysiące godzin tygodniowo :))

Sprawdźcie w tych oświadczeniach wysokość rocznych dochodów z tytułu pracy w szkole .

Najczęściej są to kwoty 80-120 tysięcy .

Jak ma się to do słów Broniarza ?

Jeden z przykładów ,, skromnych '' zarobków nauczycieli http://kiszkowo.nowoczesnagmina.pl/?p=document&action=show&id=6861&bar_id=7283&fbclid=IwAR3yt_-MMncRbeBXKTScGoUQpkoo0_bMAf8P0ooA4YE_d8F8LP0INRvigA0

Przestańcie rozPOwszechniać tą Goebbelsowską TVNowską kłamliwą propagandę o niskich zarobkach nauczycieli !!!

Moja siostra pracuje w gminie w oświacie i wylicza pensje nauczycieli .

W gminie jest osiem szkół i na te osiem szkół niema nauczyciela pracującego na pełny etat który dostawał by na czysto do ręki mniej niż 3000 zł .

Większość zarabia ponad 4000 zł . Zamiast słuchać głupot Broniarza sprawdźcie sami . Samodzielne myślenie nie boli - spróbujcie lemingi .

• Like 3
  • Thanks 2
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, racyl napisał:

mylisz się kolego akurat trzeba mieć wyższe wykształcenie a do pracy w terenie potrzebne jest kierunkowe

urzędnik chociaż siedzi w pracy te 8 godz dziennie a jak przyjdzie przyjmowanie wniosków z tych 500+ i innych wyprawka czy rodzinne to musi zostawać po godzinach.

Nauczyciel odpier**li nie raz 2-3 i do domu

Urzednik gminny musi mieć wyższe wykształcenie? Daj jakąś podstawe prawna , rozporządzenie. Urżednik siedzi w pracy - dobrze napisane, a ile pracuje?

3 godziny temu, staszek131415 napisał:

Głupiemu te bajki wciskaj to jest podstawa z dodatkami jest drugientyle

Nauczyciel nie płaci a otrzymuje 500+ jak każdy kmu się należy czy to nierób twoim zdaniem?

Jak nauczyciel nie płaci 500+ to kto płaci?  Skąd się na to biora pieniądze?  A urzednik to jak płaci 500+ skoro nauczyciel nie płąci?

3 godziny temu, racyl napisał:

nauczyciele ze swoich  żądań dostali 50%,   to jest żle ?

Jedni widzą szklanę w połowie pełną a inni w połowie pustą.

2 godziny temu, staszek131415 napisał:

Proszę sobie poczytać oświadczenia majątkowe radnych nauczycieli to sie Pan dowie ile zarabiają jakoś ostatnie lata nauczycielom niskie zarobki nie przeszkadzaly chętnych do tego zawodu nie brakuje często zatrudniani po znajomości z niskimi kwalifikacjami powierzyłbym im co najwyżej opiekę nad dziećmi w świetlicy wyniki egzaminów mówią same za siebie

No pewnie. Jak się zmieni gimnazjum na podstawówkę i doda wiecej religii to egzaminy pójdą na 100%

1 godzinę temu, Ywa napisał:

Racyl może po prostu umiem śmiać się z siebie 🤨 przecież to pozytywna cecha....

nie mam kompleksu niższości, czy  "kastowośći"

a wręcz przeciwnie...czuję się uprzywilejowana...

Nie rozumiem Ciebie...

Nikt go nie rozumie .

43 minuty temu, dddddddddddddddddd napisał:

Broniarz to POsPOlity komuch kłamca i sprzedawczyk . Ciekawe ile kasy dostał od Schetyny za zorganizowanie tego cyrku ?

Jakby przewodniczacy Duda strajkował za rządów PO to uznałbyś za słuszne ? Obstawiam że tak. 

Uważasz że Schetyna z Broniarzem zmusił do uczestnictwa w strajku  dziesiątki tysięcy nauczycieli z wyższym wykształceniem? Jak to zrobili?

39 minut temu, ziutek1234 napisał:

staszek141315  prosze o linka

nauczyciel kontraktowy 7000zl nawet w miescie

etat 25/25

Nie doczekasz się ale ci napisze że tak jest i koniec.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
40 minut temu, WawrzyniecPruski napisał:

Coraz więcej ludzi popiera Broniarza ;)

D3uzs2vWkAAfCG3.jpg

Dla rolnika miastowy będzie tym i na odwrót . Ciekawe kto to napisał ?

Dzisiaj strajkują nauczyciele i co piszą rolnicy ? Kiedyś będą strajkować rolnicy i co powiedzą nauczyciele ?

Nie ma jedności .

Opublikowano
40 minut temu, WawrzyniecPruski napisał:

Coraz więcej ludzi popiera Broniarza ;)

D3uzs2vWkAAfCG3.jpg

Dla rolnika miastowy będzie tym i na odwrót . Ciekawe kto to napisał ?

Dzisiaj strajkują nauczyciele i co piszą rolnicy ? Kiedyś będą strajkować rolnicy i co powiedzą nauczyciele ?

Nie ma jedności .

Opublikowano

Każdy który z obecną włądzą się nie zgadza jest wichrzycielem, pasożytem , szantarzystą, agentem, komuchem, Niemcem albo Ruskim, liberałem, lewakiem, żydem i masonem oraz gejem i aferzystą no i oczywiście nie ma prawa być partiotą bo monopol maja jedni. 

Opublikowano
6 minut temu, Ulman napisał:

Każdy który z obecną włądzą się nie zgadza jest wichrzycielem, pasożytem , szantarzystą, agentem, komuchem, Niemcem albo Ruskim, liberałem, lewakiem, żydem i masonem oraz gejem i aferzystą no i oczywiście nie ma prawa być partiotą bo monopol maja jedni. 

Ci co sie z obecną władzą nie zgadzają to niech się biorą do roboty nie oszukujmy się tylko nieudacznik wyciąga łapy kosztem dzieci nie pasuje pensja można się przekwalifikowac

Opublikowano
3 minuty temu, zetorki12 napisał:

Tak poniekąd , to Ty o 500+ tu napisałeś ?

O nauczycielach którzy jako zakładników biorą dzieci by załatwiać swoje interesy

Opublikowano

No właśnie nie biorą ich jako zakładników, bo nawet nie myślą się z nimi spotykać.:lol:

To skoro wszyscy zarabiają dobrze i tylko element reakcyjny wyciąga rękę po te 200 euro to czemu rząd twierdzi że musimy gonić Europę a za przykład dobrobytu i cel działań stawia Niemcy?:lol: A skoro nie chcą dać podwyżek to pewnie już osiągnęliśmy poziom Niemiec i musimy uważać aby ich nie przeskoczyć bo najedzą się wstydu. 

• Like 1
Opublikowano

A zlikwidować te szkoły w cholerę jak trzodę chlewną w Polsce i po problemie . :ph34r:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v