Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Co by sie nie stało to i tak wmówią że  wygrała Szydło

A tak a propos -  podrzucili jej goracy kartofel w postaci negocjacji z nauczycielami i dziewczyna poległa. Będzie strajk i jutro od rana na pasku TVPis narracja jacy ci nauczyciele są źli i jak szkodzą wszystkim dokoła. Kurcze, oni po wielu latach pracy zarabiają mniej jak Roman  . To nie jest normalne. 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Ulman napisał:

Co by sie nie stało to i tak wmówią że  wygrała Szydło

A tak a propos -  podrzucili jej goracy kartofel w postaci negocjacji z nauczycielami i dziewczyna poległa. Będzie strajk i jutro od rana na pasku TVPis narracja jacy ci nauczyciele są źli i jak szkodzą wszystkim dokoła. Kurcze, oni po wielu latach pracy zarabiają mniej jak Roman  . To nie jest normalne. 

Nie jeden z nas chciałby leżeć dwa miesiące bykiem, mieć ferie, przerwy świąteczne i brać za to taką kasę

Edytowane przez racyl
Opublikowano

Niechęć  do nauczycieli zgodna z duchem mas robotniczych i linnia partii.

Zostań nauczycielem jak to taki świetny zawód.

A ile ty niby obrabiasz że taki zarobiony dzień w dzień jesteś? Jeśli masz tylko roślinną i poniżej 60-70 ha  to też się nie narobisz a  w zime masz co najmniej 2 miesące wakacji i  leżysz bykiem.

Opublikowano

Ludzie zatrudnieni chodzby na stanowiskach urzedniczych są obciążeni konkretna odpowiedzialnością za mniejsze mniejsze wynagrodzenia  i muszą pracować po 40h tygodniowo za mniejsze pieniądze

coś Ty k**wa taki sentymentalny się zrobił ? . jak gineli górnicy w kopalni w grudniu to ich nie żałowałeś i z błotem równałeś

Opublikowano

macie dylemat czy glosowac na szydlo czy thun ???? bo ja nie mam, choc jako jedyny moge to zrobic,

u nas popularne sa "karczowniki' znaczy maczety😏 wiec ta debata musialaby sie odbyc kolo oiom-u☺️, teraz pozamykali sporo kibicow-czytaj bandytow i handlarzy narkotykow, wiec troche sie uspokoilo, w tym roku chyba nikt jeszcze nie zginal w walkach miedzy kibolami..

nasz wojt sie zali ze musi placic nauczycielom 5,2 tys zl brutto wiec na nic innego nie ma pieniedzy-gmina doklada do subwencji ponad 3 mln , jaka jest prawda o zarobkach nauczyciel- sprawdzcie oswiadczenia majatkowe i bedziecie wiedziec....

moja siostra jest nauczycielkom i to taka z prawdziwego powolania-wiec sie stara, po nocach pisze programy, przygotowuje do olimpiad, stara sie ciagle doksztalcac, zalatwiac uczniom dobre praktyki[uczy przedmiotow zawodowych] a sa nauczyciele ktorzy ciagna tylko od wyplaty do wyplaty  a zarabiaja prawie tak samo............

Opublikowano
8 minut temu, racyl napisał:

Ludzie zatrudnieni chodzby na stanowiskach urzedniczych są obciążeni konkretna odpowiedzialnością za mniejsze mniejsze wynagrodzenia  i muszą pracować po 40h tygodniowo za mniejsze pieniądze

coś Ty k**wa taki sentymentalny się zrobił ? . jak gineli górnicy w kopalni w grudniu to ich nie żałowałeś i z błotem równałeś

Urzędnicy i odpowedzialność?  Bbbuuuuucchhhaaaachaaaaaa😂

Uważasz że nauczyciel pracuje tylko tyle ile zajmuja mu lekcje?

Zacytuj jak mieszałem z błotem górników.

Opublikowano

codziennie nie pisze po nocach, tyle co ona ma wolnego to sam chciałbyś mieć 😁

A którym zawodzie nie trzeba sie doszkalać ?

Opublikowano

Czyli ile realnie pracuje to nie wiesz ale domniemujesz zgodnie z propagandą że głównie ma wolne. 

A ile pracuje taki poseł? Posedzenia sejmu ma kilka dni w miesiacu wec resztę pewnie ma wolne.

Ja nauczycielom nie zazdroszcze i jak dla mnie powinni zarabiać o wiele więcej  bo uzeranie się z gówniarzami i ze zidiociałymi rodzicami jest nie warte tych pieniędzy. 

Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

Urzędnicy i odpowedzialność?  Bbbuuuuucchhhaaaachaaaaaa😂

Uważasz że nauczyciel pracuje tylko tyle ile zajmuja mu lekcje?

Zacytuj jak mieszałem z błotem górników.

zrób zrzutkę i przejdz po wsi z czapką dla nauczycieli jak im tak żle

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Czyli ile realnie pracuje to nie wiesz ale domniemujesz zgodnie z propagandą że głównie ma wolne. 

przecież wszyscy wiemy wakacje ferie przerwy świąteczne  w technikum górniczym nauczyciele mieli po 3 etaty  dzienna wieczorowa i zaoczna 

A ile pracuje taki poseł? Posedzenia sejmu ma kilka dni w miesiacu wec resztę pewnie ma wolne.

ale jest po za domem a do reszty zgoda 

Ja nauczycielom nie zazdroszcze i jak dla mnie powinni zarabiać o wiele więcej  bo uzeranie się z gówniarzami i ze zidiociałymi rodzicami jest nie warte tych pieniędzy. 

mojego brata narzeczona jest nauczycielkom w czechach uczy polskiego etat 35 godzin zarobek 500zł większy ... ale z tym co napisałem to się zgodzę 

Opublikowano

Protest od początku był zaplanowany decyzją opozycji,fakty są takie że opozycja ZNP ma lojalistów, wykorzystają wszystkie środki,bo im gorzej w kraju tym lepiej dla nich

• Like 2
Opublikowano

w krakowie to solidarnosc prowadzila strajk glodowy, a na szkole mojej corki sa dwie fagi znp i solidarnosci z napisami protest,a szkola jutro zamknieta, dla mnie to nie problem siedze w domu ale inni rodzice moga miec problem

Opublikowano
22 minuty temu, Alamo napisał:

Protest od początku był zaplanowany decyzją opozycji,fakty są takie że opozycja ZNP ma lojalistów, wykorzystają wszystkie środki,bo im gorzej w kraju tym lepiej dla nich

Czyli nauczyciele są zadowoleni tylko Broniarz im kazał strajkować?

Opublikowano
14 minut temu, jacus napisał:

w krakowie to solidarnosc prowadzila strajk glodowy, a na szkole mojej corki sa dwie fagi znp i solidarnosci z napisami protest,a szkola jutro zamknieta, dla mnie to nie problem siedze w domu ale inni rodzice moga miec problem

myślisz ze wk***ią się na nauczycieli czy rząd ?

Opublikowano (edytowane)

Na rząd. 

Skoro jest na kolejne 500+, 13 emeryturę , autobusy na zadupiach, programy mama4+ , krowa +, świnia+ przekopy mierzei, lotniska czy na zakupy sprzętu wojskowego w USA to i na nauczycieli sie powinno znaleźć.  Państwo przecież ma sie świetnie, budzet doskonale i kasy mamy jak lodu

Za kilka dni mamy rocznicę Smoleńska . Nadal nic nie wadomo o przyczynach , Antek nowego raportu ne napisał . Chyba stwierdzili że dalsze odczynanie szopek nic im nie daje. Ciekawe jaki czynia starania by odzyskać wrak?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
9 minut temu, Ulman napisał:

Skoro jest na kolejne 500+, 13 emeryturę , autobusy na zadupiach, programy mama4+

nauczyciele też to dostaną wiec ?

9 minut temu, Ulman napisał:

Na rząd. 

albo nauczycieli 

Opublikowano

Ja się wkur.. na nauczycieli.

Powinni uznać strajk za nielegalny i zwolnić hołotę, na ich miejsce czeka cała masa takich samych ludzi po pedagogice którzy chętnie zejdą ze zmywaka w MACU i staną przy tablicy.

Opublikowano (edytowane)

Taaaaaaa mój przełozony kiedyś też powtarzałą na każdej odprawie że przed bramą na nasze etaty czeka stado chętnych. Raz kumpel na pytanie czemu spóźnił sie na odprawę, ze szczerością stwierdził że był na biurze przepustek aby zobaczyć ilu to czeka dzisiaj na jego etat. Od tej pory skończyły się durne teksty.
Podejrzewam że jak postali na zmywaku w MACU to raczej do szkoły już nie wrócą. Prawdopodobnie jednak perspektywa im się zmieniła i tu lektura "Siłaczki" też nie pomoże, Chyba że wybrali pedgogikę pod jej wpływem. Oprócz stania przy tablicy trzeba jednak mieć jeszce to coś i prawdopodobnie albo się to ma, albo się to u siebie wyrobi,  albo rzeczywiście tylko stoi przed tablicą. Tym bardziej że to praca z osobnikami młodymi, choć faktycznie czasem też z ich rodzicami, bo jednak naród jest durny.
Sprawa jest prosta. Zapłać i wymagaj. Płacenie bez wymagania jest tak samo szkodliwe jak wymaganie bez płacenia. Prowadzi do degeneracji i zaburzenia relacji. Z resztą Konfederacja Pracodawców jasno wskazała że mozna wykorzystać jakąś kasę z funduszu pracy, Skoro sięga się po te pieniądze na inne pierdoły, to czemu nie na pensje nauczycieli.?

No i pytanie najważniejsze. A kto ma uznać strajk za nielegalny? ZOMO, ORMO czy może komisja do spraw legalności strajku? Jakoś rząd nie krzyczał że strajk jest nielegalny, tylko apelował do sumień ewentualnych uczestników. A sprawa kolejna to co z dziećmi w czasie strajku?  A to podpowiem. To juz problem rodziców. Szkoła to nie przechowalnia a cała masa zajęć dodatkowych to nie ratunek. Może trzeba to traktować w kategorii zdarzeń z zakresu " działań kryzysowych albo awaryjnych"?

Edytowane przez mirro
Opublikowano

Zlikwidować kartę nauczyciela. Wprowadzić przejrzysty schemat awansu i wynagradzania. Zlikwidować ZNP bo to się niczym od PZPN i innych leśno dziadowych organizacji nie różni. Dbają o własne d*py i stołki. 

Mirro masz rację z tym płaceniem i wymaganiem. 

• Like 1
Opublikowano

pewnie że zlikwidować kartę nauczyciela niech pracują na takich samych warunkach jak inni i w takim samym zakresie godzin

Jak to mówia na złość mamie odmrożę sobie uszy a oni co robią ?

Na złość rządowi zrobimy strajk w czasie egzaminów

Inne grupy jak protestowały np lekrze cy pielegniarki to jakaś obsługa w tych placówkach była zorganizowana a w przypadku nauczycieli niech się dzieje co chcę

Opublikowano (edytowane)

Dla nauczycieli same zajęcia z dziećmi to większa przyjemność niż coraz więcej papierologi jaką nakłada się na nich. To jest przytłaczające.

Np. znajoma, nauczycielka na wakacje wyjeżdżała do pracy w Holandii. 

W czwartek dostałam wiadomość: obwieszczenie dyrekcji w związku z planowanym strajkiem. Dziś rano dopiero odczytałam potwierdzenie z wczoraj (po 22.00 mail)od wychowawcy: "dostalam informacje, ze niestety od jutra rusza strajk nauczycieli. Od jutra az do odwolania w szkole odbywac sie beda tylko zajecia opiekuncze w mieszanych grupach."

I dylemant jechać do szkoły czy nie?

Edytowane przez Gość
Opublikowano

to jest sk***ysyństwo wysyłać wiadomości w godzinach ciszy nocnej do rodziców

U nas jest normalnie puki co .

Zdelegalizować to znp i będzie po kłopocie.

chcieli 30% dostali 15% i k**wa jeszcze mało . to po h*ja na te negocjacje przychodzili jak z góry nie chcieli ustapić .

Negocjacje to dogadanie się ale jak dwie strony chcą zejść ze swoich rządań a ci z znp nic kompletnie nie popuścili

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v