Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

Czyli jednak nawet swoich twierdzeń o skandalcznych rachunkach nie umiesz udowodnić. Tak włąśnie PIS napchał do ciasnych głów zbitkę Sowa + ośmiorniczki + PO = drożyzna+nadużycia+bizancjum itp. Każdy to powtarza a nikt udowodnić nie potrafi. Tak samo jest z przekopem mierzei, czy CPK

O k**wa to w warszawskiej restauracji  jest taniej niż w twojej po GSH-iej meduzie ?

Opublikowano (edytowane)

ostatnio nawet chyba jeszcze trwa otwarcie mega lotniska pod stambułem . odnosnie CPK A podważyć sens budowy można każdy od kolei linowej na kasprowy wierch , budowe metra , terminale gazowe na bałtyku ......................................po nawet głupią obore . pamiętam jak w sasiedniej gminie rolnik budował obore , byli tacy co mówili ze jest głupi , taki koszt      a ostatnio od  jednego  co tyle gadał kilka hektarów kupił . Zawsze lepiej mieć wizje na rozwój , niż trwać w wegetacji .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
24 minuty temu, Ulman napisał:

No to pokaż jakie krocie płacili. To aż tak trudne? Nie umiesz tak prostej rzeczy?

Ludzie wytresowani w antypisowskiej histerii zaczęli chodzić po ścianach,mamy do czynienia z jeszcze jednym facetem żyjącym w matriksie michnikowszczyzny i "tefałenów". Matrix polega na tym, co widać choćby tylko we wspomnianym wpisie, że starcie starego porządku z nowym odziera z rozsądku.Człowiek obserwujący rzeczywistość widzi to tak: mieliśmy przez 25 lat coś na kształt bananowej republiki, owszem, poziom życia bardzo się podniósł, ale państwo popadało w coraz gorsze patologie, coraz bardziej było "ch..., d... i kamieni kupa", elity coraz bardziej oderwane od społeczeństwa, nadęte i pełne pogardy, u władzy coraz gorsze nieloty, aż po poziom Kopacz i Komorowskiego, a cwaniacy i złodzieje coraz bezczelniejsi. Trwało to, bo na rzecz takiego państwa, takich elit i całego tego wielkiego dojenia, strzyżenia i łupienia Polaków przez rodzimych cwaniaków i zagranicznych kolonizatorów pracował ogromny aparat propagandowy.

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
8 minut temu, racyl napisał:

O k**wa to w warszawskiej restauracji  jest taniej niż w twojej po GSH-iej meduzie ?

No właśnie czekam żebyś udowodnił i pokazał jak skandalicznie wysokie rachunki za tre ośmiorniczki były ale ty nawet tak prostej czynności nie potrafisz wykonać. Za to całkiem dobrze wychodzi ci bezmyślne i bezrefleksyjne powielanie haseł propagandowych dla tłuszczy. 

Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

No właśnie czekam żebyś udowodnił i pokazał jak skandalicznie wysokie rachunki za tre ośmiorniczki były ale ty nawet tak prostej czynności nie potrafisz wykonać. Za to całkiem dobrze wychodzi ci bezmyślne i bezrefleksyjne powielanie haseł propagandowych dla tłuszczy. 

A ja czekam kiedy Ty zmądrzejesz . mówisz tanio to ja to sprawdzam i pajacowanie ci nie pomoże

Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

na którym etapie pis zrobił mie w ..... ? podniesli podatki ? chyba tylko w paliwie .   Czy egzekucja instiejacego prawa wczesniej istniejącego  to jest zabranie czego kolwiek , czy wieksza konkurencja podmiotów na równych prawach to jest coś złego ?    Ulman   ,mirro   co mi zabrał PIS ?  

Na każdym jednym etapie i to systemowo. Począwszy od sfery rolnictwa, przez politykę zagraniczną, prawo a skończywszy na energetyce i obronności. Co zabrał PiS? Ano zdolność oceny faktycznych zysków i strat. I to w najbardziej perfidny z możliwych sposobów. Że tak zacytuję klasyka choć tu chodziło o politykę zagraniczną to można to też przenieść na obecną politykę wewnętrzną miłościwie panujących. " To takie działanie kiedy urabiany na dźwięk słowa spierdalaj będzie się cieszył z czekającej go podróży". 🤣

Opublikowano (edytowane)

to skupmy się na strefie rolnika , co mi pis zabrał ? oprócz jabłek a itak były nie moje :ph34r:  , systemy był rozchwiany wczesniej dołkami cenowymi czy górkami . nie widze zmian w żadnym kierunku czy polepszeniu czy pogorszeniu w otoczeniu rolnictwa 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Racyl , to ty twierdzisz ze ośmiorniczki były bardzo drogie a rachunki wysokie a jak trzeba to udowodnić na cyfrach to cię niemoc ogarnia. 

Tak samo było w dyskusji o przekopie . Nikt nie wie po co to ma być ale popiera bo tak propaganda wmówiła 

Opublikowano

Zabrał Ci szansę na stabilizację tego systemu. Działania na przeczekanie to cofanie się. Niech będą nawet bolesne ale jakieś efekty powinno być widać.

Opublikowano (edytowane)

najgorsze jest to przekop mierzei że stał sie areną walki politycznej a nie merytoryczną  rozmową . ja przypomne że PO swojego czasu popierała przekop mierzei .             stabilizacja cen w rolnictwie to była w komunie , gdzie z góry wiedziałeś co i za ile sprzedarz , czy to powinno wrócić ?

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Przekop jest na złość Rosji i ma prowadzić statki do nieistniejącego portu z nieistniejąca infrastruktura torem wodnym o głębokości stawu.  

Pisales o lotnisku w Stambule. Nie widzisz różnicy w lokalizacji  i płynących z tego korzyści ?

Opublikowano (edytowane)

tylko stabilizacja ceny i utrzymanie na poziomie opłacalnym prowadzi do nadprodukcji a dalej do problemów ze zbytem lub zagospodarowaniem jak w przypadku aroni gdy rolnicy demonstrowali bo nie było komu kupić produktu , a było to efektem wczesniejszej opłacalnosci produkcji , teraz jest opłacalnosc w produkcji mleka i obory sie budują a jak piznie to wtedy strajki ?                        Ulman najmiej dające dla społeczenstwa to wydatki na organizacje impres sportowych typu olimpiady lub mistrzostwa swiata w piłce nożnej , i zawsze tyle krajów toczy rywalizacje o prawo organizacji , nawet chyba kraków czy małopolska sporo wydała na promocje w kierunku organizacji olimpiady zimowej razem ze Słowacją czy z Czechami  https://www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/ile-krakow-wydal-na-igrzyska-ktorych-nie-bedzie/3rpmnxb

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)

I tu wskazałeś że nie ma co zwracać uwagi na protesty rolników bo są sami sobie winni produkując zbyt dużo. Wskazuje to też na sens dopłat do nieprodukowania, czyli odnalazłeś sens polityki unijnej.  To może niech rząd powie wprost że nie interesuje ich ten problem, bo gro gospodarstw musi się rozlecieć czyli splajtować aby zostało tyle i takie co z nimi nie będzie problemu. 
No widzisz jak się pociągnie Ciebie za język to i nawet ukrytą polityką rządu potrafisz wydedukować.

Edytowane przez mirro
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, mirro napisał:

To już nawet ociera się o strategię, szkoda tylko że przeciw własnym obywatelom.

A jak sex shop i agencje chcieliby postawić na twoim polu to też być protestował

głosuj na Biedronia to cie przytuli i po główce pogłaszcze a może i coś więcej ...........

Edytowane przez racyl
Opublikowano
6 minut temu, Ulman napisał:

A jaki to ma związek? Lotnisko mamy budować dla prestiżu  czy by biznes robić ?

taki mundry a nie wie że punkt widzenia państwa i prywatny nie są takie same

Opublikowano
36 minut temu, Ulman napisał:

Racyl , to ty twierdzisz ze ośmiorniczki były bardzo drogie a rachunki wysokie a jak trzeba to udowodnić na cyfrach to cię niemoc ogarnia. 

Tak samo było w dyskusji o przekopie . Nikt nie wie po co to ma być ale popiera bo tak propaganda wmówiła 

to może sam pokaż jak były małe te rachunki jeśli racyl nie potrafi bom ciekawy

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, mirro napisał:

A powinny być takie same. Tym bardziej że budowa na terenach rolniczych to już głupota w czystej postaci.

to jakby tak było to żadnych zasiłków/ulg  by nie dawali

kiedyś wielkie inwestycje też stawiali w szczerych polach, nawet bloki i jakoś do głowy wtedy nikomu nie przyszło że potem region sam się zabuduje i zasiedli

POstawienie dużego lotniska to nie to samo co postawienie chałupy której działka musi zaraz być przy szosie i blisko media

Edytowane przez racyl
Opublikowano

w tym roku zacznie sie rozbudowa lotniska okecie- ciekawe po co, jak za chwile otworza narodowo-centralny port lotniczy baranow,  niedawno zbankrutowal port w radomiu wiec lotnisko baranow jest koniecznie niezbedne...

przekop mierzei wislanej jest konieczny natychmiast-chocby nawet kosztowal i dwa razy wiecej niz planuja- jak bedziemy sprowadzac jeszcze wiecej wegla z rosji ??? te 13 mln ton to dopiero rozgrzewka i 50 mln trzeba bedzie sprowadzac, w temacie rosyjskiego wegla -to na nim falenta zrobil pieniadze,zanim zbankrutowal..

ile kosztowaly osmiorniczki pinokia????, pewnie podobnie jak i innych nagranych-zalezy co zamawiali, od 800 do 1,5 tys , same osmiorniczki ok 60-80 zl. to sa normalne ceny w takich lokalach do tego premia warszawsa-w krakowie jest niewiele taniej, tego typu przybytki nie sa dla biednych a i tak bankrutuja co pare lat-sowy juz dawno nie ma, gessler moje kuzynce do dzisiaj wisi pare tysi......... spotkanie prezesa z urbanem pardon orbanem w owieczce w krynicy kosztowalo ponad 13 tys , mimo ze zadnych osmiorniczek nie bylo czy byla miska ryzu-nie wiem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v