Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To sa lewicowi schizofrenicy . Daja pieniądze by ludzie mieli więcej zamiast po prostu podatki obnizyć. No ale gdyby tak zrobili to czym by głosy kupowali?  Jak na to patrzę to mam absmak😋

Opublikowano
15 minut temu, zetorki12 napisał:

No ale głosy zdobędą . Każdy łasy na łatwą kasę .

Nie wiem czy to nie zadziała odwrotnie, bo rolników jest sporo, ale nie jakoś przeważająco dużo, a i nie każdy chowa świnie i krowy. Chyba, że wymyślą dopłatę do każdego kłosa. 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Ulman napisał:

500 na krowę to już debilizm do n tej potegi. Nawet względem  pińcet na dziecko to fatalnie brzmi. Jak zwykle zarobią na tym pośrednicy i rzeźnie bo odliczą te 500 pln od krowy na skupie i rolnik zarobi i tak tyle samo. Dowcip tkwi w tym że najpierw zagłosuje a  o tym że nie zarobi więcej , dowie sę potem 

Może na psy i koty też będą dawać?

Dopłaty do bydła wprowadziła poprzednia ekipa PO-PSL . TO PO PIERWSZE  . Jak nie wiadomo jaki  ma być projekt a wy wiecie , możę chodzi o rolników z marszałkowskiej co mają po kilka set hektarów łąk do dopłat ? a może zostanie zabrane z płatnosci obszarowych do łąk i użytków zielonych a dane płatnosc do  zwierząt , obecnie jest 350 zł do bydlaka jak ktoś nie wie . wystarczy poczytac inne tematy na forum , sam mam troche łąk pod dopłaty . znacie historie byłego prezydenta warszawy  Piskorskiego  i jego orzechy ekologiczne ? teraz chyba las zasadził . W moim powiecie jest kilka dziesiąt tys hektarów łąk tylko koszone pod dopłaty , nieraz i niekoszone co rok .

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
Opublikowano

W Polskę już poszło 500 zł do krowy, i jednych to oburzy a inni zaczęli już liczyć głosy.  

Opublikowano
9 minut temu, jarecki napisał:

Dopłaty do bydła wprowadziła poprzednia ekipa PO-PSL . TO PO PIERWSZE  . Jak nie wiadomo jaki  ma być projekt a wy wiecie , możę chodzi o rolników z marszałkowskiej co mają po kilka set hektarów łąk do dopłat ? a może zostanie zabrane z płatnosci obszarowych do łąk i użytków zielonych a dane płatnosc do  zwierząt , obecnie jest 350 zł do bydlaka jak ktoś nie wie . wystarczy poczytac inne tematy na forum , sam mam troche łąk pod dopłaty .

Czyli tamci byli głupi a ci jeszcze głupsi. 

Rozumiem że teraz ci co mają łąki i raz na rok je koszą zgodnie z wymogami to są przestępcami którym trzeba zabrać? Na jakiej podstawie chciałbyś to zrobić?  Może zabiorą wrogom ludu pracującego ale to bzdury dla naiwnych. Na 100% zabiorą nam wszystkim. Nie ma nic za darmo mimo że wyborcy PIS w takie cuda wierzą.

Zastanawiający jest fakt że na kilka miesęcy przed wyborami takie pomysły im do głowy tak nagle przyszłyO.o

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Czyli tamci byli głupi a ci jeszcze głupsi. 

Rozumiem że teraz ci co mają łąki i raz na rok je koszą zgodnie z wymogami to są przestępcami którym trzeba zabrać? Na jakiej podstawie chciałbyś to zrobić?  Może zabiorą wrogom ludu pracującego ale to bzdury dla naiwnych. Na 100% zabiorą nam wszystkim. Nie ma nic za darmo mimo że wyborcy PIS w takie cuda wierzą.

Zastanawiający jest fakt że na kilka miesęcy przed wyborami takie pomysły im do głowy tak nagle przyszłyO.o

Nie chcesz to nie bierz !!!!!!!!!!!!  nikt cie nie zmusza

Opublikowano

napisałem że sam mam troche trwałych użytków zielonych przeznaczonych tylko pod dopłaty , które tylko wykasuje i zostawiam , Pytanie czy dopłaty te mi 

się należą ? znam takich co mają ekologie lub program srodowiskowy pod zwiekszenie dopłat , przez takich tracimy my rolnicy , bo były wieksze dopłaty ,

Opublikowano
8 minut temu, Ulman napisał:

Zastanawiający jest fakt że na kilka miesięcy przed wyborami takie pomysły im do głowy tak nagle przyszłyO.o

To są efekty bardzo dłuuuuuuugiego " ten tegowania w głowie". :lol:

Opublikowano (edytowane)

Należy ci się wszystko co jest zgodne z przepisami bo to m in z twoich podatków. Trzeba brać od nich lrwiopijców co tylko można.

Racyl - czemu mam nie brać jak moge i to z moich pdatków?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

no to kup sobie jeszcze więcej tych krów czy łąk i drżyj ile wlezie 😄

Opublikowano

ale istniejace doplaty do bydla tez nie sa -jak 500 + dla kazdej sztuki😛, zreszta do innych zwierzat tez sa doplaty- szczegoly na stronach arimr.gov.pl.

ile gospodarst utrzymuje bydlo i trzode-zaraz wracam- swinie utrzymywalo w 2018 r 177 tys gospodarst , bydlo -dane  2016 -ok.240 tys do dzisiaj pewnie jeszcze spadla, najblizszy spis rolny w 2020 r.

Opublikowano

Rano w radiu słyszałam wypowiedź p. Jarosława...uparliście się na te krowy, a biedne świnki w końcu też dostaną 100zł (tucznik).

Opublikowano

Tak czy siak to wcale nie spowoduje, że oddam swój głos 😎

Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał:

A na chomiki coś dadzą? Córka ma, może coś skapnie.:lol:

jak homo i należą do lgbt to tak 😄

Opublikowano

jak nie przymierzajac milosciwie nam panujacym prezes😊,

corka we wtorek kupila sobie chomika-prorok czy co ????

ja niestety sprzedalem przed operacja ostatnie sztuki bydla, juz myslalem ze nie bede sie w to bawil- a teraz sie waham .. kupie pare sztuk- teraz pewnie zdrozeja, prosieta w parenascie dni zdrozaly o 60 zl, teraz jeszcze pojda w gore.

Opublikowano
5 minut temu, Ywa napisał:

Tak czy siak to wcale nie spowoduje, że oddam swój głos 😎

Na donka i bronka to nawet bez żadnych obiecanek  byś zagłosowała 😀

6 minut temu, Ulman napisał:

a jak może homo nie być lgbt?

A ten szuka zaraz dziury 😄

Opublikowano
18 minut temu, Ywa napisał:

Rano w radiu słyszałam wypowiedź p. Jarosława...uparliście się na te krowy, a biedne świnki w końcu też dostaną 100zł (tucznik).

Ej.... a nie chodziło mu o maciory bo na tucznika to raczej za bogato poleciał ? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v