Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ciezka sprawa najlepiej nauke zostawić  specjalistom ale oni tez mają poglądy , ministerstwo jest tez od tego zeby w całym kraju podstawy nauki były jednakowe , to dla najmłodszych a dla tych którzy konczą podstawówke sami wybierają  kim chcą być a z tym już tak łatwo nie jest w niektórych zawodach sa ograniczenia  jak adwokaci a w  niektórych liczbą miejc na uczelniach , zaczyna brakować ludzi pracujących w służbie zdrowia a z drugiej strony są ograniczenia na uczelniach i na  jedno miejsce  jest po kilka chetnych  na uczelni , niby rynek powinien kierować wyborem zawodu ale panstwo powinno dawać wiekszą szanse na znalezienie sie w wybranym zawodzie 

Opublikowano (edytowane)

Sami Kaczyńskiego wynieśli na piedestał pisząc ,że prezydent czy premier go słucha . Napiszcie gdzie jego moc . Może muszą mu podesłać jakąś ładną żydówkę aby poznała jego sekrety . 

Ogarek przeglądaj uważnie forum bo się powtarzasz . Już link wcześniej ktoś wstawił o Kaczyńskim . Więcej jak dopuszczający bym ci nie postawił .

Edytowane przez 12zbyszko
Nie skończona myśl
  • Like 2
Opublikowano
4 godziny temu, jarecki napisał:

.1. mirro plecak w 3 klasie podstawówki waży tyle ze ..... ...  sam garb na mysl otym rosnie    .   4  klasa  2 razy w tygodniu po 7 lekcji a 3 dni po 5 lekcji  ja w 4 klasie miałem  raz 4 lekcje a reszta dni po 5 jest potrzebna reforma ale która partia by mogła na poważnie sie tym zająć ?             

2. a ta karykatura była skierowana na rynek polski bo Niemca on zupałnie nieobchodzi  [ kaczynski ]

1.Czyli reforma ma polegać na tym zeby sie mniej uczyli? No to jest z pewnością droga do sukcesu. Może kiedyś było mniej lekcji i własnie teraz to widać po poparciu dla PISu. A może to jest długofalowa metoda hodowania sobie elektoratu ?

2. Tak samo jak Polaka nie obchodzi Merkel, Macron, UE i Putin

29 minut temu, jarecki napisał:

z drugiej strony są ograniczenia na uczelniach i na  jedno miejsce  jest po kilka chetnych  na uczelni , niby rynek powinien kierować wyborem zawodu ale panstwo powinno dawać wiekszą szanse na znalezienie sie w wybranym zawodzie 

I bardzo dobrze że jest selekcja i biora najlepszych . Tak jest w normalnym swiecie a tylko w socjaliźmie kazdemu się nnalezy i tak jak piszesz państwo ma wszystko zapewnić.   W kazdej firmie rekrutując pracowników wybiera sie najlepszych spośród kandydatów  a nie tworzy miejsce pracy temu kto chce pracować. 

Troche przesadziłempiszac ze tak jest w kazdej firmie. W państwowych kryteria są inne.

A propos kryteriów wyboru ludzi - po czystce w BOR  mamy teraz w SOP najlepszych i wybitnych   https://wiadomosci.radiozet.pl/Polska/Warszawa.-Kolizja-limuzyny-SOP.-Zderzyla-sie-z-innymi-samochodem 

Opublikowano (edytowane)

Ja tam się nie znam, ale ten desant policjantów na kierowników SOP to chyba do końca taki dobry nie jest. Może czas dać kogoś kto jednak liznął tej specyficznej pracy i ma pewien pogląd na zawiłości procesu rekrutacji szkolenia a także samego działania ludzi tam zatrudnionych. Bynajmniej nie neguję że mają prawo ale to tak trochę jakby do GROMu dać policjanta na dowódcę,

Edytowane przez mirro
Opublikowano

Kto jak się uczył przedstawiają świadkowie którzy są przesłuchiwani przez komisję weryfikacyjną .  

Tagże ta młodzież która reprezentuje KE pewnie uczyli się za czasów komuny . 

• Like 1
Opublikowano
16 minut temu, 12zbyszko napisał:

Kto jak się uczył przedstawiają świadkowie którzy są przesłuchiwani przez komisję weryfikacyjną .  

Sama komisja to już przekrój, sam w sobie, sukcesów i rezultatów edukacji.:lol:

Opublikowano

No jak nie wykładasz ? Głupoty wypisujesz i zwidy swoje opowiadasz .

Opublikowano
2 minuty temu, 12zbyszko napisał:

Skończyłem wyższą szkołę piętrową . Miałem iść na prawo a poszedłem na lewo . Nic nie wykładam .

Yyyyyyy chyba nie o tych samych komisjach pomyśleliśmy, Chyba na pewno. W takim razie wybacz.

Opublikowano

I tak teraz przyjmuja na studia kazdego głaba. Powinno sie podniesc progi maturalne tak aby 10% zdało maturę. Ja miałem w tamtym roku 100 procent z maty. prog z matematyki powinien byc 70 procent. U mnie jeden w klasie nie umiał obliczyc w liceum pola szescianu a teraz studiuje na uniwersytecie warszawskim

Opublikowano
41 minut temu, 12zbyszko napisał:

Tagże to napialeś dla jaj czy to wynik twojej postkomunistycznej edukacji? A tak na marginesie to czy po upadku komuny nauczyciele z tamtego systemu automatycznie przestali nauczać? 

Opublikowano
16 minut temu, ogarek napisał:

No jak nie wykładasz ? Głupoty wypisujesz i zwidy swoje opowiadasz 

Lepper też miał z widy  . To go głupim nazwali . Nie pisz byle czego bo będziesz się kiedyś tego wstydził .🐶🐶🐶

Mirek nie myśl tylko czytaj .✈🛫🛬

2 minuty temu, Ulman napisał:

Tagże to napialeś dla jaj czy to wynik twojej postkomunistycznej edukacji? A tak na marginesie to czy po upadku komuny nauczyciele z tamtego systemu automatycznie przestali nauczać? 

Tak jak sędziowie przestali automatycznie orzekać . O jakim upadku mówisz ? Przecież startują do EP.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Ulman napisał:

1.Czyli reforma ma polegać na tym zeby sie mniej uczyli? No to jest z pewnością droga do sukcesu. Może kiedyś było mniej lekcji i własnie teraz to widać po poparciu dla PISu. A może to jest długofalowa metoda hodowania sobie elektoratu ?

2. Tak samo jak Polaka nie obchodzi Merkel, Macron, UE i Putin

I bardzo dobrze że jest selekcja i biora najlepszych . Tak jest w normalnym swiecie a tylko w socjaliźmie kazdemu się nnalezy i tak jak piszesz państwo ma wszystko zapewnić.   W kazdej firmie rekrutując pracowników wybiera sie najlepszych spośród kandydatów  a nie tworzy miejsce pracy temu kto chce pracować. 

Troche przesadziłempiszac ze tak jest w kazdej firmie. W państwowych kryteria są inne.

A propos kryteriów wyboru ludzi - po czystce w BOR  mamy teraz w SOP najlepszych i wybitnych   https://wiadomosci.radiozet.pl/Polska/Warszawa.-Kolizja-limuzyny-SOP.-Zderzyla-sie-z-innymi-samochodem 

poparcie dla PIS-PO  jest różnica jedynie to ze PO popiera wiecej ludzi z miasta  - wrzuciłem kiedys link z Twoim nikiem moze pamietasz                                                                       macron , merkel , putin , są osobami wystepującymi przed kamerami stąd wieksza wiedza o nich , kto jest premierem francji albo prezydentem niemiec ?                              selekcjia  powinna być ale nie 5 kandydatów na jedno miejsce  a po drugie tylko 1\3 potem i tak zaczyna praktykie a reszta z różnych wzgledów zmienia zawód . i nieraz selekcji takiej towarzyszą układy i osoby zainteresowane pchają swoje dzieci  tak było z córką premier Kopacz                 zresztą tez jestem tego przykładem :ph34r:

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
19 minut temu, 12zbyszko napisał:

Tak jak sędziowie przestali automatycznie orzekać . O jakim upadku mówisz ? Przecież startują do EP.

Piszesz ze ktoś tam był kształcony za komuny wiec wnioskuje ze musiała już upaść bo w przeciwnym razie takie pisanie byłoby giupotą. 

Jesli nauczyciele za komuny i po jej upadku byli tacy sami to co za różnica kto kiedy się uczył ?

Opublikowano

ja zaczalem technikum za komuny a konczylem za III rp- jakos nie pamietam radykalnych zmian programu, probuje sobie przypomniec czy podreczniki sie zmienily-chyba nie.

moze historia sie zmienila, ale u mnie jakos nauczyciel nie musial zmieniac nagle pogladow roku panskiego 89....rosyjski-nie pamietam jakiej nachalnej propagandy zarowno przed przelomem jak i po, tylko religia przeszla z salki do szkoly-czy jej wyszlo to na dobre-nie sadze...............

Opublikowano
9 minut temu, jacus napisał:

ja zaczalem technikum za komuny a konczylem za III rp- jakos nie pamietam radykalnych zmian programu, probuje sobie przypomniec czy podreczniki sie zmienily-chyba nie.

moze historia sie zmienila, ale u mnie jakos nauczyciel nie musial zmieniac nagle pogladow roku panskiego 89....rosyjski-nie pamietam jakiej nachalnej propagandy zarowno przed przelomem jak i po, tylko religia przeszla z salki do szkoly-czy jej wyszlo to na dobre-nie sadze...............

To co pamiętasz  z lbtg . Podręczniki za Po co roku wychodziły zmienione i jeszcze były w nich błędy. 

Historię piszą na nowo . Polskie obozy . Polacy uczestniczyli przy zagładzie żydów . O taką historię ci Mirek chodzi . Bo nie panimaju .

• Haha 1
Opublikowano

Jacuś, gamoniom wmówili ze wszystko za komuny było zła a teraz to będzie  miszczowstwo świata i galaktyki. To jest tak jak z Tuskiem - czego nie można zwalić na niego to trzeba na komunę. 

Zbyszko , kto pisze w naszysch podręcznikach o polskich obozach? A pewny jestes że Polacy nie uczestniczyli w eksterminacji zydów?

23 minuty temu, 12zbyszko napisał:

Nauczyciele mogą być tacy sami ale programy nauczania chyba nie . Teraz pojmujesz .

To czego się sedziów czepiają? Prawo , czyli "program" im trzeba zmienić a ludzi zostawić. skoro tak to działa.

Programy sie nie rózniły bo i tak uczyli o Mickiewiczu, Kochanowskim czy Baczyńskim, ortografia zostałą ta sama. Matematyka sie nie zmieniła, fizyka, chemia i geografia tez nie.  Moze WF i plastyka sie zmieniła? jedynie ksiązkowa doktryna historyczna się zmieniła co nie znaczy ze nauczyciele nie mówili więcej niż było pozwolone. Historii najnowszej oczywiście nie było ale to zapewne rozumiesz. Możesz wyjaśnić jak twoim zdaniem rózniły sie programy nauczania wtedy a teraz?    

A skoro to tylko sprawa programu jak twierdzisz to może trzeba było gimnazjów nie ruszać a program zmienić?

Opublikowano

Chodziło mi o pojęcie "polityka historyczna". Część odnośnie Żydów jest dość upierdliwa, ale tu cały czas idzie oto aby nie wdawać się w pyskówkę, tylko dać pole historykom i badaczom. 

Opublikowano
55 minut temu, 12zbyszko napisał:

Nauczyciele mogą być tacy sami ale programy nauczania chyba nie . Teraz pojmujesz .

Jasne , teraz nowy program religijny i nowa historia dziejów .I ty piszesz żeby uważać co się pisze , jaja sobie robisz chłopie po podstawówce ? 

Opublikowano

no wlasnie -polityka...........jak latwo sie domyslec niewiele nowych rzeczy da sie odkryc 70 lat po wojnie, naoczni swiadkowie umieraja, dokumenty blakna, historycy oplacani prze panstwo podaja tezy zgodne z aktualna polityka

polskie obozy koncentracyjne[nie mylic z zaglady] byly rozsiane po calym slasku ,najczesciej na miejscu tych niemieckich lub raczej fasystowskich bo niemcy stanowili mniejszosc zalog. polacy zamordowali wiecej zydow niz niemcow ???? -precyzyjnie miedzy koncem kampanii wrzesniowej a wybuchem powstania warszawskiego-takich ram dotyczylo to slynne zdanie- biorac pod uwage ze wtedy zginelo ok, 4,5 tys niemcow-tak wynika z dokumentacji  wladz okupacyjnych- chyba nikt nie ma watpliwosci ze   tak bylo....... w archiwach ipn  sa akta opisujace polowania strazakow osp na zydow ....

no ale kogo obchodzi prawdziwa historia ???????????? lepsze sa  frazesy-sprawiedliwi,wykleci itd,itp, po zamordowaniu rodziny ulmow w okolicy znaleziono zwloki klikudziesieciu zydow- tego na wystawie nie zobaczycie..................

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v