Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
7 minut temu, Ulman napisał:

Ja sie na serio pytam. Co nam realnie  da fort Trump?

Znowu mi będziesz pisał ile to milionów wyrzucone w błoto .

Czekam aby fachowiec się wypowiedział a i ja mogę przedstawić swoje zdanie . 

Opublikowano

ZBYSZKO   jest nieskażony intelektem i czeka aż będzie mógł  wyrazić swoje zdanie .Zapewne się nie zgodzi i zmyśli kolejne pytanie na swoim poziomie .

Opublikowano

Właśnie to jest najciekawsze że cała masa fanów PISu nie potrafi wytłumaczyć swoich racji tak jak ostatnio z przekopem. Ktoś wie co konkretnego da nam fort Trump ?

Opublikowano
47 minut temu, 12zbyszko napisał:

Ulman nie sugeruj Mirkowi .

To tylko moje zdanie, ale skoro nalegasz. Choć pytanie Ulmana jest w pełni zasadne. Bo ta zagrywka może wzbudzić poczucie fałszywego bezpieczeństwa w narodzie. Nic realnie nie wnosi do siły naszej armii. Współpraca jest ważna ale nie na zasadzie " ktoś nas obroni", tu w pełni zgadzam się z opinią Pana Sikorskiego.  Płynność samej idei Fort Trump jest wprost proporcjonalna do zmiany lokatora Białego Domu. Wraz z jego zmianą możemy zostać np w połowie budowy. Dokończenie może być wymuszone jakimś haraczem ze strony USA. To bomba z opóźnionym zapłonem. Patrząc na to czego ostatnio od nas chcą to raczej pewne że użyją tego argumentu aby nas zdyscyplinować kiedy powiemy stanowcze nie.

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

A co nam fort Trump da?

Pewnie większe zagrożenie ze strony Rosji. 

Choć głosowałem na PiS to nie podoba mi się włazenie w d*pę USA  i Izraelowi.

Zawsze skrajność. Albo smycz ZSRR,  albo Niemcy albo USA.  

Izrael to chyba bez względu na opcję polityczną jest wpisany w naszą politykę. Nie pozwolą o sobie zapomnieć.

Opublikowano

Zrobią sobie poligon na naszej ziemi.

Każda wojna to interes i możliwość testowania nowinek technicznych, a tubylcy się nie liczą. Mieszkańcy pozostaną liczbami w statystyce.

Opublikowano
47 minut temu, mirro napisał:

To tylko moje zdanie, ale skoro nalegasz. Choć pytanie Ulmana jest w pełni zasadne. Bo ta zagrywka może wzbudzić poczucie fałszywego bezpieczeństwa w narodzie. Nic realnie nie wnosi do siły naszej armii. Współpraca jest ważna ale nie na zasadzie " ktoś nas obroni", tu w pełni zgadzam się z opinią Pana Sikorskiego.  Płynność samej idei Fort Trump jest wprost proporcjonalna do zmiany lokatora Białego Domu. Wraz z jego zmianą możemy zostać np w połowie budowy. Dokończenie może być wymuszone jakimś haraczem ze strony USA. To bomba z opóźnionym zapłonem. Patrząc na to czego ostatnio od nas chcą to raczej pewne że użyją tego argumentu aby nas zdyscyplinować kiedy powiemy stanowcze nie.

jezeli chodzi o fort tramp to jest bardziej decyzja kongresu zarówno demokratów jak i republikanów tramp jako prezydent moze zdecydować ale poparcie w kongresie musi mieć  ., zauwazcie ze działania usa jezeli chodzi o obronnosc sa decyzjami w pewnej czesci jednogłosnymi , wtej kwesti niema takich podziałow i jezeli obecna administracja zdecyduje sie na taki krok to raczej kontynuacja projektu bedzie .                 natomiast  czy fort tramp powstanie ? ja wątpie usa powoli tną koszta ostatnio zrezygnowali z manewrów corocznych z korea południową mysle że zostanie tak jak było co najwyżej zwieksza obsade swoich żołnierzy .  

Opublikowano

4 minuty temu, 12zbyszko napisał:

To waszym zdaniem gdyby ruskie nas zaatakowali to amerykanie w samoloty i by uciekli .   

A twoim zdaniem  to niby co by zrobili?

Ich obecność nie ma żadnego znaczenia bo jakby wpadli ruscy to nawet nie pierdną. A tak przez ciekawość - czemu ruscy mają nas atakować?

Opublikowano
7 minut temu, 12zbyszko napisał:

To waszym zdaniem gdyby ruskie nas zaatakowali to amerykanie w samoloty i by uciekli .   

Cały problem w tym że NATO musi uruchomić procedurę przewidzianą kiedy zostanie zaatakowany jeden z członków. Tak circa 5 dni, w tym pierwsze może być wezwanie do zaprzestania działań. Jeżeli Atakujący powie że interesują go tylko tubylcy a wojska inne traktuje jako neutralne to wtedy? Myślisz że ci od razu odrzucą taką deklarację? Nikt nie będzie umierał za przekop na Mierzei.

Co do odwołania manewrów z Koreańczykami to Trump padł ofiara własnej polityki. Zachwycił się Kimem a ten kręci nim jak może. Coś tam drgnęło? Ano nic.

Opublikowano

To wy  z Juncerem na wódkę a ja wolę z Norisem . Poligon to i tak z Polski pewnie byłby bo mamy takie położenie . Ukraina pozbyła się atomu  . Miało chronić ją memorandum i co . Tak samo będzie z Polską . To lepiej niech stacjonują .  

Opublikowano

Ty cały czas odwracasz kolejność myślenia. To właśnie to położenie powinno wymuszać na nas dbanie o własne dupsko, własnymi siłami. Sojusze owszem ale nie przede wszystkim. Za parę lat jakiś mądry wpadnie na pomysł aby korzystać tylko z najemnych obcych wojsk. Tędy droga?  Mocarstwem jądrowym i tak nie będziemy, chyba żeby w magazynach US Army ktoś napisał kredą na kilku głowicach że nie używać bo to dla Polski, jakkolwiek by to nie brzmiało.

Opublikowano

Amerykanie jedynie co mogą nam zagwarantować to pewny konflikt zbrojny z Rosją który to oni wywołają nie my -oczywiście na naszej ziemi, bo u nich to norma że prowadzi się wojny na wielu frontach ale nie na swoim terytorium .

Nic nam nie oferują i cały myk polega na tym żeby sprzedać nam swój złom i prowadzić  wojnę  nie u siebie . Takie ZBYSZKI  to wstaną rano i Ruski już będzie pod drzwiami chałupy stał a ta garstka  amerykanów to gdzieś się schowa albo uda że pomyliła kierunki i spierd... i jak tu wcześniej zostało napisane .

Opublikowano

Wczoraj chyba rozpoczęliśmy manewry wojskowe czyli wożenie czołgów z punktu A do punktu B. DK79 wieźli kilka sztuk w kierunku Warszawy.  Którą trasę w Zwoleniu wybrali nie wiem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v