Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Narracja TVPis w w całości przyswojona. Jarosław wielki przywódca a wszsycy inni na dnie , zaprzedani, skompromitowani, itd.

A jak Tusk wygrywał kilka razy wybory , Miller ka ograł AWS   to byli wielkim przywódcami czy tez na dnie i skompromitowanymi?

Jarecki,  co to ma wspólnego z moim pytaniem? 

Ja prosze jedynie o wyjaśnienie  skąd bierze się darmowa kasa napędzająca naszą gospodarkę.

O czym ty znowu Roman piszesz? Jakbyś mógł po ludzku się wysłowić.

Tłumaczyłem setki razy ale jak zaprzaniec to nie pojmie. Branie 500+ jest absolutnie racjonalne bo mi na to sku.....ny zabieraja w podatkach. Oddawanie w podatkach i nie korzystanie z tego jest domeną ideowców, socjalistów wierzących że trzeba robić na innych oraz idiotów. Różnica jest taka ty uważasz 500+ za słuszne i je popierasz a ja gdybym miał głos w tej sprawie to z miejsca bym to skasował. Ty uważasz że ze względu na srawiedliwość społeczną ludziom sie za darmo nalezy kosztem pracujących i zaradnych a ja twierdzę że jak nie pracuje to niech klepie biedę i głodny chodzi.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Widzę ze nie tylko niedouki tu piszą a nawet i analfabeta jakiś bełkocze coś w sobie nieznanym języku . 

Opublikowano
18 minut temu, ogarek napisał:

Widzę ze nie tylko niedouki tu piszą a nawet i analfabeta jakiś bełkocze coś w sobie nieznanym języku . 

a debila po kulturze

25 minut temu, Ulman napisał:

Narracja TVPis w w całości przyswojona. Jarosław wielki przywódca a wszsycy inni na dnie , zaprzedani, skompromitowani, itd.

A jak Tusk wygrywał kilka razy wybory , Miller ka ograł AWS   to byli wielkim przywódcami czy tez na dnie i skompromitowanymi?

Jarecki,  co to ma wspólnego z moim pytaniem? 

Ja prosze jedynie o wyjaśnienie  skąd bierze się darmowa kasa napędzająca naszą gospodarkę.

O czym ty znowu Roman piszesz? Jakbyś mógł po ludzku się wysłowić.

Tłumaczyłem setki razy ale jak zaprzaniec to nie pojmie. Branie 500+ jest absolutnie racjonalne bo mi na to sku.....ny zabieraja w podatkach. Oddawanie w podatkach i nie korzystanie z tego jest domeną ideowców, socjalistów wierzących że trzeba robić na innych oraz idiotów. Różnica jest taka ty uważasz 500+ za słuszne i je popierasz a ja gdybym miał głos w tej sprawie to z miejsca bym to skasował. Ty uważasz że ze względu na srawiedliwość społeczną ludziom sie za darmo nalezy kosztem pracujących i zaradnych a ja twierdzę że jak nie pracuje to niech klepie biedę i głodny chodzi.

filozofuję  jak ty dziwne ze jak pisze normalnie to nie rozumiesz 

Opublikowano

Oj ogarek widzę ,że jesteś wierny jak pies tej skrajcowanej komunie z obrońcami demokracji .  Nic nie potraficie tylko chasła . Najlepiej wam wychodziło sprzedawanie po kawałku Polski. Ale to już się skończyło . Za 30 lat dzieci sprzedawczyków i tych co bronią tej komunistycznej konstytucji nie będą się do was przyznawać . Ciekawe kto wyginie jak dinozałry .

• Thanks 1
Opublikowano

Analfabeta na filozofa się porywa, wesoły temat i wyraźnie widać przekrój wyborcy pis-u . Jeden głupszy od drugiego  a udają że coś niby mądrego udało im się napisać . Argumenty z minionej epoki  -ciemnogród i dno i to ma być ''elita tego kraju '' ?  

Opublikowano
32 minuty temu, Ulman napisał:

chyba ci ludzie w twoim pojęciu nie mają innej stacji 

https://fakty.interia.pl/polska/news-sondaz-pis-wygra-i-bedzie-rzadzic-samodzielnie,nId,2852817

33 minuty temu, Ulman napisał:

wygrał i czemu przegrał .. miler ograł nawet siebie największa afera rwa Liwina i inna piękne 

łączyło wszystkich jedno ... Jaruzelski i Kiszczak siedzieli w pierwszych rzędach na najwaleczniejszych obchodach rp   przypadek nie sądzę 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, 12zbyszko napisał:

Oj ogarek widzę ,że jesteś wierny jak pies tej skrajcowanej komunie z obrońcami demokracji .  Nic nie potraficie tylko chasła . Najlepiej wam wychodziło sprzedawanie po kawałku Polski. Ale to już się skończyło . Za 30 lat dzieci sprzedawczyków i tych co bronią tej komunistycznej konstytucji nie będą się do was przyznawać . Ciekawe kto wyginie jak dinozałry .

Świat PISowca jest prosty jak on sam- skoro nie popiera PISu to jest za PO, PSL,N i jakimś tam zdradzieckim bliżej nieokreslonym układem i sPSkiem

Roman, PIS tez przegra tylko kwestia czy już niebawem czy za jakiś czas. Moje pytanie jest proste. Jak Jarosław wygrał to jest wielkim wodzem. Czy jak wygrywał Tusk czy Miller  to też byli wiekimi wodzami? Afera Rywina największa?  No przeciez Amber Gold, Vat to sa dopiero afery i przez 3,5 roku guzik im zrobili i dokładnie tyle samo zrobią w przyszłości.

Kiedyś siedzał Kiszczak a teraz Rydzyk. Jeden wart drugiego 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, ogarek napisał:

Analfabeta na filozofa się porywa, wesoły temat i wyraźnie widać przekrój wyborcy pis-u . Jeden głupszy od drugiego  a udają że coś niby mądrego udało im się napisać . Argumenty z minionej epoki  -ciemnogród i dno i to ma być ''elita tego kraju '' ?  

hahaha       znałaś się między nami obywatel rp miły i życzliwy coś jeszcze 

niestety trafiłem sedno z socjalem hahahaha 

11 minut temu, Ulman napisał:

To było normalnie?  Jakies strzępy myśli wrzucone bez ładu i składu . Roman, napisz spokojnie w punktach , pełnymi zdaniami o co ci chodzi 

nie mogę normalnie bo zaraz dzieciak wchodzi dorasta chce opa przyciska mi na klawiaturę ... normalnie to bd pisał po 23 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano

Umiesz napisać coś po polsku ?  Chodziłeś do szkoły czy nie puścili bo  zlikwidowali klasę dla ''specjalistów '' ? 

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, 12zbyszko napisał:

O widzę Kolega z mocnym kręgosłupem moralnym. Dlatego pozwolę sobie zapytać, bo jako pogrobowiec komuny nie mogę sobie tego wytłumaczyć.
W Wietnamie w latach 50 zginęło 5 naszych żołnierzy w ramach bratniej misji wojskowej, W ramach interwencji w Czechosłowacji zginęło 10 naszych, ośmiu normalnie dwa samobójstwa. Ci też bronili komunistycznego systemu wartości. Ma Kolega o to do nich pretensje?

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, Ulman napisał:

Świat PISowca jest prosty jak on sam- skoro nie popiera PISu to jest za PO, PSL,N i jakimś tam zdradzieckim bliżej nieokreslonym układem i sPSkiem

ulmanku znów musiał bym ci przytoczyć pewne zdania ...  sam wiesz kto i jak z kim  sympatyzował  a dzisiaj jest koalicja obywatelka mam nadzieje ze ty nie sympatyzujesz 

23 minuty temu, ogarek napisał:

Umiesz napisać coś po polsku ?  Chodziłeś do szkoły czy nie puścili bo  zlikwidowali klasę dla ''specjalistów '' ? 

czasami się zdarzą jo yno godom bo jestem hanysem 

do takiej szkoły jak ty nie chodziłem i nie korzystam z socjalu widocznie za dobry byłem 

21 minut temu, mirro napisał:

O widzę Kolega z mocnym kręgosłupem moralnym. Dlatego pozwolę sobie zapytać, bo jako pogrobowiec komuny nie mogę sobie tego wytłumaczyć.
W Wietnamie w latach 50 zginęło 5 naszych żołnierzy w ramach bratniej misji wojskowej, W ramach interwencji w Czechosłowacji zginęło 10 naszych, ośmiu normalnie dwa samobójstwa. Ci też bronili komunistycznego systemu wartości. Ma Kolega o to do nich pretensje?

miruśu do żołnierzy ?

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
50 minut temu, Ulman napisał:

Partię po wyborcach poznacie

24 minuty temu, ogarek napisał:

ogarek sam coś wymśl bo tacy jak ty którzy tylko korzystają z cudzych zdań to tu byli , brakuje zebyś napisał ze wyjdziemy z unni i jestesmy bolszewikami .                                ulman http://tajnikipolityki.pl/kim-jest-wyborca-pis-i-po-mohery-i-lemingi-to-przeszlosc/

• Thanks 1
Opublikowano

Bolszewizm jest zakorzeniony w tym społeczeństwie i własnie  znowu ma swoje pięć minut .Taka przywara ciemnego ludu i to widać słychać i   czuć , ot słowiański obyczaj można powiedzieć .Więc nie potrzeba  pisać bo to widać gołym okiem .

Opublikowano
8 minut temu, ogarek napisał:

Bolszewizm jest zakorzeniony w tym społeczeństwie i własnie  znowu ma swoje pięć minut .Taka przywara ciemnego ludu i to widać słychać i   czuć , ot słowiański obyczaj można powiedzieć .Więc nie potrzeba  pisać bo to widać gołym okiem .

ej no jeszcze jest antysemityzm  nie zapomnij  i troche faszyzmu dorzuć to  i jest ok. 

• Thanks 2
Opublikowano

Co jest ok , to że się z tym utożsamiasz i popierasz  jak większość społeczeństwa ...to jest te 80% myślących ? 

Opublikowano

Dlatego proponowałbym traktować naszą historię jako ciągłą. Wycieczki w stronę "komunistycznej Konstytucji" są pozbawione sensu gdyż nie było wtedy w kraju nikogo kto nie przeszedłby przez okres demoludów. Napisali jak umieli, albo co wiedzieli. Wielu z tu piszących urodziło się pewnie za tej konstytucji. Jakoś przeżyli, wykształcili się i pewnie są mniej lub więcej zadowoleni z życia. Ta konstytucja jednak pozwala nam funkcjonować w Unii oraz NATO, co chyba tylko dowodzi że jest na tyle elastyczna iż spełniła rolę w tym dziwnym dla kraju czasie,

Opublikowano

Jaki jest ten świat . Jak rządziła komuna to suka milicyjna stała u mojego sąsiada co dziennie . Sprzedawał starego malucha i za te pieniądze kupował nowego . Modernizacja obory pokazowej za darmo . Talon na szejdzieśiątkę i inne maszyny a ojciec nie dostał bo nie należał do PZPR . Gdy weszła Solidarność sasiad  pierwszy się zapisał i brał czynny udział .  Pewnie niektórzy na tym forum są tacy potomkowie jak wyżej opisywany sąsiad i jeszcze nazywają ludzi którzy walczyli z komuną bolszewikami . To wstyd i hańba . Ci co walczyli za Polskę większość klepie biedę a ci co się spunchli z komunistami zrobili się nagle bogaci i takiego Józefa Grzyba trzabyło ściągać z drogi bo już nie ma lewego paliwa . Konstytucja Kwaśniewskiego do zmiany.  Jak się nazywa Pis bolszewikami to cała UE to bolszewicy bo podobne programy mają . Można by było pisać jeszcze wiele ale nie ma sensu .

Opublikowano

Piszesz o jarku co zaspał i udawał biedaka i kryształowego patriotę ? Toć oni kupili to wszystko od komunistów za 1 zł i niczego nie dostali to inni się uwłaszczyli .Przy okrągłym stole byli zdrajcy i  UB-cy i Kaczyńscy też tam byli i się uwłaszczyli jak wszyscy .Tak masz rację są podobni do twego sąsiada a nawet gorsi tylko za co ich wielbisz w takim razie ? Bo mnie brzydzi ta obłuda i zakłamanie.  

Opublikowano

Oczywiście jak na typowego sPISkowca przystało uważasz że jak ktos coś ma to i do czegoś d0oszedł to nie dlatego że jest ogarnięty i pracowity tylko ma ukłąd z komunistami , układ z układem albo układ z tymi co ukłądy maja Znamienne jest opinia 

20 minut temu, 12zbyszko napisał:

.  Pewnie niektórzy na tym forum są tacy potomkowie jak wyżej opisywany sąsiad i jeszcze nazywają ludzi którzy walczyli z komuną bolszewikami . To wstyd i hańba . Ci co walczyli za Polskę większość klepie biedę a ci co się spunchli z komunistami zrobili się nagle bogaci

Jak sie nie umie inaczej wytłumaczyć swojego gamoniostwa to trzeba na poziomie spekulacji domysłów i pomówień sobue historię dośpiewać. No i dogmat proletariackich mas robotniczo chłopskich no i pierwszych bolszewików - jak ktoś coś ma to jest podejrzany. Prawdziwie uczciwy jest tylko dziad i gołodupiec. 

Opublikowano (edytowane)

niestety ale we wczesnych latach pokomunistycznych  samodzielnie nie miałes możliwosci na wzbogacenie sie , to niebyły usa ze od pucybuta mogłes zostać milionerem .12zbyszko dobrze piszesz jak nie miałes układów wśród ludzi z postkomuny to mogłes sie narobić a pszyszła ,,mafia '' i po interesie albo sie opłacałeś   albo interes zamykałeś , niektórzy szybko dostosowali sie do zmieniających sie warunków w otoczeniu ale bez znajomosci z ludzmi z tamtych czasów nic nie  zrobiłbyś  .   12zbyszko  W SWOIM POSCIE napisałem przed chwila o romanie kluska ale to odrzuciłem w czasie edytowania aty go przytoczyłes o.O dziwne ze obydwaj wpadlismy na ten sam pomysł 

Edytowane przez jarecki
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Ciebie Ulman to ojciec chyba palcem zrobił . Albo ty robisz podobnie .Do tej pory są takie układy zwłaszcza na wsi Psl . Ale bardzo się zdenerwowałeś   bo użyłeś ostrych słów . Powiem ci że nie wszyscy bogaci są podejrzani np Kluska robił uczciwie lecz się nie dzielił to teraz hoduje owce bo woli z nimi jak z tymi oligarchami . 

Uderzyć w stół a nożyce się odezwą 👏👏👏 

Jarecki jeszcze Ulman albo inni posądzą nas o czary . Wszystko możliwe jak pewnych kwestii nie mogą pojąć .😁😁😁

Edytowane przez 12zbyszko
Nie skończona myśl
  • Like 2
Opublikowano

Ale złote myśli nieudaczników , pis-da wam teraz 500+ zł to się wzbogacicie i będziecie klaskać jak baranki . Jak to można ciemnogród za parę złotych kupić ?  

Czary ? toć to zwykłe otumanienie i prostactwo .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v