Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Jak widać można. Miłościwie panujący to przykład aż zbyt jaskrawy.  Kara tu nie jest najważniejsza. Choć być może to jedyny argument docierający do łbów, a naukę bycia odpowiedzialnym traktują jako proces ciągły. Az do grobowej deski. Co niczego nie wnosi poza wymianą pokoleniową.

Edytowane przez mirro
Opublikowano

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,16432426,Komorowski_nie_ma_z_kim_przegrac__Politolog___Tatusiowy.html

https://dorzeczy.pl/kraj/89974/Premier-wyslal-samolot-rzadowy-po-zone-Pawla-Adamowicza.html

15 godzin temu, Ulman napisał:

Stacje Orlenu to w większości franczyza . Mogą mieć kilka stacji własnych z racji spadku po CPN ale nie wiem czy ich nie wydzierżawili franczyzobiorcom bo rak sie robi.  Otóż Romanie drogi,  działa to tak. Pań Kowalski chce mieć stacje benzynową ale działać pod swoją nazwą  (Kow -Benz?) jest ciężko. Może więc działać pod marką Orlen. Aby to zrobić musi podpisać umowę, dostosować się do wymogów , Kupować określone ilosci paliwa co miesiąc , brać udział rozmaitych akcjach wymyślonych w koncernie itd. Generalnie jest prywatnym przedsiebiorcą działającym na własny rachunek ale pod dyktando Orlenu. Tak samo jest z BP, Shell, Mc Donalds, Pizza Hut. Identycznie jest z salonami samochodowymi  czy dilerami np  NH czy JD

Jakiś PISowski ortodoks wziąła się za Adamowicza? Propaganda już tak zdegenerowała słąbe umysły że teraz będą z nozami latać?

Kiedy przestaniesz siać tą nienawiść?

Przez takich jak Ty dochodzi do takich sytuacji

Opublikowano (edytowane)

na dłuzszą mete smierc adamowicza nic nie zmieni bo tak naprawde spór toczy się  by dzielic spóleczenstwo i okopywać się we własnym elektoracie a nie na płaszczyznie programowej , opozycja niema programu a jej paliwem jest  awanturnictwo ,    , ich elektorat wymaga pokrzykiwania  przykładem, jest walka ostatnia o odstrzał dzikow  , ostatnie wpisy senyrzyn i atak na pierwsza dame , gdzie szef SLD musi za nią pszepraszać  . niedługo bedą wybory zobaczymy czy pisowcy badz peowcy bedą chcieli to wykorzystac .ale  obawiam sie ze obie partie mogą na tym stracić 

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, racyl napisał:

rusinowa, cielecka i wielu innych nie należy do żadnej organizacji a na się i broni wszystkiego co się

zostawa organizacje pseudoekologów które się pojawiają tam gdzie im zapłacą

kornik tak jak dzik nie powinien mieć narodowości

a niestety ma

czyś ty nie z tej planety ?. pszeczelarzami, rolnikami żadne medium się na taką skale nie zainteresuje do puki nie przyłączą się znane nzwiska

Tak, ministerstwo w sprawie odstrzału dzików ma poparcie rolników(prawie 2 mln, zatrudnionych w rolnictwie), poparcie komisji Europejskiej do wszelkich możliwych działań, odpowiednią opinię służb weterynaryjnych która daje naukowe przesłanki do odstrzału, i do tego jeszcze ważny powód gospodarczy. To jednak nie ważne, bo Kinga Rusin wszystko zawetuje.  Czysty obłęd, więc powiem Ci tak, że sami myśliwi z pośród których dużo jest polityków czy ludzi o wpływie na polityków wymuszają na ministerstwie łagodzenie rozporządzenia. 

Co do pszczelarzy, to Polski związek Pszczelarski ma całkiem niezłą organizacje i wpływy. Na zmianę prawa najważniejszy jest lobbing. Tak jak przy ustawie o zakazie hodowli zwierząt futerkowych. Wszelkiej maści celebryci to popierali, na czele z Jarosławem Kaczyńskim, ale hodowcom udało się wygrać pociągając za odpowiednie sznurki, a nie poprzez klikanie na twitterze czy burdy uliczne. 

Opublikowano
36 minut temu, witejus napisał:

prezydent Adamowicz nie żyje

Taki  mamy katolicki naród,źle do siebie nastawiony, przeciwko sobie, agresywny i przesiąknięty nienawiścią ,podnoszący rękę na bliźniego swego 🙁

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
56 minut temu, staszek131415 napisał:

Daj spokój jedno nie ma nic do drugiego

Jak nie ma ? Wystarczy komentarze poczytać . Przynajmniej politycy póki co klasę trzymają , bo tu to .... Szkoda słów ...

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano
4 godziny temu, staszek131415 napisał:

Kiedy przestaniesz siać tą nienawiść?

Przez takich jak Ty dochodzi do takich sytuacji

Gdy to pisałem nie wygladało to źle ale gdy wyrwiesz z czasoprzestrzeni to możesz sobie pouzywać. 

Powszechnie  wiadomo że nie Trwam, TVPis, GP, TV Republika obecna władza i inni Karnowscy nie opluwali Adamowicza kiedy tylko była okazja. Byli empatyczni i pełni zrozumienia. 

1 godzinę temu, staszek131415 napisał:

Eh szkoda człowieka co poradzisz ........ niech spoczywa w pokoju ;/

Może ta śmierć nie pójdzie na marne i odmieni naszych polityków.........

Chyba jednak nie....

http://istotne.pl/boleslawiec/wiadomosc/WMJ/jerzy-owsiak-zrezygnowal-z-szefowania-wosp

No cóż nie po raz pierszy

https://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/owsiak-zrezygnowal-z-kierowania-wosp-zaraz-potem-z-decyzji-sie-wycofal,395996.html

Ciebie z pewnoscią nie odmieni. Szpileczke w dupeczkę trzeba włożyć  jak na PISiorka przystało

55 minut temu, jarecki napisał:

, ostatnie wpisy senyrzyn i atak na pierwsza dame , gdzie szef SLD musi za nią pszepraszać  . niedługo bedą wybory zobaczymy czy pisowcy badz peowcy bedą chcieli to wykorzystac .ale  obawiam sie ze obie partie mogą na tym stracić 

Szef SLD to, jak widać,  człowiek wysoce kulturalny. Szef PIS za Pawłowicz nigdy nie przepraszał

Opublikowano
7 minut temu, staszek131415 napisał:

Ty masz ładnie beret zryty

Ja mam beret zryty? Toż to nasz rodak z tym nożem wystartował. Polak z krwi i kości. Albo wszyscy są obywatelami tego kraju, albo tylko część. Zaraz będzie że ten a ten powinien bić się w piersi. 

Opublikowano

Ale co to ma za znaczenie czy rodak czy nie ? Chory człowiek i tyle ja też nie każdego lubię ale do głowy by mi nie przyszło by komuś szkodę jakąkolwiek robić

Opublikowano

Dlaczego myślisz że jest chory?  Nie rób z niego  chorego bo nigdy nie dowiemy się jak daleko zaszedł w kraju proces polaryzacji i do czego ludzie są zdolni w imię walki pod czyimś sztandarem.

Opublikowano (edytowane)

Skąd wiesz że chory? TVP już to stwierdziło?

Jak teraz oglądam to grają na nutę niepoczytalności bo tak było by najwygodniej.

Jakąś godzinę po śmierci Adamowicza TVPis podało że  premier zamierza mianować na komisarza zastępcę Adamowicza. Tak jakby to nie mogło poczekac

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Jego zachowanie o tym świadczy normalny człowiek tak się nie zachowuje a wy już prubujecie to upolityczniać

1 godzinę temu, Andrzej28 napisał:

Taki  mamy katolicki naród,źle do siebie nastawiony, przeciwko sobie, agresywny i przesiąknięty nienawiścią ,podnoszący rękę na bliźniego swego 🙁

Jaki katolicki? 30% katolików do kościoła chodzi..........

Opublikowano

Taa jasne, najlepiej nam zarzucać upolitycznianie a jemu niepoczytalność. Można wtedy dalej taplać się w swoim przyjemnym bagienku, obrzucać błotem przechodniów i udawać że nie ma problemu.

Opublikowano

A ile ty go oglądałeś by stwierdzić czy normalnie się zachowuje. 20 sekund? 30 sekund? I do tego jeszcze z daleka. TVPropaganda taka wersję przyjmie bo upolitycznienie moze kosztować ich kilka % poparcia.

Pawłowicz, Sakiewicz czy Niesiołowski  też się nie zachowują jak normalni i co z tego? 

Opublikowano

Ulman jak małym i podłym człowieczkiem trzeba być, aby na czyimś nieszczęściu próbować robić kapitał polityczny.

Dzisiaj w radiu Z-et mówili że u Stefana W. podczas odsiadywania kary zaobserwowano i stwierdzono objawy schizofrenii - radio Z-et kłamało?

• Like 4
  • Thanks 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v