Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Gość marekfarmer
Opublikowano

Amerykańskich  niuansów  nie znam  

Opublikowano
3 minuty temu, marekfarmer napisał:

Ale po co  jak   przeglądarka  sama tłumaczy 

A po drugie  ja znam Amerykański   co  prawda nie tak dobrze  jak  germański. 

No BRAWO TY! 

Amerykański zna a Angielskiego ni hu hu . 

Opublikowano
22 minuty temu, mirro napisał:

I gdzie sobie ten węgiel wsypię? Do stacji trafo?:lol:

no niestety wszystko do niemiec jedzie 

Kurs akcji Jastrzębskiej Spółki Węglowej w ciągu zaledwie trzech sesji zyskał ponad 20 proc. W piątek notowania giełdowej kopalni dokładają do wyniku kolejne 2 proc. W tle pojawiła się informacja o zawartej na okres pięciu lat umowie na dostawę koksu do firmy Balta GmbH z Niemiec. Wartość umowy to 1,18 mld zł. 

Opublikowano
44 minuty temu, PRIMO napisał:

Żal wam du*y ściska że pominą gwiazdę polskiej sceny politycznej. 

@marekfarmer powiedz mi szczerze dlaczego sądzisz że ja z PO sympatyzuje? 

po takich jak ty jest 60% a jak przyjdą wybory to karta skreśla na po 

Przed chwilą, marko-kolo napisał:

czyli wysprzedajemy swoje ''dobro narodowe'' ...a taki kwik był na innych ;)...zdrada, hańba i zaprzaństwo 

tylko 4 mld w polsce a nie w kasie niemieckiej  węgla mamy na 200 lat 

10 minut temu, PRIMO napisał:

No BRAWO TY! 

Amerykański zna a Angielskiego ni hu hu

marek jest tego wieku ze od przeczkola go uczyli angielskiego  

10 minut temu, marko-kolo napisał:

jemu przeglądarka nie podkreśla   i  pisze notorycznie ''' puki co '' ...znawca języków a polskiego nie zna ....śmiech na sali 

śmiech z ciebie to jak by ciebie zapytać o ruski 

Opublikowano

Oj Romuś Romuś przestań zapatrywać się na Marecka bo źle skończysz. 

Opublikowano
37 minut temu, Ulman napisał:

Jak ja wyszłem to na kogo ty wyszłeś. Ty w ogóle masz pojecie co tam jest napisane?  W czym tym razem skłamała? Dziwne ze CNN i Reuters  nawet tego skandalu nad skandale nie zauważyli. Ale on też pewnie kłamia i są w zmowie z wrogami władzy ludowej

heeeeee słabisz mnie już twoją bezsilnoscią 

1 minutę temu, PRIMO napisał:

Oj Romuś Romuś przestań zapatrywać się na Marecka bo źle skończysz. 

ale primo taka prawda morze ty też tak miałeś ale niewiem ile ty miałeś lat więc nie na miejscu pytanie

Gość marekfarmer
Opublikowano
2 minuty temu, marko-kolo napisał:

to po co ruski sprowadzamy ? ...żeby ich zbroić i  żeby na nas napali potem ...toć to hańba ,zdrada i zaprzaństwo 

Co ci  napali    potem      sarna  na rykowisku  xD  xD  

Opublikowano

Marek te artykuły i cytaty to zwykły, jak dla nas literacki angielski. Niuanse to tło emocjonalne, wydźwięk wypowiedzi. Kiedyś dawno temu, znalazłem w bibliotece "Antologię poezji amerykańskiej"  w przekładzie Barańczaka. Czytałem to i było "suche". Nawet teksty Boba Dylana były jakieś takie, nijakie.  Wróciłem do tego kiedy już trochę kumałem z "murzyńskiego".  Znalazłem oryginał .Brzmiało inaczej. Generalnie zgadzałem się z tłumaczeniem Barańczaka ale dostrzegałem więcej. A potem 1997 i cały romantyzm poszedł w pi..du,

Opublikowano
11 minut temu, marko-kolo napisał:

to po co ruski sprowadzamy ? ...żeby ich zbroić i  żeby na nas napali potem ...toć to hańba ,zdrada i zaprzaństwo 

tak jak gaz po co gotujesz na gazie 

Opublikowano
7 minut temu, Roman176 napisał:

heeeeee słabisz mnie już twoją bezsilnoscią 

Ty całe życie jakiś osłabiony jesteś.

W którym miejscu ta pani skłamała?

16 minut temu, Roman176 napisał:

1.tylko 4 mld w polsce a nie w kasie niemieckiej  węgla mamy na 200 lat 

2. marek jest tego wieku ze od przeczkola go uczyli angielskiego  

1. 4mld zostaje w Polsce zamiast w Niemczech ale potem wydajemy to co zarobiliśmy na wegiel u ruskich. Podstepna taktyka

2. jego  przeczkole było nietypowe bo tam nie uczyli angielskiego tylko amerykańskiego. Uczył sie uczył a i tak nic nie umie

Opublikowano (edytowane)

Czyli nie wiesz .

A ja mam pytanie do Romka i różnych tam marecków . Na kogo będziecie głosować po tym jak na listach wyborczych znajdzie się partia Rydzyka ?

Oj Romuś , on indukcyjnej używa , tylko na razie indukt mu się skończył . :ph34r:

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

1. 4mld zostaje w Polsce zamiast w Niemczech ale potem wydajemy to co zarobiliśmy na wegiel u ruskich. Podstepna taktyka

to nie kopalnie tylko prywatne składy wolny rynek ale ci go sprzedają jako polski 

korbanek też zdradza że sprowadza rostselmash wina pisu ??

2 minuty temu, zetorki12 napisał:

Czyli nie wiesz .

A ja mam pytanie do Romka i różnych tam marecków . Na kogo będziecie głosować po tym jak na listach wyborczych znajdzie się partia Rydzyka ?

na niego na pewno nie 

ale z tą partią to Fake dziennikarski 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v