Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Głosuj na tych i licz się z tym że od Twojego głosu to rozumu im nie przybędzie.:brawo:
https://www.money.pl/gospodarka/rzad-znow-zabiera-sie-za-sieci-handlowe-utrudnimy-im-sprzedaz-wlasnych-marek-6355080444372609a.html
" Chcemy zaproponować ustawę, która w sposób obligatoryjny i realny obniży możliwość sprzedaży przez sieci wielkopowierzchniowe ich własnych produktów, pod ich własną marką - zapowiedział w sobotę premier podczas Europejskiego Forum Rolniczego w Jasionce".
Bo Pan Premier myśli że to wszystko jest produkowane za granicą. Tak to jest kiedy nie ogarnia się tematu a plecie co uważa za chwytliwe.

A to niżej to hit.
http://www.sadyogrody.pl/handel_i_dystrybucja/106/premier_morawiecki_chcemy_aby_na_polkach_byly_polskie_marki,17016.html
"Premier podkreślił, też w debacie, że rząd PiS jest pierwszym rządem, który w ostatnich 30 latach nie doprowadzał do wyprzedaży polskiego majątku. "To jest dla nas ważne, żeby budować polską własność, własność polskiego rolnika. My borykamy się ze spuścizną przeszłości po poprzednikach, po poprzednich rządach, które sprzedawały polskie marki" - mówił.
Morawiecki zaznaczył, że rząd odkupiłby niektóre przedsiębiorstwa, ale jak zauważył, generują one dochody dla właścicieli". 
Czyli że co? Nie będzie stawiania na nogi upadających Grup Producenckich? Nie będzie Holdingu Żywnościowego? Czyli państwo nie jest lepszym gospodarzem niż prywatny właściciel? Choćby Niemiec?

Edytowane przez mirro
Opublikowano
4 godziny temu, AleksanderX napisał:

Dziś w agencji dowiedziałem się  ze dzięki PISowi mam dodatkowo ONW a za platformy i PSLu tego nie było  No i na kogo mam głosować -wiadomo

W sobotę agencja działa ? 

Opublikowano (edytowane)

pomyłka w piątek ale przyznasz że  Jarosław Kaczynski to to wybitny mąz stanu i zeby wałęsa  nie obalił olszewskiego dziś Polska była by inna a tak Kaczynski musi to wszystko naprawiać 

Edytowane przez AleksanderX
  • Like 1
Opublikowano
53 minuty temu, AleksanderX napisał:

pomyłka w piątek ale przyznasz że  Jarosław Kaczynski to to wybitny mąz stanu i zeby wałęsa  nie obalił olszewskiego dziś Polska była by inna a tak Kaczynski musi to wszystko naprawiać 

Tak tak, Kaczyński wszystko naprawia a bez niego nie było by niczego i zawaliła by się cała cywilizacja europejska. Wódz.narodu na miarę Kima w Korei 

Zbychu , czemu władza się tym nie chwali? Powinni wiedzieć już wszyscy ze takim mocarstwem jesteśmy 

Opublikowano

cale lata stacjonowaly i nikt wielkiego halo nie robil😛,  setki wyrzutni rakietowych, tysiace czolgow, setki samolotow, setki okretow i lodzi podwodnych,tysiace pojazdow transpotowych, dziesiatki tysiecy zolnierzy naszego najwiekszego sojusznika- a teraz historia sie powtorzy ,jak to ona-jako parodia............

uslyszane w tvp-info- skoczkowie wygrali mistrzostwo zeby uczcic swieto zolnierzy przekletych- mizeri[ps. maciejowa] chyba rzeczywiscie sie prawdziwa krzywda stala na parkingu przed telewizja, glowka sie jej zagotowala...........

kaczynski to prawdziwy mezczyzna-dom postawil[ zabrany prawowitym wlascicielom] drzewo zasadzil[ z pomoco lex szyszko] syna splodzil[no takiej techniki to jeszcze nawet amerykanscy naukowcy nie wymyslili]

aleksander-szkoda ze twoj ojciec nie poszedl w jego slady-patrz punk 3. mam nadzieje[ a nawet pewnosc] ze ty wezniesz z niego przyklad 😂

Opublikowano (edytowane)

Zgadzam sie z tobą cała cywilizacja europejska powinna czerpać wzorce bo dojdzie do dyktatury brukseli A czy znasz takie słowo jak oszołom ono jest adekwatne do twej wypowiedzi

Edytowane przez AleksanderX
Opublikowano

Oczywiscie że wszyscy powinni czerpać bo tak jak Kim w Korei jest słońcem narodu i geniuszem od którego wszyscy powinni się uczyć i nasladować. Tak w zasadzie to on jest Mesjaszem  socjalizmu który wprowadzi na świecie i w galaktyce srawiedliwość społeczną 

Opublikowano (edytowane)

Ulman wiem ze przeczytałes to już skasuje tą odpowiedz :ph34r: ale kaczynski jest odwrotnoscią kima z korei , on ostatnią kromke chleba odda , pożyczy zeby biedne dzieci miały co jesć :x Jarosław jest jak robin hod bogatym zabierze a biednym odda 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
12 minut temu, jarecki napisał:

kaczynski jest odwrotnoscią kima z korei , on ostatnią kromke chleba odda , pożyczy zeby biedne dzieci miały co jesć :x Jarosław jest jak robin hod bogatym zabierze a biednym odda 

deja_q_hd_046_resized_6484.jpg

• Haha 1
Opublikowano
37 minut temu, Ulman napisał:

Oczywiscie że wszyscy powinni czerpać bo tak jak Kim w Korei jest słońcem narodu i geniuszem od którego wszyscy powinni się uczyć i nasladować. 

slonce_narodu.jpg

Kim na miarę waszych możliwości .

• Thanks 3
  • Haha 3
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jarecki napisał:

Ulman wiem ze przeczytałes to już skasuje tą odpowiedz :ph34r: ale kaczynski jest odwrotnoscią kima z korei , on ostatnią kromke chleba odda , pożyczy zeby biedne dzieci miały co jesć :x Jarosław jest jak robin hod bogatym zabierze a biednym odda 

Taki sam socjalista i i obiekt kultu dla ciebie i kolegi Aleksamdra. Odda ostatnia kromkę biednym dzieciom? To chyba żywcem wyjęte z bajek o towarzyszu Gomułce który dba o wszystkich jak ojciec najlepszy. Jarosława z Kimem łączy wiecej niż myslisz

kaczynski kim jong il

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

a tak juz na poważnie porównania Kaczynskiego do przywódcy koreańskiego rezimu , to tylko nowoczesna tak by potrafła , były porównania do bolszewizmu a teraz do korei północnej , radze poczytać jaki głód sprowadził koreanski rezim , był wielki głód na ukrainie , i w korei miliony ludzi zmarło , są dwa sposoby rozmowy  siła argumentu , albo argument jakim jest siła , jak zabraknie siły argumentu zaczną sie wyzwiska niedługo jeszcze wróci pewno deska komorowskiego .

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

Porównywać można jak najbardziej bo coraz więcej wspólnych cech się objawia co do bolszewizmu i koreańskiego reżimu- przykro i śmieszno ale tak jest i nic nie bierze się  znikąd   .Stawianie znaku równości między nimi było by  nie porozumieniem . Wygląda na to że jakrek jak najbardziej czerpie z bolszewizmu i reżimu i to jest smutny i żałosny koniec i upadek tego człowieka bo w tym kraju to nie przejdzie i tyle  .

O to pan i władca wydał jedyny słuszny wyrok w swojej sprawie i nie ma sensu aby ktokolwiek to badał -czytaj polecenie dla służb . Czy to nie jest objaw wielkiego przywódcy jakiegoś reżimu ? Dla mnie tak bo tylko w takich krajach takie cyrki ?

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Oczywiscie że wszyscy powinni czerpać bo tak jak Kim w Korei jest słońcem narodu i geniuszem od którego wszyscy powinni się uczyć i nasladować. Tak w zasadzie to on jest Mesjaszem  socjalizmu który wprowadzi na świecie i w galaktyce srawiedliwość społeczną 

Jakby był taki jak Kim to byłby twój ostatni post .😁😁😁

Opublikowano

Ale  on jest dla was słońcem narodu i może was dymać za  naszą kasę jak chce .

Opublikowano

Pisze wyraźnie że was nie nas ,czytać nie umiesz obrońco ''słusznej sprawy'' ?   

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v