Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
22 minuty temu, hubertuss napisał:

Problem  tym, że to nie jest śmieszne. Spójrz ile ludzi to ogląda a ile oglądało ucho prezesa.

Towarzysz Lenin mawiał: "kapitaliści sami sprzedadzą nam sznur, na którym ich powiesimy". Proroctwo nie do końca się spełniło: kapitalizm, którego ostateczną śmierć ogłaszał Lenin sto lat temu, wciąż żyje i ma się nieźle, a ZSSR wręcz przeciwnie.Nie wyleczyło to w najmniejszym stopniu Zachodu z nawyku ochoczego podkładania się najeźdźcom, gorliwego plecenia sznura na własny kark i z przekonania, że najlepszym sposobem na agresora jest mu ustępować i przymilać się.Bo obecne zachowanie Europy wobec inwazji islamskiej jest dokładną powtórką tego, jak ochoczo rozkładała się przed nazizmem i komunizmem, marząc, że uległość i poddanie przyniesie jej upragniony "pokój naszych czasów" a potem powtarzając sobie, że "better red, than dead" - lepiej się poddać czerwonym, niż zostać przez nich zabitym. Przed osiemdziesięciu laty przymilał się tak do Hitlera, pozwalając mu na wszystko, aż narodowosocjalistyczny bandzior z drobnego opryszka wyrósł na potężnego dyktatora, którego ujarzmienie wymagało pięciu lat wojny, śmierci milionów i ogromnych poświęceń materialnych. Niemniej, wtedy jeszcze Zachód był dość silny, by w końcu z wyhodowanym przez siebie zbrodniarzem wygrać. Jego dzisiejsze umizgi do wojującego islamu prawdopodobnie będą ostatnim..Wystarczało przecież swego czasu przeczytać dzieła Lenina czy "Mein Kampf" Hitlera.Dziś Zachód wmawia sobie, że Islam to religia pokoju, że jego wyznawcy przybywają do Europy po to, by się z nami "zintegrować", podzielają nasze wartości i są z natury tolerancyjni.A przecież wystarczyłoby przeczytać Koran i przyjąć do wiadomości elementarną wiedzę o islamie. To nie jest religia stworzona przez męczennika, jak Chrystus, czy filozofa, jak Budda, czy proroka wyprowadzającego swój lud z niewoli, jak Mojżesz.. Islam stworzony został przez wodza, podbijającego świat - i stworzony został na użytek tego podboju. Po to, by podbite ludy scalić, poddać swojej władzy i pchać do dalszych podbojów. Mahomet nie był ani trochę Chrystusem, Lao-Tse czy Buddą, był raczej Aleksandrem Macedońskim, Hitlerem i Stalinem - z tą różnicą, że odkąd tamci gryzą ziemię, ich armie się rozeszły, a armie Mahometa, mimo upływu wieków, dzięki stworzonej przez niego religii walczą o jego panowanie nad światem nadal.Wystarczyłoby posłuchać samych "uchodźców"Uchodźcy? Gdybym musiał kiedykolwiek uchodzić przed prześladowaniami czy wojną, uciekałbym do współbraci, rodaków, współwyznawców. To przecież oczywiste. Ale rzekomo "uchodzący" muzułmanie jakoś nie uciekają do krajów muzułmańskich, arabskich, choć tam mają najbliżej, a i dostatek Emiratów Arabskich czy Arabii Saudyjskiej jest legendarny.Ale Zachód nie chce wiedzieć. Zachód nie widzi. Zachód nie myśli.Oni wcale nie ukrywają, że mają głęboko w de europejskie "wartości" i prawa, że w żadnym wypadku nie zamierzają się do nich dostosowywać ani z nami integrować - przeciwnie, patrzą na świat "demokracji liberalnej" z tą samą pogardą, jaką dla "zgniłego kapitalizmu" i "dekadenckich upadłych imperiów" czuli komuniści i naziści. Uważają nas za ludzi zdegenerowanych, krańcowo zdeprawowanych, bezbożnych, nie znających żadnych wartości poza dogadzaniem sobie, ludzi, którzy nie chcą mieć dzieci, którzy starych rodziców odsyłają do państwowych umieralni albo dobijają - jednym słowem, mamy im oddać swoje bogactwa (ukradzione, jak są o tym przekonani, przodkom dzisiejszych imigrantów) i zdychać. A jeśli nie chcemy zdychać wystarczająco szybko, to oni nam w tym pomogą.Zachód sobie opowiada bajki i gniewnie karze tych, którzy nie chcą wierzyć w oczywiste bzdury. Zachód po raz kolejny sądzi, jak dziecko, że kiedy się schowa głowę pod kołdrę, to zagrożenie zniknie?

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, Ulman napisał:

Tylko że ty nie masz nic do powiedzenia ani własnego zdania a jedynie kopiuj - wklej potrafisz. Typowe dla wyznawców sekty 

Nie mam zamiaru wchodzić w utarczki z lemingiem zajadłym..w leminga należy ciskać z dużego kalibru.Sektą jesteś sam nierobie,całymi dniami wypisujesz swoje bzdury

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Alamo napisał:

Nie mam zamiaru wchodzić w utarczki z lemingiem zajadłym..w leminga należy ciskać z dużego kalibru.Sektą jesteś sam nierobie,całymi dniami wypisujesz swoje bzdury

No i widzisz jak to łatwo coś od siebie napisać?  

Jak sobie poukładasz życie mądrze to też bedziesz miał duzo czasu na myslenie a potem i samodzielne pisani przyjdzie.

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Tak jak napisałem - co by nie było to i tak pochwalisz jak dziś rano pomysł sledzenia wszystkich jak w Korei Płn

ulman ale ty majaczysz podobno dużo jeździsz  ??  a wb ger to po rejestracji na dużej tabuli wyświetla się twoje nazwisko  i czy masz oc tak tylko jest w Polsce lizaczek i policjant 

nawet bramki prędkościowe są  

7 minut temu, Ulman napisał:

Jak sobie poukładasz życie mądrze to też bedziesz miał duzo czasu na myslenie a potem i samodzielne pisani przyjdzie.

ja już znam te cytaty coś nowego pliss wszyscy nie są tacy sami....

• Like 1
Opublikowano

No a jeszcze policjanci użyli siły wobec niego oj opozycja wyjdzie na ulice

Opublikowano
10 minut temu, Ulman napisał:

Wylądowałeś w tym jednym wątku.W takim stanie nie Jesteś autorytetem od układania życia

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Roman176 napisał:

ulman ale ty majaczysz podobno dużo jeździsz  ??  a wb ger to po rejestracji na dużej tabuli wyświetla się twoje nazwisko  i czy masz oc tak tylko jest w Polsce lizaczek i policjant 

nawet bramki prędkościowe są  

Tyle co ty  nie jeżdzę bo moja doba ma tylko 24 h. 

Gdzie się wyświetla moje nazwisko bo nie rozumiem

Gość marekfarmer
Opublikowano
10 godzin temu, hubertuss napisał:

Problem  tym, że to nie jest śmieszne. Spójrz ile ludzi to ogląda a ile oglądało ucho prezesa.

Bo to jest Prawda i nie może  być  śmieszna  tylko prawdziwa   xDxDxD

Spójrz  jaką reklame  miało ucho  Prezesa  xDxDxD

Opublikowano

Gowinowi nie starcza do pierwszego, a dostaje lekko 10000pln. Jaki był wrzask, jak jakiś ubek z obciętą do 2000pln emeryturą wołał "jak z tego żyć". PIS po zdobyciu władzy na początku chciał podnieść pensje dla rządzących, ale ulica tupnęła, jarek się wystraszył i zakazał podwyżek. Nie dał się oficjalnie, to dało się po cichu poprzez nagrody. A podobno wystarczy być uczciwym i przyzwoitym.

Gość marekfarmer
Opublikowano

Przecież  mówił  wyraźnie  że  nie starczało jak był w Rządzie PO-PSL  i miał 3 dzieci  na utrzymaniu 

Gość marekfarmer
Opublikowano

Tak myślę  w przeciwieństwie do ciebie

Idź  lepiej poluj  na te dziki  a nie siedzisz  i narzekasz  wiecznie  :) 

Opublikowano
8 minut temu, marekfarmer napisał:

Przecież  mówił  wyraźnie  że  nie starczało jak był w Rządzie PO-PSL  i miał 3 dzieci  na utrzymaniu 

Teraz jest rozpasanie nagrodami i już mu wystarcza 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v