Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, marko-kolo napisał:

Roman Czleku to jest tylko promil tego co zbiera Owsiak 

Wyjoles to zeby manipulowac i tyle 

ile dałeś do puszki ??

Wielka Orkiestra Świątecznej PomocyFinał WOŚP 53 mln 109 tys. zł w 2015 roku a oni mają z samych 1% 150mln 

podkreślam ci ze tyle zebrała szlachetna Stowarzyszenie Wiosna Szlachetna Paczka53 mln 666 tys. zł które w całości zostały wydane 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano (edytowane)

no przebij mnie ?????????? pewnie nic bo nie piszesz.. ty żałujesz 500+ a ty dasz do puszki ?? wolał byś dać imigrantowi niż polakowi 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Roman176 napisał:

no przebij mnie ?????????? pewnie nic bo nie piszesz..

Sluchaj ...ciezko przebic twoje 20 zl ....hehe

Ale spoko zalozylem za kilku biedakow umyslowych 

Edytowane przez marko-kolo
Gość marekfarmer
Opublikowano
3 minuty temu, Roman176 napisał:

a to prawda jeśli społeczeństwo biedniało przez 8 lat  a gdy dali 500 to Owsiak skakał ze ma dużo..

nawet  chwalił  kiedyś  500+   bo wie że  część  kasy trafia  do  niego 

Opublikowano

primo-chodzilo mi a sama sytuacje ze ktos moze zrywac naklejki-w co nie wierze, sam bylem wiele razy u dzieci w szpitalu wiec ma pojecie o czym czlowiek mysli-a nie o ciebie.

ja dalem jak zwykle 50 zl- mam 500 + stac mnie:D,

zbieraja od poczatku pod kosciolem, i zaden ksiadz nigdy nie mial problemu,choc w sasiedniej wsi robil jakies problemy, nawet w gazecie krakowskiej go wtedy opisali-ale to byl taki typ czlowieka-kolezanka corki go z domy przy koledzie wy***rdolila......

Opublikowano (edytowane)

glupi jacusu piso-glupkom jak to okreslasz zawdzieczasz te 500 wiec po co tak glupio pieprzysz.mozesz dac i i 1000zl i nikt tu cie nie bedzie nazywal z tego powodu po-durniem czy cos w tym stylu.tak mozesz zostac nazwany za preferencje politycze a nie za to czy ktos bedzie karmil owsiaka.daj ile chcesz i pozwol innym robic tez co chca.ja nie dalem choc tez mnie stac i 500 nie biore bo wole isc na wodkie i mam do tego prawo .zrozum ze nie kazdy musi akceptowac szopke owsiaka ,ba nawet jest widoczne ze coraz wieksza liczba ludzi ma na ten cyrk wyjebane.robta co chceta- jak to powiedzial ten pajac ,

Edytowane przez szmergiel
  • Like 3
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, hubertuss napisał:

Ja tego nie rozumiem. Widać gołym okiem, że Owsiak i WOŚP są pożyteczni. Nawet jeśli koszty pokrywają te 3,8 % zebranej kasy to i tak mniej niż np w Caritas to i tak WOŚP robi doskonałą robotę. Nie rozumiem dlaczego ludzie tak tego nienawidzą i tak krytykują. 

Bo tak w telewizji powiedzieli i w GP napisali. To wystarczy

2 godziny temu, mirro napisał:

Sprawy grube, czyli np tomograf to też spore wydatki ze strony samej placówki na przygotowanie miejsca pod część nuklearną. Czasem są to koszta na tyle duże że opłaca się korzystać z istniejących w pobliżu, choć czasem niechęć do inwestowania wynika z niestabilności finansowania placówek ochrony zdrowia.

Na moje oko sprzet dobierany jest tak że nie wymaga dużo miejsca .  potrzebna jest  tylko podłączenie do kontaktu i to jest bardzo racjonalne

2 godziny temu, marekfarmer napisał:

To co owsik  kupuje za pieniądze  od ludzi  to  jest  ułamek  promila  bez  większego  znaczenia

Pisząc  "owsik" co chcesz osiągnąć? 

Sam twierdziłeś że to stosunkowo niewielka kwota a teraz udowadniasz że za niewielką kwotę można niewiele zrobić? O.o  Proponuje teraz udowodnić że skoro kupuje niewiele to znaczy że dostaje niewiele i jego zbiórka nie ma  większego znaczeniaxD 

Daj namiary na takowych to im to powiem Problemu  nie widze :) 

Moje dzieciaki miały badania słuchu po urodzeniu i jedno jakies inne  badanie, chyba okulistyczne. Mogło być tego więcej ale musiałbym zapytać żonkę

Zadzwonię  i powiem jednemu czy  drugiem że  to co zbiera  owsiak  to  ułamek promila  tego co idzie na Służbę zdrowi w Polsce

I ulży ci wtedy?

1 godzinę temu, marko-kolo napisał:

Romek to sa dochody z odpisu z 1 % podatku ..a nie wydatki na zkupy sprzetu 

Wiec przeczytaj pytanie i przestan robic takie nedzne manipulacje ... 

Myslisz ze jak nie podasz zrodla i wyczscisz co niewygodne to ktos tego nie sprawdzi ? jetes az tak tepy ?

Romek to taki mały manipulatorek forumowy. Wrzuca czasem takie rzeczy bez opisu , źródła i próbuje coś udowadniać. Jednak  taki manipulowanie faktami jest najczęściej obreźliwe dla średnio inteligentnego człowieka 

49 minut temu, Roman176 napisał:

bo w Polsce jest tak ze biedny się podzieli a bogaty już nie 

I dlatego biedni zawsze będą biedni

Szmergiel - żeby dostać 500 musi dać 700 albo jeśli jest zamożny i duże podatki płaci to i 1400 mu wyciągną z kieszeni. Np taki wprowadzony podatek bankowy 0,44% oznacza ze z każdych  100 tyś , , 440 Pln zabiera  fiskus.

Paradoks socjalizmu jest taki że ten, co nie robi nic albo niewiele, dostanie  socjal a ten co jest zaradny i pracowity będzie miał zabrane. To nienormalny system promujący nierobów i gamoni

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

w odroznieniu od was mam kilkoro dzieci - zdarza sie ze choruja i leza w roznych szpitalach pediatrycznych i z tego powodu moge wam PIS-OGLUPKI powiedziec -pierdolnijcie sie w leb z waszymi chorymi urojeniami na temat wosp, wy pewnie macie tyle dzieci co prezes i dlatego nie wiecie jak wyglada oddzial pediatryczny -moze to i lepiej tacy jak wy nie powinni sie rozmnazac ........

primo- jesli masz chore dziecko w szpitalu i myslisz o zrywaniu naklejek to takze ty powinnienes sie leczyc tyle ze w innym , gdyby wosp zbierala pieniadze na te "inne" szpitale pisowcy by chetnie dawali w koncu sa tam w przytlaczajacej wiekszosci pacjentami:D

szpitale to studnie bez dna- w ciagu 10 lat finansowanie nfoz wzroslo dwukrotnie a i tak kolejki sie wydluzaja a szpitale sie zadluzaja, sporo pienirdzy jest marnowane, grzeja jak szaleni i otwieraja okna, lecza ludzi do konca choc wiedza ze i tak umra. zadne pieniadze nie naprawia tego chorego systemu-tyle zo tak jest na calym swiecie.........

farmerek czy inny staszek modla sie od rana........

Możesz coś więcej napisać , co należy robić w takim przypadku , który zaznaczyłem na zielono w Twojej wypowiedzi ?

Opublikowano

Szlakiem Hanny Gronkiewicz-Waltz...Drodzy Państwo gdzie stara władza nadal rządzi tam mamy kontynuację afer,złodziejstwa i marnotrawstwa,którymi byliśmy świadkami przez 8 lat.H GW przebywając w Nowym Jorku nastukała 49 tyś złotych..nie dziwię się,tamten obóz tak ma.

• Like 2
Opublikowano

szmergiel-jak zachorujesz to pewnie bedziesz sie leczyl w szpitalu w proszowicach:26_nerd:, jako milosnik pis-u nie masz innego wyjscia to sztandarowy w malopolsce przyklad 2 lat rzadow radziwilla. sadzac po twoich postach , gdy byles dzieckiem to rodzice cie przywiazli do szmergla-to urzadzenie  chyba u was podobnie sie nazywa ??, moze to i dobrze ze zamiast dzieci masz flache, swiat na tym nie straci.....

zetorki-widziales jak ktos umiera na raka ??? miales w bliskiej rodzinie kogos chorego na ta chorobe ?????- jak masz pieniadze,znajomosci czy tez bedziesz bardzo roszczeniowy to chory bedzie jedna noga w trumnie a i tak beda mu dawac cholernie droga i szkodliwa chemioterapie, znam z wlasnej rodziny przypadki ze dom i dzialke sprzedali i ciotka tylko pare miesiecy dluzej sie meczyla, dwoch znajomych w podobnym czasie zachorowali na takiego samego raka-jeden leczyl sie standardowo a drugi latal do monachium i przezyl pierwszego o pol roku..

Opublikowano (edytowane)

Widziałem i to z bardzo bliska .Nawet przez myśl mi nie przeszło że trzeba przestać Go leczyć . Znam też kilka osób po chemii i myślę że nie były to zmarnowane pieniądze . TY CHORY JESTEŚ  i wygląda na to , że tobie samemu szkoda pieniędzy żeby się wyleczyć .

Napisał bym coś jeszcze , ale to już by było na Twoim poziomie . Wspomnę tylko o tym , że powiadasz że Twoje dzieci też korzystały z opieki medycznej ...

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano (edytowane)

oj glupi jacusiu ,proszowice ot taki sam szpital jak wiele wiele innych w tym kraju. zaslepila cie nienawisc do pisu i bredzisz.ps.nawet moj syn rodzil sie w krakowie w szpitalu kopernika wiec napisze przestan bredzic bo kazdy moze leczyc sie tam gdzie chce . a jezeli tak ci przeszkadza ze ktos probuje przedluzyc sobie zycie to najlepiej wez sznurek i skocz z drzewa,jezeli jestes tak odwazny to skorc swoje skoro jestes za glupi zeby zrozumiec ze ludzie kochaja zycie i kazdy chce zyc jak najdluzej.

jacus jestes ksiazkowym przykladem lewicowego durnia,pieprzysz same idiotyzmy

Edytowane przez szmergiel
Gość marekfarmer
Opublikowano
37 minut temu, Ulman napisał:

Pisząc  "owsik" co chcesz osiągnąć? 

Sam twierdziłeś że to stosunkowo niewielka kwota a teraz udowadniasz że za niewielką kwotę można niewiele zrobić? O.o  Proponuje teraz udowodnić że skoro kupuje niewiele to znaczy że dostaje niewiele i jego zbiórka nie ma  większego znaczeniaxD 

Moje dzieciaki miały badania słuchu po urodzeniu i jedno jakies inne  badanie, chyba okulistyczne. Mogło być tego więcej ale musiałbym zapytać żonkę

I ulży ci wtedy?

i

Jak byś  zauważył to była  litrówka.  Skoro już taki temat  podejmujesz to  zapytam  co chcesz osiągnąć  pisząc  ,,sPISkowcy,,

A co na niewielką kwotę  można wiele  robić 

:D  :D  :D 

napisał że  mam to powiedzieć  co  potwierdziłeś jak mniemam że  zbiórka  Owsiaka to  niewielki ułamek  promila  wydatków na służbe zdrowia  tym co  dostali jakąś pompe  czy badania.

Więc  co w tym takiego

Większość  logicznie mysląca  odpowiedziała by  ,,Masz rację,,

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

primo-chodzilo mi a sama sytuacje ze ktos moze zrywac naklejki-w co nie wierze, sam bylem wiele razy u dzieci w szpitalu wiec ma pojecie o czym czlowiek mysli-a nie o ciebie.

ja dalem jak zwykle 50 zl- mam 500 + stac mnie:D,

zbieraja od poczatku pod kosciolem, i zaden ksiadz nigdy nie mial problemu,choc w sasiedniej wsi robil jakies problemy, nawet w gazecie krakowskiej go wtedy opisali-ale to byl taki typ czlowieka-kolezanka corki go z domy przy koledzie wy***rdolila......

widzisz chłopcze ja dałem 300zł nie borę 500 i mam jak największe prawo go krytykować bo chce wiedzieć na co idą moje pieniądz  ja 100 zona 150 i reszta co w żabce puszka stała  wiec jeśli owsiak odpier**li znowu jakoś szopkę  gdy ktoś go zapyta o kasę lub znófw bd jakie Owsiak kupił sobie nową furę z zoną 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v