Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Gość marekfarmer
Opublikowano
7 minut temu, Ulman napisał:

Jak pytania są nie wygodne albo nie umie sie odpowiedzieć albo odpowiedż mogłaby pokazać jakm gamoniem się jest to takowe  pytania sa bezsensowne. Uciekanie od odpowiedzi to twoja domena jak wyczuwasz że pakujesz się w bagno głupoty. Byćmoże jak baron Munchausen jesteś w stanie wyciągnąć się za włosy z bagna bzdur, ale wydaje mi się że nie chcesz

Uciekanie od  odpowiedzi  to twoja domena  i to nie od wczoraj.  Pytania na temat UE  nie potrafiłeś  odpowiedzieć  i wiele wiele innych  na temat PO  tak samo  zaraz  atakowałeś Ludzi  z PiS albo pisałeś jakieś głupoty  lub też ignorowałeś  odpowiedź  bo  sobie  po prostu nie możesz POzwolić  na  Krytykę  swojej Partii  i taka jest  prawda. Za każdym razem jak jest dyskusja na temat PO  ty wyjeżdżasz z PiS  jakiś był opętany  na ich punkcie ??.

Opublikowano

Niestety bredzisz bo jest odwrotnie , akurat kolega zawsze odpowiada i nawet sie dziwie ze mu sie chce tlumaczyc wielokrotnie to samo takim jak ty 

Skutek oczywiscie zaden....dlaczego ? A no dlatego ze to nie wasz poziom,  bo do was dociera tylko obluda i wytarte przekazy z klamliwych  partyjnych zrodel 

Tak wiec twoje zdanie jest jest tylko ocena tak naprawde tego co sam  reprezentujesz i tu napisales prawde o sobie hehe   

Opublikowano
Dnia 14.12.2017 o 18:56, Ulman napisał:

Nie brzydzicie się peowcami. Tyle ich naopluwaliście a teraz aż lepiący się od flegmy wpadają wam w ramiona

Schetyna flegmą  pokrywa się sam - fuj  - http://niezalezna.pl/211662-schetyna-oplul-sie-podczas-wystapienia-ewa-kopacz-nie-zauwazyla-kamer-i-osmieszyla-szefa-po

POpaprańcy niewiedzą nawet jak wygląda flaga Polski  -  http://niezalezna.pl/211658-rada-krajowa-po-z-flaga-unii-europejskiej-oraz-przeciez-to-nie-jest-flaga-polski .

• Like 4
Opublikowano

W wielu miejscach naszego życia pojawiają się barwy narodowe. Niektóre aranżacje mają nawiązywać do tego albo czegoś innego. 
Problem jest taki że wszystkiego co tam pokazano nie można zaliczyć do kategorii flaga. Trochę bez sensu jest dorabianie do tego obrazy barw narodowych. 
W takim razie każde odstępstwo od ustalonych urzędowo wymiarów i kształtu należałoby ścigać z urzędu. Już widzę specjalne komisje oceniające na różnych imprezach odstępstwa od oryginału i nakładające kary na organizatorów. No ale jak jest taka potrzeba.

Opublikowano
4 godziny temu, mirro napisał:

Najpierw to nie trzeba było biegać i wrzeszczeć że się coś uwali, nie fotografować się na tle maszyn konkurencji i nie zapewniać że się je na 100% kupi. Potem nie drzeć japy że na pewno kupi się ale tylko polskie. A jeszcze później że się nie kupi, bo to wcale nie takie ważne. 
Możesz wskazać w tym procesie punkt rozsądnego działania? Bo dla mnie to to jedynie idealny przykład jak się tego nie powinno robić. Jeżeli ten proces zakupu ma być wzorcowy, to może dajmy już sobie z tym spokój?

miruś a morze coś negocjują z USA ??  a my nie wiemy ... dowiemy się jak kupią a najwięcej szumu robi opozycja nie wiadomo o co a kupić powinniśmy 

Opublikowano

Problem w tym, że najbardziej udziela się niejaki pan Krystowski z Leonardo. A ich AW101 użytkowane przez Danię mają w tej chwili około 50% sprawności. Dorzuć do tego walenie w pręta Świdnika z Sokołem i chyba już wystarczy tej najpolszej fabryki. Kolejne pytanie to co mogą negocjować z US skoro nie zamknięto jeszcze fazy ofertowej? I kolejne pytanie, to jak podejść do kosztów zakupu sprzętu w US skoro w programie Wisła już widzimy cuda kosztowe. 
Opozycja nie jest od tego aby dyktować co kupić.  Od tego jest Inspektorat Uzbrojenia. jak tak dalej pójdzie to faktycznie wyjdzie na to że trzeba było od razu brać CH 47 Chinnok, bo to Boeinga a Berczyński już tam był.

• Like 1
Opublikowano
Dnia 15.12.2017 o 15:08, marko-kolo napisał:

Tusk to swiatowy polityk i widac dobre maniery i wychowanie ....nikt za niego nie kladzie kwiatow na grobie  swoich bliskich to i ma naturalne ludzkie odruchy haha 

czyli rozumieć mamy ze w twoje rodzinie jest patologia bo sranie do własnego gniazda to dobre maniery i wychowanie ??xD

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, mirro napisał:

Problem w tym, że najbardziej udziela się niejaki pan Krystowski z Leonardo. A ich AW101 użytkowane przez Danię mają w tej chwili około 50% sprawności. Dorzuć do tego walenie w pręta Świdnika z Sokołem i chyba już wystarczy tej najpolszej fabryki. Kolejne pytanie to co mogą negocjować z US skoro nie zamknięto jeszcze fazy ofertowej? I kolejne pytanie, to jak podejść do kosztów zakupu sprzętu w US skoro w programie Wisła już widzimy cuda kosztowe. 
Opozycja nie jest od tego aby dyktować co kupić.  Od tego jest Inspektorat Uzbrojenia. jak tak dalej pójdzie to faktycznie wyjdzie na to że trzeba było od razu brać CH 47 Chinnok, bo to Boeinga a Berczyński już tam był.

miruś ja się na temat wojska nie wypowiadam ani sprzętu wojskowego bo nie mam zielonego pojęcia, a widzę ze ty ciągle o tym piszesz wiec masz jakieś zainteresowania  jesteś w temacie , to tak jak ty byś mię próbował uczyć górnictwa 

Opublikowano

Roman tu nie chodzi o pasjonatów, To widać gołym okiem. Pewne mechanizmy są takie same. Tak jak u Was widać było ustawkę w kwestii podwykonawców pewnych robót, zawyżania kosztów, czy działania lobby. Tak i tutaj. Problem w tym że obronność to sfera ściśle budżetowa i pochłaniająca ogromne środki. Nie jesteśmy super bogatym krajem aby działać na zasadzie zastaw się a postaw się, USA dzieli od nas ocean. Pomimo doraźnych sojuszy z nimi naszym teatrem działań jest Europa. Dziwi mnie też dziwna niechęć do produktów Izraelskich. W większości to myśl amerykańska, ale po liflingu izraelskim. Tym bardziej że Żydzi mają pełne prawa do produkcji i sprzedaży, nie mówiąc o modernizacji. Już Turcja lepiej sobie z tym radzi i nie wybrzydza że to izraelskie. 

Opublikowano
5 godzin temu, mirro napisał:

Najpierw to nie trzeba było biegać i wrzeszczeć że się coś uwali, nie fotografować się na tle maszyn konkurencji i nie zapewniać że się je na 100% kupi. Potem nie drzeć japy że na pewno kupi się ale tylko polskie. A jeszcze później że się nie kupi, bo to wcale nie takie ważne. 
Możesz wskazać w tym procesie punkt rozsądnego działania? Bo dla mnie to to jedynie idealny przykład jak się tego nie powinno robić. Jeżeli ten proces zakupu ma być wzorcowy, to może dajmy już sobie z tym spokój?

Głupi i pracowici - najgorsza z możliwych kombinacji

4 godziny temu, wojtekd napisał:

DRHGL1aXUAcUXgJ.jpg

Dramat zidiocenia . Masz cały wywiad czy wideo do tej wypowiedzi czy tylko mema?

4 godziny temu, marekfarmer napisał:

Uciekanie od  odpowiedzi  to twoja domena  i to nie od wczoraj.  Pytania na temat UE  nie potrafiłeś  odpowiedzieć  i wiele wiele innych  na temat PO  tak samo  zaraz  atakowałeś Ludzi  z PiS albo pisałeś jakieś głupoty  lub też ignorowałeś  odpowiedź  bo  sobie  po prostu nie możesz POzwolić  na  Krytykę  swojej Partii  i taka jest  prawda. Za każdym razem jak jest dyskusja na temat PO  ty wyjeżdżasz z PiS  jakiś był opętany  na ich punkcie ??.

Wielu zwolenników PIS z tobą na czele ma problem z przewidywaniem 2-3 kroki naprzód.. Wystarczy lekko pociągnąć za język , postawić niewygodne pytanie albo rozwinąć temat wchodząc w szczegóły a pojawia się irytacja.  

O ile pamiętam, temat UE to było pytanie czy wychodzić czy zostać w UE?  Jest to postawienie pytania na poziomie co najwyżej gimnazjum albo człowieka z poważnymi niedoborami intelektualnymi więc poprosiłem o konkret  czyli na jakich warunkach wystąpimy i jak będziemy  funkcjonować w przyszłości w europie. I właśnie wtedy pojawiła się irytacja, podejrzenia o prounijność POwskość, i coś tam jeszcze. :)

PO i PIS to wybór między mafią a sektą. Jedno warte drugiego choć wiekszość mysli że się różnią. Aby ich jednakowo traktować robię symetryczną wrzutkę PISowcom co odczytujesz jako atak. I znowu pojawia się irytacja posądzanie o sprzyjanie tej złej zdradzieckiej opozycji i wszelkim wrogom partii robotniczo socjalnej czyli w sumie to co  w powyżej  zacytowanym.

Co do głupot - nie potrafisz zrozumieć  więc  jest to dla ciebie głupota. Ludzie nie rozumieli wielu idei i zjawisk i tak było od zawsze.

Co do rozważań co by było gdyby - ktoś wlepił że POwski prezydent miasta mógł przyjąć darowiznę pochodzącą z przestępstwa i to wielki skandal. Tak jak mam w zwyczaju zapytałem czy jeśli coś takiego spotkało by drugą stronę czyli na ten przykład ojca Tadeusza to też byłby skandal. I tu znowu nastąpiła irytacja, brak odpowiedzi oskarżenia o POwskość itd.

Wklejane przez ciebie i kolegów wielokrotnie memy o tym jak to zamkną Tuska jak wróci do Polski nie jest rozważaniem "co by było gdyby" którego to tak nie lubisz i które wg ciebie nie ma sensu?O.o

Co do obsesji - zastanów się ile razy wklejasz memy opluwając wszystkich poza PIS ze szczególnym uwzględnieniem PO i N?  Ostatnio nawet policzyłem że 4 razy wkleiłeś to samo o Petru w ciągu 2 dni :S  Ile ty gotowców wklejasz tygodniowo o  PO N czy PSL? I ty mnie oskarżasz o obsesje? Chłopie , bądź poważny.:$

• Like 1
Opublikowano

Jak stworzyć historię alternatywną? Oto przykład Prima Sort!
Przy dzisiejszej znajomości historii obawiam się że cała wina spadnie na żołnierzy, a tym czasem strzelały oddziały specjalne ZOMO. Ale kogo to będzie obchodziło?
Jakim historykiem a zarazem oszołomem trzeba być aby coś takiego sklecić w swoim pokręconym umyśle?
"Nie zawiedli ojczyzny górnicy 'Wujka', którzy padli 16 grudnia 1981 r., gdy strzelali do nich ci, którzy zawiedli, którzy splamili honor żołnierza polskiego, ci dla których nie ma miejsca w polskim żołnierskim korpusie oficerskim i w polskiej armii. Czas najwyższy jasno, głośno, publicznie powiedzieć - dla tych, którzy mordowali Polaków, splamili swoje dłonie krwią polską, nie ma miejsca w żołnierskich szeregach" - dodał szef MON."
http://fakty.interia.pl/polska/news-macierewicz-dla-mordercow-polakow-nie-ma-miejsca-w-armii,nId,2478998

Gość marekfarmer
Opublikowano

Dobrze   Antek  powiedział  nie powinno być  miejsca w Polskiej Armi  dla tych którzy  strzelali  do  Górników  czy  innych demonstrantów, tylko te słowa  i  czyny są spóźnione o  28 lat

Obejrzyj  sobie ,, Czarny Czwartek Janek  wiśniewski Padł,,

Opublikowano
13 minut temu, mirro napisał:

Jak stworzyć historię alternatywną? Oto przykład Prima Sort!
Przy dzisiejszej znajomości historii obawiam się że cała wina spadnie na żołnierzy, a tym czasem strzelały oddziały specjalne ZOMO. Ale kogo to będzie obchodziło?
Jakim historykiem a zarazem oszołomem trzeba być aby coś takiego sklecić w swoim pokręconym umyśle?
"Nie zawiedli ojczyzny górnicy 'Wujka', którzy padli 16 grudnia 1981 r., gdy strzelali do nich ci, którzy zawiedli, którzy splamili honor żołnierza polskiego, ci dla których nie ma miejsca w polskim żołnierskim korpusie oficerskim i w polskiej armii. Czas najwyższy jasno, głośno, publicznie powiedzieć - dla tych, którzy mordowali Polaków, splamili swoje dłonie krwią polską, nie ma miejsca w żołnierskich szeregach" - dodał szef MON."
http://fakty.interia.pl/polska/news-macierewicz-dla-mordercow-polakow-nie-ma-miejsca-w-armii,nId,2478998

Mirro, by takie rzeczy wiedzieć trzeba mieć podstawowa wiedzę a nie tabloidowo- hasłową. Większość naprawdę jest ciemna i wie że strzelano do górników i ich zabijano i że to zło i Jaruzelski jest zły i PZPR zły i po 89 było źle a teraz to bedzie dobrze. Nawet jak poza rządowe media bedą chciały sprostować bzdury to zostana opluci jako antypolscy zdrajcy by to utrwalić w głowach wyznawców . Tłuszcza uwierzy że w armii jest fatalnie i będzie bronić Antka tak jak koledzy za chwilę.

Wiadomo że bezmyslnymi jest łatwo rządzić a jak mawiał niejaki Bonaparte - historia to uzgodniony zbiór kłamstw pisany przez zwycięzców

Opublikowano (edytowane)

Tylko to tyczyło 1981 i kopalni "Wujek"  więc mylisz sprawy.  Fakt że w 70 roku władze kazały to nie znaczy ze żołnierze strzelali.  Rozkazy mogą świadczyć o władzy ale nie zawsze jest konieczność ich wykonania. Nie wydaje mi się żeby władze kazały strzelać. Powiedzieli im by poszli i zastrzelili np 100 osób?

Teraz bedzie forumowy pokaz poparcia dla Antoniego za wszelka cenę a jak jakies fakty sie nie zgadzaja to tym gorzej dla faktów

Edytowane przez Ulman
Gość marekfarmer
Opublikowano

Ta  jasne   sami  się  zastrzelili  jak  Generał Petelicki

,,Mirosław W. i Bolesław F. – oficerowie, którzy wydawali rozkaz użycia broni, zostali skazani na dwa lata więzienia w zawieszeniu. Nie za zabójstwo – jak chciała prokuratura – ale za śmiertelne pobicie, gdyż odpowiedzialność za to przestępstwo nie wymaga indywidualizacji winy, co jest konieczne przy zabójstwie.,,

http://www.rp.pl/artykul/1001937-Wyrok-za-Grudzien--70--Rodziny-ofiar-masakry-sa-w-szoku.html

Opublikowano
8 godzin temu, wojtekd napisał:

DRHGL1aXUAcUXgJ.jpg

Nie od dziś wiadomo jakie mają parcie na szkło,planem jest utrzymanie nas w formie terytorium zależnego, ograniczonego Państwa,i dalszą już jawnie kolonialna eksploatacja,z zainstalowaniem miejscowej władzy rodzimych renegatów

• Like 1
Opublikowano

Marek - Mirro zacytował wypowiedź Antka o zadymie w Wujku w 1981 roku. Ty piszesz o 1970 roku . Nie dostrzegasz różnicy? To są 2 różne sprawy które dzieli 11 lat. 

Opublikowano

Na tym polega właśnie rozmydlanie historii i wrzucanie wszystkiego do jednego wora. Z tego ma dużą szansę wyrosnąć pokolenie bez historii, obywatele świata bez porażek i sukcesów. Czyli nikt.

Gość marekfarmer
Opublikowano
6 minut temu, Ulman napisał:

Marek - Mirro zacytował wypowiedź Antka o zadymie w Wujku w 1981 roku. Ty piszesz o 1970 roku . Nie dostrzegasz różnicy? To są 2 różne sprawy które dzieli 11 lat. 

Niema znaczenia  czy grudzień  1970  czy  1956 rok czy  1981.  Żołnierz  który  strzela  do  bezbronnego  obywatela  jest  Bandytą  i tyle, powinni być  od razu  rozliczeni po 89 roku  ale  do dziś  tego  nie zrobiono.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v