Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Tak kilka razy pokazywali obrazki sądu najwyższego . Czy tylko mi rzuciło się w oczy chyba godło Polski ze skrzydłami .. nie wiem czego - chyba Archanioła . Można tak swobodnie godło przedstawiać ? No chyba że to coś innego ...

O takie coś http://warszawa.wyborcza.pl/warszawa/56,95080,17842724,warszawa-sad-najwyzszy-plac-krasinskich,,18.html?disableRedirects=true

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano (edytowane)

Zapytaj się rodziców co było 30 lat temu a potem wklejaj . Moim zdaniem tej instytucji pochlebiasz bo jakby się wgłębił to chrześcijaństwo jest rozlane na całym świecie i można to nazwać jedną rodzina . Nawet nie zaskoczyłeś , że ,masz trochę racji .

FiltryOlejeMaszyny

A taki Filtr to się po jakimś czasie wyrzuca do śmieci . Tak traktuje jego wypowiedź . 

Ulman ty jesteś mądrzejszy jak ustawa przewiduje i nic nie jarzysz bo za dużo fruwasz po internecie .

Włącz ten telewizor tam też są od was nie tylko z PIS i jest merytoryczna rozmowa .

Jak ty jesteś taki mądry to czemu za...dalasz w tym swoim gospodarstwie . 

Edytowane przez Zbyszko
Opublikowano

Żaden nie powinien być patologiczny ani sędzia ani wyrok  . Gdyby zaraz takich wyrzucano to by  PIS nie miał paliwa do tej reformy . 

Zapytaj się Merkel jak prostych rzeczy nie rozumiesz . 

Zbyszku, zgoda. Nie powinny zapadać niesprawiedliwe wyroki, Czy te trzy ustawy w jakikolwiek sposób gwarantują, że takich wyroków nie będzie?

Każda z nich jest w sprzeczności z Konstytucją, czyli prawem podstawowym, nadrzędnym, Wiedzą o tym ich autorzy i liderzy PiS-u, a mimo to forsują je przez Sejm i Senat.

Powiedz, czy zaufałbyś komuś w drobnych sprawach, wiedząc że kłamie w istotnych? Albo odwrotnie - czy zaufałbyś komuś w ważnej sprawie, wiedząc, że kłamie w mniej ważnych?

Nie jestem wyborcą jakiejkolwiek partii, żaddna mnie przed ostatnimi wyborami nie przekonała, jednak drogę, którą podąża PiS postrzegam jako zagrożenie dla siebie jako obywatela i w kwestii postrzegania Polski w świecie. Bo za granicami nikt nie mówi, że to PiS niszczy demokrację, mówią że to robi Polska!

Swoją drogą ciekawi mnie dlaczego Kreml nie komentuje ostatniego tygodnia? W końcu jesteśmy ich pierwszą przeszkodą w drodze na (zgniły) zachód. Może to im na rękę?

Nie ma się czego bać - w razie czego OT ich powstrzyma... Opowiadaniem kawałów!

Opublikowano

Zbyszek , a co było 30lat temu ? Byś się zdziwił , ale nie muszę pytać o to rodziców . B)

Opublikowano

Są kraje co nie maja konstytucji , i mają się dobrze to po co jest ten TK . Mógłby sobie być ale tak powinno być 10 podstawowych punktów a nie jest tak zawiły że każdy tłumaczy sobie na swój sposób .

Zetorki pewnie byłeś ministrantem .  :D  :D  :D

Opublikowano (edytowane)

No jakoś nie . B)

No ale czyżbyś coś sugerował ? :huh:

Opublikowano

Swoją drogą ciekawi mnie dlaczego Kreml nie komentuje ostatniego tygodnia? W końcu jesteśmy ich pierwszą przeszkodą w drodze na (zgniły) zachód. Może to im na rękę?

Nie ma się czego bać - w razie czego OT ich powstrzyma... Opowiadaniem kawałów!

Kreml musiałby poprzeć Kaczyńskiego, a to by głupio wyglądało. Ale chyba na razie próbują odkręcić chryję z Noworosją. Chyba że to cisza przed burzą.

Opublikowano (edytowane)

Jak słucham programu teraz TVP INFO to mi się włos na głowie jeży . Sprawa o rozwód 19 lat . Sprawa o podział majątku 22 lata się ciągła .

Edytowane przez Zbyszko
Opublikowano

To znaczy że jak PiS będzie sędziów wybierał , to wszystko będzie szybciej ? To ja jestem za . :rolleyes:

Opublikowano (edytowane)

Zbyszko - No weź . Chcesz powiedzieć , że może być jakaś inna partia ? No co Ty ? :o :huh:

Opublikowano

Ulman ty jesteś mądrzejszy jak ustawa przewiduje i nic nie jarzysz bo za dużo fruwasz po internecie .

Włącz ten telewizor tam też są od was nie tylko z PIS i jest merytoryczna rozmowa .

Jak ty jesteś taki mądry to czemu za...dalasz w tym swoim gospodarstwie . 

Od obecnych ustaw nie trudno być mądrzejszym

W telewizji merytoryczna rozmowa? Chyba w zagranicznej bo u nas się tylko opluwają 

Dlaczego mam nie pracować w swoim gospodarstwie? Mnie to cieszy jak widzę że cos dobrze zrobiłem i mam efekty. 

Są kraje co nie maja konstytucji , i mają się dobrze to po co jest ten TK . Mógłby sobie być ale tak powinno być 10 podstawowych punktów a nie jest tak zawiły że każdy tłumaczy sobie na swój sposób .

Jakie kraje nie mają konstytucji? By nie było zawiłe to trzeba zmieniać prawo a nie sędziów

Opublikowano (edytowane)

Brednie piszesz jak sędzia łamie prawo to co , jak będzie prostsze prawo to nie będzie łamał . 

Słyszysz Ulman jak rolnik krzyczał jak został pokrzywdzony .

Edytowane przez Zbyszko
Opublikowano

Podaj z łaski swojej jakiś przykład kraju bez konstytucji. Dobrze by było gdybyś pominął kraje afrykańskie i byłe republiki radzieckie. Przecież nie chcemy się na nich wzorować...

Opublikowano (edytowane)

To może ja - Wielka Brytania .

He , he - widzę że razem ze Zbyszkiem "guglowałem" :D

Opublikowano

Brednie piszesz jak sędzia łamie prawo to co , jak będzie prostsze prawo to nie będzie łamał . 

No to właśnie trzeba zmieniać prawo a nie sędziów. Nie brnij dalej bo wychodzi że prawo jest problemem a obecne zmiany nie dotycza prawa i to jest własnie sedno sprawy

Opublikowano

Jak słucham programu teraz TVP INFO to mi się włos na głowie jeży . Sprawa o rozwód 19 lat . Sprawa o podział majątku 22 lata się ciągła .

widziałeś inteligencje nowoczesnej zero konstruktywnej odp zero potań  jak w sejmie 

Opublikowano (edytowane)

Ulman nie każdego stać na 100 tyś aby wygrać sprawę . Słyszałem kiedyś o przepowiedni , ze wyroki będą wydawane za pieniądze . 

Roman to teraz nowoczesna młodzież . Robią co im tatuś każe . Szkoda , że moje nie chcą .

Edytowane przez Zbyszko
Opublikowano

To nie przepowiednia - to życie ... i to nie tylko w Polsce . :P

Opublikowano

Smutne ale mają biura poselskie i zamiast myśleć jak przekonać ludzi do siebie pomyśleć o dobrym programie wyborczym to wolą ulicę .

dokładnie dla mnie to idioci popatrz gdyby twoja partia była opozycją to przelicytowujesz pis lepszymi ustawami itp ogłaszasz publicznie pomysł na polskie, a ci idioci wszystko w brew polakom przyjmować uchodźców mimo 86% nie chce wiec k**wa kogo słuchają  kto ich sponsoruje ?? my z podatków czy jakiś soros lub cdu niemiecka partia ?? partia idiotów i tyle  po i po 2 kukiz15 mniej partia załeberga czy jakoś tak narodowe i pis partie polskie 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v