Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez pasio
      Witam!!!!

Szukam rozsiewacza do nawozów dwutarczowego i mam dylemat jaki wybrać. Jaki Wy polecacie? Chcę aby był precyzyjny.
    • Przez quxfrix
      Witam wszystkich
      Mam zamiar kupić nowy rozsiewacz do nawozu w cenie do 1200zł tylko nie wiem bardzo jaki byłby odpowiedni dla mnie.Myślałem nad tymi:
      1.Pierwszy rozsiewacz
      2. Rozsiewacz 400 litrów z metalową tarczą
      3.Rozsiewacz nowość
      4.Ocynkowany i jeszcze jeden używany:Rozsiewacz Amazonka Nie wiem który byłby najlepsz, więc prosze o pomoc użytkowników tych rozsiewaczy lub innych osób znających się na rozsiewaczach.Za wszelką pomoc z góry dziękuje i pozdrawiam

• Przez Grzegorz2234
      Zakupiłem rozsiewacz Rauch MDS 935R i mam pytanie co do ustawienia. Nie mogę dostrzec czy tarcza ma jakieś oznaczenie, ale na łopatkach widzę, że są oznaczenia XR,XL,AL,AR, przy czym XR i XL to łopatki dłuższe sztywne, a AR i AL to łopatki kroszte ale teleskopowe, robiłem próby na soli potasowej i wapnie, według alpikacji wybierałem M1X i 20m, ustawienia jak w aplikacji i odpowiednio wychodziło 16m dla soli, 18m dla wapna granulowanego, ktoś może podpowie jak te ustawienia z apki odpowiadaj rzeczywistości. Z góry dzięki

• Przez PatrykReich
      Witam, posiadam rozsiewacz nawozów axis 20.2 M W+EMC. Mam problem z dokładnością wysiewu, komputer Quantrom A pokazuje że podczas siewu jedna komora ( lewa) jest więcej otwarta od drugiej ( o 20-30 na skali), nie jest to spowodowane niedrożnością zasuwy. Nawóz z lewej strony ubywa znacznie szybciej. Na 2000 kg z lewej ubyło wszystko, natomiast w prawej zostało 135 kg nawozu. Problem w tym że nie dzieje się tak zawsze, tylko raz na 4/5  rozsiewaczy.  Tarcze wagowo są identyczne ( S4). Zasuwy praktycznie też się idealnie otwierają, sprawdziłem to dzis. W czym może być problem ? Proszę o pomoc
    • Przez PiotrekMTZ
      Co sądzicie o tych rozsiewaczach?
      Bo planuje Kupić MDS 700l :lol:
  • Dodaj nową pozycję...
v