Zetor forterra 11441 problem z odpalaniem
-
Podobna zawartość
-
Przez artek1981
pompa (nowa) nie podaje oleju na klawiature(sucha) i na zegar - przy odlaczeniu przewodu do zegara nie"bije olejem" co moze byc przyczyna?
-
Przez piter1081
Witam,
Chciałbym się dowiedzieć jak podnieść napięcie ładowania prądnicy. Słyszałem że trzeba robić coś z regulatorem. Teraz mam napięcie 13,2 V przy pełnych obrotach więc trochę mało.
-
Przez misiu125cm
Witam sedecznie. Interesuje mnie jakie powinno być prawidłowe napięcie ładowania regulowane przez mechaniczny regulator napięcia ciągnika ursus c 330. Ogólnie wiadomo że w instalacjach samochodowych napięcie ładowania wynosi 14,2 -14,4 V. Analizując instrukcję napraw dotyczącą regulatora zauważyłem, że napięcie ładowania powinno być w zakresie 15+- 0,5 V. Co więcej na stronie improdus w danych regulatora RG 15 C znalazłem także informację, że napięcie regulowane biegu jałowego zawiera się w 15+-0,5V. Czy może wie ktoś z czego wynikają te różnice tzn. czy wynika to z małej mocy prądnicy (150W P20c) która oddaje max prąd 12,5A, czy może dawniej były inne normy dotyczące napięć ładowania?.
Ps. To mój 1 post na tym forum więc wybaczcie ewentualne niedociągnięcia
-
Przez elefantenen
Panowie. Na jakich śrubach w alternatorze jest napiecie ładujace akumulator i ile powinno wynosić. U mnie w T25 w ogóle wskazówka amperomierza ładowania nie wychyla się. Moze to byc problem kabli ale na poczatek chcialem sprawdzic czy w ogole alternator podaje napiecie na akumulator.
Dzieki za info.
Jezeli znacie przeznaczenie wszystkich srub z tyłu alternatora to pomoglo by mi jeszcze lepiej.
-
Przez juras
Mam problem z Fendtem 311 LSA.Od jakiegoś czasu przedostaje się trochę oleju do płynu chłodzącego,wymiana uszczelek pod głowicami nic nie dała.Jeżeli ktoś miał z takim przypadkiem doczynienie bardzo proszę o radę.Nie sztuką jest rozebrać silnik w drobny mak i nic nie znaleźć.
-

Rekomendowane odpowiedzi
Kubota bulltra b1-17
Zetor 7711 & Ursus C-360