Skocz do zawartości

Polecane posty

Wiadomość z agroFakt.pl

Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.

  • Podobna zawartość

    • Przez Nowak5425
      Witam, Mam problem z Mf 5425. Problem polega na tym że giną kontrolki. Po przekreceniu kluczyka na zapłon zaświecą się wszystkie kontrolki i zgasną czyli problem nie polega na żarówkach. Gdy włączę przedni napęd czy światła itp nie zaświeca się kontrolka Nie ma kontrolki również od biegów polowe/szosowe ostatnio zaginęła również kontrolka od półbiegu. W czym może być problem ?
    • Przez harny666
      Witam,
      Mam ciągnik Massey Ferguson 699 i wystąpił mi w nim problem, podczas ruszania do przodu bez włączonego przedniego napędu po przejechaniu ok 0,5 m, blokują mi się przednie koła i nie da rady jechać, po włączeniu przedniego napędu koła się nie blokują ale strasznie charczy przedni napęd
       
    • Przez adrianurban
      Witam. Mam taki problem z moim Mf 3085 tzn ubywa mi płynu w chłodnicy. Oleju w silniku nie przybywa a po otwarciu korka nie widac bąbelków powietrza więc to chyba nie uszczelka, dodatkowo dodam że słabo grzeje nawet gdy silnik jest rozgrzany to z nawiewu leci tylko trochę ciepła. Dzis rano dolałem płynu tak aby żeberka były zakrtye a po poludniu po 2 godzinach pracy żeberka sa już odkryte. Bardzo prosze o pomoc
       
    • Przez Rider
      Witam, po uruchomieniu ciągnika miga kontrolka WOM, wałek się nie uruchamia, półbiegi nie działają, napęd, blokada też. Hydraulika i podnośnik działa normalnie.
      Naciskając pedał sprzęgła normalnie zaświeca się kontrolka od ciśnienia oleju w skrzyni  (po uruchomieniu normalnie gaśnie) oraz kontrolki żółw/zając te od półbiegów - rozumiem ze zasilanie Autotronic jest. 
      Na uruchomionym silniku wałkiem da się kręcić
      Monitor na słupku nie działa
      Gasząc silnik kontrolka WOM gaśnie.
      Oporność na czujniku WOM (z tłu przy siłowniku ) oraz na pompie olejowej (przy filtrze hydr.) ok 450 Ohm - wg instrukcji ok, kręcąc ręką wom-em wartość się zmienia więc przypuszczam, że te czujniki są ok.
      Podpinając zasilanie bezpośrednio z akumulatora do cewki WOM - wałek startuje, do cewki hamulca WOM - hamulec blokuje wałek.
      Wersja komputera - Autotronic II
      Pytanie co może być przyczyną migającej kontrolki WOM?
       
    • Przez koyack
      Witam. Przeglądając forum natrafiłem na bardzo wiele opinie na temat firmy agroelektronix ale niestety nigdzie nie ma kontaktu do niej. Może któryś z forumowiczów miał by namiary na ta firme? Był bym bardzi wdzięczny. Bądź na innego dobrego elektronika. Gdyż mam problem prawdopodobnie z modułem Ale potrzebuje porozmawiać z kimś mądrzejszym.  Będę wdzięczny za każdą pomoc. 
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.