Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie byłbym tego taki pewien. Słyszałem pogłoski, że Bestmilk wozi do Ostrołęki mleko.
Na zebraniu z Baranowa Szcześniak mówił o podwyżkach w grudniu. Więc czekamy na sms.

Opublikowano (edytowane)

Na wszesniejszych stronach była mowa o podwyżce mleka w mlekpolu, jednak do mnie taka informacja w postaci smsa jak zazwyczaj nie dotarła

Edytowane przez jacek130
Opublikowano

Nie byłbym tego taki pewien. Słyszałem pogłoski, że Bestmilk wozi do Ostrołęki mleko.

Na zebraniu z Baranowa Szcześniak mówił o podwyżkach w grudniu. Więc czekamy na sms.

Może do Milkiland :) bo Piątnica kupuje tylko mleko ekologiczne jak chodzi o tak zwany przerzut . 

Właśnie może wiecie coś o tych Bestmilk kto to ? co to ? jak płaci ? badani itd ? 

Opublikowano

Mleko do góry to i i firmy dookoła rolnicze się drożą. U mnie był dzisiaj przedstawiciel z GEA, od lipca mieli już dwie podwyżki. Hala udojowa bok w bok 2x8 109 tysięcy Euro i nie zbijesz  :( mam nadzieję, że moja mleczarnia dołoży jeszcze jakąś premię "świąteczną". U nas niestety nie ma smsa tylko kierowcy wożą karteczki koło 5-6.

Opublikowano

OSM Łobżenica 11 tys. L tł. 3,9 b. 3,35 - 1,40 zł brutto

Opublikowano

Mleko do góry to i i firmy dookoła rolnicze się drożą. U mnie był dzisiaj przedstawiciel z GEA, od lipca mieli już dwie podwyżki. Hala udojowa bok w bok 2x8 109 tysięcy Euro i nie zbijesz  :( mam nadzieję, że moja mleczarnia dołoży jeszcze jakąś premię "świąteczną". U nas niestety nie ma smsa tylko kierowcy wożą karteczki koło 5-6.

na jesieni brałem ofertę na gea 2x10 bok w bok, w pełni elektroniczna z system zarządzania stadem itd. 400 tys. netto bez żadnych negocjacji?

Opublikowano

Oj to długo czekasz, u nas po daniu zaliczki ma być do 2,5 miesiąca hala gotowa, ale u mnie to dopiero na wiosnę.  ;) Teraz wyglądam na podwyżki i zbieram fundusze. Właśnie na stronie pewnego wydawnictwa przeczytałam wywiad z profesorem Andrzejem Parzonko  z SGGW, że nie ma co liczyć na znaczne podwyżki cen mleka do 2020, bo głownie będą drożały tylko sery żółte, co mnie akurat cieszy, bo moja mleczarnia robi głównie ser. 

No negocjacje były, ale niżej się nie dało, w tej cenie jest też u mnie 1 stacja paszowa i też hala na wypasie. 

Opublikowano

mój znajomy   powiedział  mi  ,  ze   Mlekpol  podnosi   cene   mleka   o  16   groszy  z   tym  ,  że  polowa   czyli 8   groszy  idzie  na   udział  , a   jesli   dostawca    ma  poniżej   20 % procent  udziału   to   maja   potrącić   więcej  ,   no   dobre  i  te   8    groszy   ,  niby   nie wiele   ,  a   CIESZY

Opublikowano

Oj to długo czekasz, u nas po daniu zaliczki ma być do 2,5 miesiąca hala gotowa, ale u mnie to dopiero na wiosnę.  ;) Teraz wyglądam na podwyżki i zbieram fundusze. Właśnie na stronie pewnego wydawnictwa przeczytałam wywiad z profesorem Andrzejem Parzonko  z SGGW, że nie ma co liczyć na znaczne podwyżki cen mleka do 2020, bo głownie będą drożały tylko sery żółte, co mnie akurat cieszy, bo moja mleczarnia robi głównie ser. 

No negocjacje były, ale niżej się nie dało, w tej cenie jest też u mnie 1 stacja paszowa i też hala na wypasie. 

ja brałem tylko ofertę do mgr która była na jesienie ale ostatecznie zrezygnowałem, który dealer ci sprzedaje?

Opublikowano

Dziś kierowca przywiózł karteczkę z mleczarni że podniesiono o te 16gr netto i o tych udzialach ( Mlekpol )... Tylko cholery cenę zbiją somatykami.... u nas cały rejon od 2-3 tygodni nagły atak somatykow.... I za raz pozaklasowe.... A jak u was??

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez gobi12
      Witam.

Mam na sprzedaż 7 jałówek wysokocielnych (wycielenia początek stycznia - początek lutego).

Jałowice hodowlane. Rasa HF - wysokomleczne.

Zainseminowane dobrymi mlecznymi bykami.

Stado znajduje się pod oceną PFHBiPM. Stado wolne od chorób.

Jałówki całą wiosnę, lato i jesień spędzają na dużym wolnym wybiegu dzięki czemu w późniejszej hodowli nie mają żadnych problemów z nogami.

Cena za szt. 5100-5500 złotych (do negocjacji).

Okolice Zambrowa i Wysokiego Mazowieckiego.

Tel. 86 274 50 89

Zapraszam do kontaktu i obejrzenia na żywo.

• Przez tadzio
      Witam. Jak wiadomo, można składać wnioski do ARR wnioski o wsparcie dla producentów mleka i trzody chlewnej. Czy trzeba dołączyć jakieś załączniki, dokumenty z mleczarni. Bo we wniosku nic takiego nie ma wspomnianego , tylko ilość sztuk?
      Dzięki za pomoc, pozdrawiam.
    • Przez drewcio
      Witam, orientuje sie ktos coz to za dojarka? (Model, nazwa)

Poszukuje katalogu czesci oraz instrukcji do takiego wynalazku.

• Przez Czyzyk97
      Witam agroforumowiczów ostatnio jest głośno o rejestracji chłodni do mleka.
      Jak dokładnie wygląda sytuacja,macje już zarejestrowane chłodnie? Do kogo/gdzie udać się po poradę/pomoc ?
      Dzięki za wypowiedzi Pozdrawiam
    • Przez dawid141413
      Wiitam, stoję przed wyborem nowego schładzalnika do mleka i prosiłbym o opinie na temat firmy EUROTANKS
  • Dodaj nową pozycję...
v