Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W Wielkopolsce w moim regionie 7,8 netto za mm i więcej nikt nie chce dać także są miejsca że płacą lepiej i są miejsca co płacą mniej

Hej, kto od Ciebie odbiera było?
Opublikowano

Pytanie do tych którzy sprzedaja do łukowa na umowę,doplacaja oni jeszcze te 5% za podpisanie umowy?

Opublikowano

Sprzedalem dzisiaj  9 sztuk

5 hf waga 750-780 wiek 23-24 miesiace  cena 7,5

3 mieszance waga 810-830 wiek 24miesiace cena 7,8

jedna sztuka z koniecznosci hf waga 635kg wiek 19 miesiecy cena 6,8

Odbiorca biernacki

Opublikowano

Panowie mam do sprzedania 6 sztuk 2xsm 2xmo i 2 mieszanki z sm, waga ok. 650 kg ładnej budowy (jeden ma spory brzuch) ile mogę wziąć za takie sztuki? Pogranicze powiatu ostrowskiego i węgrowskiego.

Opublikowano

Mniejszy 690 kg WBC 375 kg, większy 778 kg i 418 kg.

Wczoraj dostałem rozliczenie od Skiby.

Poszły 2 byczki HF po 26 miesięcy, pierwszy większy wyszedł po 7,17 netto, drugi mniejszy ale lepiej zbudowany po 7,25 netto

Wagi które podałeś to są wagi netto czy brutto? bo wychodzi na to że mniejszy miał ponad 54% wybicia, wiec jeśli chodzi o wagę żywą to troche mało wiarygodne, chyba że to nie był czysty HF.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Ezekiel
      Dzień dobry, chciałbym poznać waszą opinie na temat opasu byków i jałówek, jakie jest zużycie paszy, jakie różnice cenowe, zużycie paszy na kg przyrostu. Po prostu co się bardziej opłaca  Z góry dziękuję za pomoc.
    • Przez Kondzio342
      Witam. Koledzy ma ktos na miar na sprawdzonego handlarza cielat. Interesuja mnie mięsne najlepiej czerwone i tylko polskie. Ktos kogos ma sprawdzonego. Jakis kontakt?????
    • Przez mateo30
      Witam serdecznie,za jakiś czas przechodzę na bydło opasowe tj. byki na początek z 40sztuk i stopniowo zwiększać do 60 sztuk bo na tyle tylko pozwala areał  i chciałbym od was sie dowiedzieć skąd brać byczki tak w wadze 70-90kg za rozsądne ceny oraz chciałbym sie dowiedzieć czy np dla byczków 100kg jak i 400+ taka sama śruta ? Oraz jakie wy stosujecie śrute jakie proporcje ? 
    • Gość
      Przez Gość
      Witam wszystkich . Nie znalazłem podobnego tematu na forum . Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś z Was probowal opasu byków na samej kiszonce z kukurydzy oraz sianokiszonce i sianie . Byki urosną na tym ??? Wydaje mi się że zależec mogło by to od rasy .. że np. dana rasa lepiej wykorzystuje pasze objętościowe. I jak taki system sprawdza się w żywieniu mamek ???
    • Przez DANDYS
      Kupie byczki do odpojenia hf lub mieszance . Zachodniopomorskie Lubuskie 
  • Dodaj nową pozycję...
v