Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

to mój 2 raz jak do nich sprzedaję zawsze ważą byka wychodzi te np 660 ja wchodze i ojciec patrzy czy dodaje moją wagę i tak każdą sztukę. Widzę po ich twarzach leeki niesmak ale mam pewność  że jest wszystko ok bo tara pokazuje idealnie co do kg . Wiec Polecam

@ michał dobrze pisze. Albo swoja waga albo sprawdzić samochód pusty i pełen i wtedy jest pewność

Opublikowano

Nie zbyt dobre jak na zywa wage to kupi a jak poubojowo za prowizje to nie ma szans chociaz ostatnio mnie sluchy doszly ze i z tym zaczeli kombinowac jedyny plus to szybka platnosc.

Opublikowano

ile można krzyknąć za przewazanie byków? Bo mam sporo osób chętnych:)

u nas za wagę ogólną biorą 10zł od ważenia czyli przy sprzedaży zawsze 20zł wychodzi nie ważne ile sztuk oczywiście :D

Opublikowano

ile można krzyknąć za przewazanie byków? Bo mam sporo osób chętnych:)

Znajomy kiedyś 20zł brał od sztuki, ale zrezygnował z tego typu usługi ze względu na swoje bezpieczeństwo i brak czasu na takie zabawy.
Opublikowano

Nie dawno zobaczyłem  ogłoszenie na tablicy przed domem-Skup bydła ,Ale bardzo na nie nie zwracałem uwagi bo mam stałego  pewnego odbiorce.Ale dzis z ciekawosci zadzwoniłem i cena byków  bez zmian 8.30 jak ładny towar. i 7% tak mówił.Tylko ciekawe czy jest początkujący i szuka  zaopatrzenia czy kreci na wadze a moze faktycznie nowy chce pokazać że da ludziom zarobić :D .Szkoda bo coś przerwało i nie zdażyłem się spytac  o nazwisko.

Opublikowano

Mam pytanie. Sztukę ocieloną do 30 miesiecy powinno się liczyć jak jałówkę czy jak krowę.

do 30 szło jako jałówka

dziś brali Łuniewscy od znajomego 

-byk mm 7,8,- netto

-jałówka mm 7,-

Sprzedawał cały skład tzn auto plus przyczepa ile sztuk to nie pytałem

Opublikowano

z tymi spadkami jest zawsze ciekawie hoduje byki od ładnych paru lat i spadek nawet minimalny dwa razy pod rząd powoduje panikę i ubojnie mają ful towaru.niema nadmiaru dobrego byka.nawet 2 tygodnie temu oddałem 4 hfy na wbc pośrednikowi to z 47 byków tylko 6 było na wydruku w wadze wbc 320+ reszta to niedorosty cena za o klase wyszła mi po 13.2 minus 150 za pośrednictwo od sztuki.

Opublikowano

witajcie. Czy możecie kogoś polecić w pomorskim. Od nie dawna hoduje byki i to moje pierwsze na sprzedaż więc nie mam zbytnio pojęcia kto więcej lub mniej płaci w mojej okolicy. Pomożecie? ;-)

Opublikowano

sztuka ocielona do 30 miesiecy pojdzie jako krowa . nie ma innej opcji

po czym to wywnioskowałeś?

Jakieś dwa lata temu sprzedawałem taka pierwiastkę i bo rozwaliła wynię i poszła jako jałówka

Opublikowano

Sprzedane dwa byki 840kg ,884 kg waga brutto ,7,50 + VAT  odbiorca Brzegowy .

HF86 zgadzam się z tobą ,towaru pod dostatkiem bo większość nie dostała dopłat i sprzedają ,cena - 20 gr na słabych sztukach ,za ładne cena bez zmian .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez adamek1942
      Witam mam problem z kilkoma byczkami około 300 kg a mianowicie z 1 najbardziej chodzi o to ze bardzo słabiutko je dosłownie liźnie tylko ospę i kiszonkę z kuku, siano tak samo ale trochę lepiej, kupowałem drożdże i dawałem z ospą  bardzo nie pomogło, teraz daję im sodę bo przypuszczam zakwaszenie dawałem tą sode do ospy, a teraz mieszam i poję go wodą z sodą pomożecie co ?   planuję jeszcze odrobaczenie, byczek stracił połysk  i jest smutny. Żywienie  wygląda tak kiszonka z kuku rano do tego ospa później siano bądź słoma i to samo wieczorem.
    • Przez mateo30
      Witam serdecznie planuje zakup bydła limousine i chowania na mamki na początek bym kupił około 30 szt jałówek 300kg i bym czekał do około 18 miesiąca życia jałówki do zacielenia, i tutaj mam parę pytań.  Czy jak by sie ocieliły i były na pastwisku do około 300kg  jałówki i byki razem(odsadki) czy te byczki 300kg nie bedą skakać na jałówki małe te 300kg i nie pokryją ich oraz czy ten rozpłodnik nie bedzie skakał na te małe  ?. Czy jeden rozpłodnik wystarczy na 30 jałówek ?. A moze zrobic 2 pastwiska na jedynym by były mamki z 300kg byczkami a na drugim mamki z małymi jałówkami.
    • Przez Mateusz2424
      Kupował ktoś byczki z firmy AK-ROL z Dużej Cerkwicy? Jakieś opinie?
    • Przez Matis36i6
      Witam, na początku grudnia zakupilem cieleta  (około 80-100 kg) po ostrych zapalaniech jakoś udało nam sie mniej więcej je wyleczyć  (dodam że wszystkie 14 sztuk prędzej czy później zachorowało). Cieleta znajdowały sie w całkowicie innym budynku gosp. A problem polega na tym że byki które mają po około 200 kg zaczely chorować z podobnymi zaburzeniami tj.suchy kaszel przyspieszony oddech, brak apetytu. Czy to możliwe żeby zarazily się od młodych,  czy to może zmarzmieta kiszonka z qq? Albo zbyt ciepło w oborze i różnice temperatur?  Proszę o pomoc bo jeżdżę po zastrzyki co drugi dzień a to nie daję zadawalajacych efektów. 
    • Przez Kondzio342
      Witam. Koledzy ma ktos na miar na sprawdzonego handlarza cielat. Interesuja mnie mięsne najlepiej czerwone i tylko polskie. Ktos kogos ma sprawdzonego. Jakis kontakt?????
  • Dodaj nową pozycję...
v