Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dziś sprzedane 2 jałówki mieszane z LM 640kg - 7,30zl/kg , 670kg - 7,50zł/kg  (ceny jak i waga brutto)

za byka ładnego LM facet dostal 9zł/kg a waga cos około 850kg miał, za innego dostał 8,50zł/kg

dużo ludzie sprzedają teraz, wiosna idzie więc  wyprzedają

generalnie za ładny towar ładna cena jest

Opublikowano

U mnie byki do 7.50 netto,chyba że naprawdę ładna sztuka to można te 20-30gr jeszcze utargować.   sprzedany mieszaniec po Angusie [wąski tył] za 7.30 netto,miał 19mc i na wadze 695kg. Ciężko mi uwierzyć w te ceny 8zł netto i więcej,lecz wszystko jest możliwe,poza tym cena ceną,ale waga i jej wiarygodność....

Opublikowano

dziś sprzedane 2 jałówki mieszane z LM 640kg - 7,30zl/kg , 670kg - 7,50zł/kg  (ceny jak i waga brutto)

za byka ładnego LM facet dostal 9zł/kg a waga cos około 850kg miał, za innego dostał 8,50zł/kg

dużo ludzie sprzedają teraz, wiosna idzie więc  wyprzedają

generalnie za ładny towar ładna cena jest

Też  jestem  ciekaw  kto  tak  zapłacił?  gdzie  ważone? jak  skitka?  jak  z płatnością? 

Opublikowano

kupuje Wojciech Kościesza 

We wtorek kupuje z rana w Olszewnicy (okolice Kąkolewnicy) a później w miejscowości Ostrówki (powiat Radzyński)

w środe Romaszki (okolice Komarówki Podlaskiej)

z tego co wiem to gdzieś pod Garwolinem bierze i jeszcze w kilku miejscach

Ważone na skupie w Ostrówkach, płatność do dwóch dni, CI co mu sprzedają potwierdzą na szybką realizacje płatności, pewny gość z niego a co do skitki to nie jestem pewny ale chyba coś ok. 7%

Opublikowano

Angus 945 kg? z czyms zamieszany? ile miesiecy miał? 

Nie jestem bajarzem i nie sprawdzonych wiadomosci nie puszczam w obieg Ale kierowca z ubojni mowil mi ze zabierał od goscia dwa samochody bykow lm w klasie U ktore zostały rozliczone  po 9.2zł NETTO 

Pytał sie mnie czy mam duzo takiego towaru Ale u mnie w U to moze jeden gora dwa 

Opublikowano

Dziś sprzedany angus waga brutto 945kg po 7.30zł netto i hf 773kg brutto po 6.90 z l netto

Jak na angusa to super waga. Ja staram się unikać angusów i polskiej czerwonej, bo nie potrafię na nich zrobić dobrej wagi. Za hf dobrą cenę dostałeś, ja ostatnio za hf 750kg brutto dostałem 7 zł brutto. Miał 23 miesiące.
Opublikowano

Jakie są u Was ceny krów hf wybrakowanych w dobrym stanie (waga 600-800 kg)?

Mikruss jak się ten gościu spod Leszna nazywał? jaką firmę reprezentował?

Gość Profil usunięty
Opublikowano (edytowane)

akowicz

jaka rasa bydła ?

Edytowane przez odwajler
Opublikowano (edytowane)

Z czym zamieszany to ci nie powiem bo cielaki kupuje a miesięcy miał 26

Nie cytuj poprzedniego posta

U mnie angysy to max 700 kg a potem szkoda paszy bo wolno juz przybierają na wadze Podejrzewam że u ciebie to tylko łeb miał angusa 

[

post-43696-0-08360200-1453984094_thumb.j

Sprzedane tydzień temu, 2 pierwsze sztuki to jałówki.

Trzecia sztuka 9.27  za kg wagi żywej Bardzo ładna cena  przy kilku sztukach  Wiek prawdziwy? Klasa U 4? Myslałem ze tylko U 3 może byc Wybicie tez ładne mimo ze z wagi netto! Skitka 7%  I pewnie nie były okarmione?

Edytowane przez marijusz
Opublikowano

Sprzedam 40 krów. Mleczarnie. Wszystkie krowy zarejestrowany w kontroli stada. Gatunek - litewski czarny i biały kolor. 8 krów urodzonych przed 2010 pozostały po 2010 roku.

Sprzedaje również około 40 krów potomstwa. Wszystkich pasz.

Gospodarstwo jest Litwa.

Jeśli jesteś zainteresowany więcej informacji zadzwoń: +37068226464 lub e-mail: k.s.kazys@gmail.com

Mówimy - litewskim, angielskim, rosyjskim językiem.

Przepraszam za język sprawiedliwości, a przetłumaczone przez Google Translator  :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez adamek1942
      Witam mam problem z kilkoma byczkami około 300 kg a mianowicie z 1 najbardziej chodzi o to ze bardzo słabiutko je dosłownie liźnie tylko ospę i kiszonkę z kuku, siano tak samo ale trochę lepiej, kupowałem drożdże i dawałem z ospą  bardzo nie pomogło, teraz daję im sodę bo przypuszczam zakwaszenie dawałem tą sode do ospy, a teraz mieszam i poję go wodą z sodą pomożecie co ?   planuję jeszcze odrobaczenie, byczek stracił połysk  i jest smutny. Żywienie  wygląda tak kiszonka z kuku rano do tego ospa później siano bądź słoma i to samo wieczorem.
    • Przez mateo30
      Witam serdecznie planuje zakup bydła limousine i chowania na mamki na początek bym kupił około 30 szt jałówek 300kg i bym czekał do około 18 miesiąca życia jałówki do zacielenia, i tutaj mam parę pytań.  Czy jak by sie ocieliły i były na pastwisku do około 300kg  jałówki i byki razem(odsadki) czy te byczki 300kg nie bedą skakać na jałówki małe te 300kg i nie pokryją ich oraz czy ten rozpłodnik nie bedzie skakał na te małe  ?. Czy jeden rozpłodnik wystarczy na 30 jałówek ?. A moze zrobic 2 pastwiska na jedynym by były mamki z 300kg byczkami a na drugim mamki z małymi jałówkami.
    • Przez Mateusz2424
      Kupował ktoś byczki z firmy AK-ROL z Dużej Cerkwicy? Jakieś opinie?
    • Przez Matis36i6
      Witam, na początku grudnia zakupilem cieleta  (około 80-100 kg) po ostrych zapalaniech jakoś udało nam sie mniej więcej je wyleczyć  (dodam że wszystkie 14 sztuk prędzej czy później zachorowało). Cieleta znajdowały sie w całkowicie innym budynku gosp. A problem polega na tym że byki które mają po około 200 kg zaczely chorować z podobnymi zaburzeniami tj.suchy kaszel przyspieszony oddech, brak apetytu. Czy to możliwe żeby zarazily się od młodych,  czy to może zmarzmieta kiszonka z qq? Albo zbyt ciepło w oborze i różnice temperatur?  Proszę o pomoc bo jeżdżę po zastrzyki co drugi dzień a to nie daję zadawalajacych efektów. 
    • Przez Kondzio342
      Witam. Koledzy ma ktos na miar na sprawdzonego handlarza cielat. Interesuja mnie mięsne najlepiej czerwone i tylko polskie. Ktos kogos ma sprawdzonego. Jakis kontakt?????
  • Dodaj nową pozycję...
v