Karolano

Wysoka opłacalność

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
Karolano    0

Mieszkam prowadzę interesy w jednym z małych afrykańskich krajów. Mam możliwość otwarcia fermy i gwarancję zbytu na brojlery. Ze względu na specyfikę tego rynku bardzo wysoka opłacalność. Ziemia 10 razy tańsza zbudowanie kurnika według miejscowych zasad tez około 10 razy taniej niż u nas koszty prąd podobna cena jak u nas pracownik od 300 do 500 zł miesięcznie średnia roczna temperatura w dzień około 30C .Możliwości odbioru do 50000 sztuk. A teraz najważniejsze cena żywca około 7.50 . Poważnie zainteresowanych zapraszam do rozmowy , zartownisiom i niedowiarkom z góry dziękuję. Oferta jak najbardziej poważna. Pozdrawiam z gorącej Afryki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nikolas29    238

cena na brojlery mówisz 7.5...to u nas po 3.5...pomysł nie głupi..akurat ja nie chodowałem nigdy blojrerow...niby gdzie miał by isc ten zywiec??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Karolano    0

Panowie napisałem jasno ze wasze uwagi malkontentow mnie nie interesują i dziękuję za wasze cenne wypowiedzi. Napisałem ze jest to specyficzny rynek i z tego wynika cena. Nie znacie afryki nie rozumiecie jej więc się nie wypowiadajcie . Chętnych do merytorycznej dyskusji zapraszam :)
Panowie napisałem jasno ze wasze uwagi malkontentow mnie nie interesują i dziękuję za wasze cenne wypowiedzi. Napisałem ze jest to specyficzny rynek i z tego wynika cena. Nie znacie afryki nie rozumiecie jej więc się nie wypowiadajcie . Chętnych do merytorycznej dyskusji zapraszam :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

ale jaka Ty chcesz prowadzic dyskusje? masz szanse; widzisz dobry interes to otwieraj ta fermy i zbijaja kokosy placac im po 300zł na miesiac  za robote za nim inni to zrobia za Ciebie, Ty szukasz sponsora czy chcesz sie pochwalic ? Bo wprost tego nie napisales a nie wiem co chcesz osiagnac takim tematem?  gdybys byl tym powaznie zainteresowany to  sa inne watki w tej tematyce gotowe do poczytania i do zadawania pytan..

 

Pozdro od malkontenta z zimnej Polski

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Karolano    0

Szukam kogoś kto się na tym zna bo to nie moja branża i chciałby w to zainwestować ze mną . Nie chciałbym wtopić z powodu braku doświadczenia. To tyle

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ropsonok    8

Ja swojego czasu pracowałem na fermie drobiu, głównie nocami bo mam swoje gospodarstwo. I z tego co wiem to przy 30 stopniach to będzie problem bo przy dużych obsadach kurczaki będą się po prostu dusić. Ferma była w suwałkach, więc zimne tereny, ale czasami w lato trzeba było stawiać dodatkowe wentylatory i otwierac wszystkie drzwi i okna i chodzić rozganiać kurczaki żeby nie zbijały się w gromady. A w zimę problem bo zanim samochody dojadą do ubojni to kurczaki zamarzały. A różnica w cenie to nie wiem czy może być taka duża bo załadować statek i wysłać to też by od nas potrafili. Dodatkowo jak afrykan zarobi 300 zł to za co on ma kupić tego kurczaka?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Karolano    0

Pierwsza sprawa tutaj na ferma nie ma okien są tylko siatki . Druga to to że owszem import jest i kurczak z importu jest tańszy ale oni uważają że swój jest lepszy (pisałem specyfika rynku ) po trzecie rozwarstwienie społeczne jest ogromne i kto nie był w takim kraju to trudno mu to zrozumieć

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wojtal24    282

gdzie jest moderator żeby zamknąć ten temat bezsensu szukasz jelenia z Polski co da ci kase od tego sa banki bierz kredyt i działaj jak jest to taki interes życia to stawiaj kurnikow 20 zatrudnij zeotechnika daj mu 5000$pensji on Ci poprowadzi całą farmę i weź kilku murzynów do ciężkiej pracy i po sprawie i zarabiaj miliony a nie się chwalisz na forum i Ci ktoś pomysł zabierze i nie zarobisz. przy takiej różnicy cenowej już dawno by zawaliła exportowanym kurczakiem mimo specyficznego rynku exportowe kurczaki przepakowali by i przemetkowali na afrykanskie


ZETOR TEAM

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Karolano    0

Temat zamykam bo jak widzę nie ma sensu . Pierwsze forum na którym spotkałem się takim hejtem a nie rozmową na temat . Pozdrawiam wszystkich co się miło wypowiedzieli :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kamilrudy    7

A co ty  moderator jesteś!?  Myślisz  że tylko ty wpadłeś na tak wspaniały pomysł i nikt wcześniej by tego nie zrobił? :blink:  Żałosne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Napisz w jakim konkretnie kraju chciał byś topić cudze pieniądze,niech każdy sobie sprawdzi w necie jaka tam jest obecnie sytuacja polityczna... Afryka to nadal dziki kontynent i zbyt duże ryzyko,że wrócisz z siekierą w plecach i bez głowy.
Nie można cie traktować poważnie..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez farfanek18
      Witam
       
      Jestem tu nowy,więc nie jestem taki obcykany .
       
      Piszę z prośbą o radę ponieważ chcę zrobić kurnik i wpuścić tam kury aby sprzedawać jajka
      Chodzi mi tu o dużą ilość jajek.
      TYGODNIOWO POTRZEBOWAŁBYM OKOŁO 200JAJEK.
      Więc proszę mi powiedzieć ile muszę kupić kur aby mieć tygodniowo tyle jajek,( mam na mysli kury nioski)
      Jaki będe musiał mieć duży kurnik?
      Czym mam kamić te kury? jakim zbożem? Wiadomo latem to mam dostęp do świeżej trawki
    • Gość Profil usunięty
      Przez Gość Profil usunięty
      WItam,
       
      Posiadam stado kur niosących się od miesiąca, ostatnio w krótkim czasie zdechły dwie kury po zniesieniu jajka. Z odbytu wydobywała się krew, jajka nie są zbyt duże. Zauważyłem, że jeszcze kilka jajek jest we krwi.
       
      Jaka może być tego przyczyna?
    • Przez farmmaster
      Witam. Razem z żoną planujemy założyć hodowle kur niosek. I teraz pytanie co jest bardziej opłacalne chów ekologiczny czy wolonowybiegowy z góry mówię, że stawiamy na jakość a nie na ilość. I czy przy chowie eko trzeba całe gospodarstwo przekształcać pod tym względem (tzn. ekologiczne uprawy?) zastanawialiśmy się też nad bojlerami lub chowem gęsi. Wcześniej byłem bardziej za hodowlą gęsi ale żona zaproponowała żeby spróbować założyć hodowle kur niosek i to dało mi dużo do myślenia.
       
      i jeszcze chciałbym się dowiedzieć:
      jeżeli postawił bym na ten nioski to jakie są wymogi? co muszę zrobić żebym mógł sprzedawać legalnie i bez problemów swoje produkty i gdzie je najlepiej sprzedawać? jaką powierzchnie potrzebuję np. 500 szt. niosek? jakie są wymogi co do wyposażenia kurników? czy dało by radę wybudować kurnik z konstrukcji lekkich żeby dało radę bez planów? jeśli tak to z jakich najlepiej?
       
      wiem że masa pytań ale bardzo proszę o pomoc
       
      z góry dziękuje
    • Przez dawidf30
      Witam mam niewielką hodwlę kur 100szt rosa1 i mam pytanie stosuje takie poidła http://hodowlany.pl/i421_Automatyczne_poidlo_dzwonowe_dla_brojlerow.html tylko że one nie są za dobre poniewż kiedy wchodze do kurnika kury chodzą i ocieraja sie o te poidła i wylewa sie z nich woda doradzcie jakie poidła zastosować a może kropelkowe ?
    • Przez MPiotr
      Witam chciałbym zrobić odchowalnik na 50 kurczaków wymiary 2x1.1m z płyty osb (skrzynia już zbita w środku włożę przegródkę która będę przesuwał i powiększał im miejsce w miarę wzrostu kurczaków ) oczywiście wszystko obłożone styropianem żeby ciepło nie uciekało bo skrzynia będzie stała w pomieszczeniu nie ogrzewanym.
      I tu mam pytanie ponieważ nie wiem jakie wybrać ogrzewanie mam stary grzejnik elektryczny mógłbym go podłączyć pod termoregulator, ale dużo prądu ciągnie bo ma 2000w, wyczytałem ze można zastosować przewód grzejny ale nie wiem jaką temperaturę osiąga taki przewód i czy nie spali mi się ściółka lub kurczaki nie poparzą sie od niego. Zostaje jeszcze opcja żarówki tzw. Kwoki nie jest tak oszczędna jak przewód i chyba bym musiał dać dwie na tak dużą powierzchnie. Jakieś przemyślenia na ten temat?
      Z góry dziękuje za pomoc
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.