Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jaki ciągnik wybrać na 15 ha pola ornego ciągnik byłby głównym ciągnikiem na farmie do pomocy t25 najlepiej mogący współpracować z broną wirową i pługiem 3 skibowym obrotowym ciągnik do transportu i zbioru kukurydzy na sieczkę cena do 40tyś musi współpracować z turem(głównie przy słomie) 4x4 i oczywiście minimalny komfort musi być

Opublikowano

Ja polecam mf 3050 u mnie pracuje na 40 ha jako główny oraz z turem i jest to dobry, komfortowy i mało awaryjny ciągnik.

Mozesz mi powiedziec wiecej na temat mf rozpatrywalem ten ciagnik ale slyszalem ze te ciagniki maja bardzo awaryjna elektryke

Jak masz t25 to może Mtz 82?

Mtz to mocny traktor ale moze byc malo komfortowy ale bardzo dobra propozycja

I moze dodam bo pytanie bylo nieprecyzyjne 40tys za sam traktor na tura i sprzet mam odlozone okolo 17tys

nie żartuje z mtz, tam zero komfortu... jakiegoś Johna używanego poszukaj

Okolo 4 lat temu mialem jd 2130 4x4 ale drogi w utrzymaniu byl ale jak polecisz jakis konkretny model to moze sie zastanowie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez abuk14
      Mam kilka pytań dotyczących ładowacza czołowego do Ursusa C-330 M.
      1. Na co zwracac uwagę przy zakupie ( byc może będzie używany)
      2. Jeśli nowy to jakiej marki wybrac??
      3.Czy naprawdę tak ciężko się kreci kierownicą prz zwożeniu bel słomy ( o obornik nawet nie pytam)??
    • Przez vitoma
      Czesc

Czy moge zamiast zalecanego Hipola 6 uzyc do C330/360 oleju przekladniowego klasy 80W90 "zachodnich" firm ? Np. castrol, elf, mobil, valvoline ?

oczywiscie planuje calkowita wymiane oleju. do tej pory byl zalany hipol 6.

Z tego co widze to obecnie produkowany przez Orlen Hipol 6 rowniez ma klase 80W90, i jakis oznaczenie GL-4 . Nie wiem co ono oznacza.

Jest tez olej Orlen Agro 80W90.

Czy wszystkie wymienione moga zastapic orginalnego Hipola 6 podczas wymiany?'

dzieki
      pozdrawiam
      Piotrek
    • Przez masseyferguson255255
      Witam. Mam problem dziś podczas wyjazdu w czasie jazdy (10metrów) wyskoczył dźwignia sterowania reduktorem i wskoczył tak jakby luz, choć bieg był włączony, teraz w ogóle nie reaguje na biegi na każdym biegu jak na luzie i na biegach szosowych i na terenowych, proszę o pomoc co jest grane. z góry wielkie dzięki.
    • Przez Sebastian
      Jaki ciagnik na 20-26ha nie zwracajac na cenne (no moze nie wiecej jak 180tys)?? I jakie maszynny do niego??
    • Przez Andre8989
      Witam. Mam pytanie czy w case 5120 olej na hydraulike jest w osobnym zbiorniku czy razem ze skrzynią biegów.
  • Dodaj nową pozycję...
v