-
Podobna zawartość
-
Przez MF675ursus
Posiadam sipmę Z224/1, pracuje ona z podajnikiem na przyczepę przez co prędkość pracy nie jest oszałamiająca, co powoduje "wypluwanie" materiału z podbieraka. Z tego co wiem Sipma jest wzorowana na prasach Deutz Fahr serii HD, które wyposażone są w "blachę", przytrzymującą materiał na podbieraku- film poniżej, nagrywane kalkulatorem:
Sprawdzi się takie rozwiązanie w rodzimej konstrukcji, czy to pic na wodę, i tak materiał z podbieraka przy wolnej jeździe będzie uciekał?
-
Przez MałgorzataStrojanowska
Witam
Szukam prasy rolującjej najlepiej i najwygodniej by to było więc. Welger rp 150 znalazłem za 5 900 tylko bez wałka. Więc dochodzi cena wałka jeszcze.
Co myślicie o tej prasie? Jakie ma wady? Jak z częściami by było do niej? Jak w praktyce wygląda na niej praca?
Co myslicie? Czy może dać sobie spokuj z taką prasą i wtej cenie kostkująca kupić.
-
Przez jastrzab7
Witam.
Od roku posiadam prasę welger RP 320 rocznik 2004. Mam w niej owijanie siatką. Zauważyłem, że jak prasuję słomę to baloty wychodzą większe aniżeli 150cm (nawe 180cm), a jest to prasa stałokomorowa i nie powinno być takiego zajścia. Przy prasowaniu siana wyszły idealnie 150cm - siano nie sprężynuje tak jak słoma. Co możecie mi Panowie podac jako przyczynę takiej zwiększonej średnicy balota? Wiadomo, że jest to efekt rozprężenia słomy po wypuszczeniu balota z komory, ale dlaczego tak się dzieje? Czyżby siatka którą owijany jest balot jest zbyt mało naciągnięta? - sprawdzałem hamulec przy mechaniźmie owijania siatką i jest wyregulowany prawidłowo. Siatki daję w 80% maksymalnego możliwego ustawienia, a więc to wychodzi że owija około 3 razy.
Pozdrawiam
-
Przez przemek262001
Witam. Nie dawno kupiłem prase claas variant 380 i dzis ją podzczepiłem i mam problem z otworzeniem komory a jak ją otworze to nie moge zamknać.Cos jest w niej zepsutego czy co ?
-

Rekomendowane odpowiedzi
Problem!! Owijarka sipma maja 7531
hardi master 1800/28