Przeszukaj forum

Pokazywanie wyników dla tagów 'podbierak'.

  • Szukaj wg tagów

    Wpisz tagi, oddzielając przecinkami.
  • Szukaj wg autora

Typ zawartości


Forum

Blogi

Categories

Kategorie


Szukaj wyników w...

Znajdź wyniki, które zawierają...


Data utworzenia

  • Rozpocznij

    Koniec


Ostatnia aktualizacja

  • Rozpocznij

    Koniec


Filtruj po ilości...

Data dołączenia

  • Rozpocznij

    Koniec


>

Grupa


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Lokalizacja


Zainteresowania


Kod pocztowy

Znaleziono 7 wyników

  1. Posiadam sipmę Z224/1, pracuje ona z podajnikiem na przyczepę przez co prędkość pracy nie jest oszałamiająca, co powoduje "wypluwanie" materiału z podbieraka. Z tego co wiem Sipma jest wzorowana na prasach Deutz Fahr serii HD, które wyposażone są w "blachę", przytrzymującą materiał na podbieraku- film poniżej, nagrywane kalkulatorem: Sprawdzi się takie rozwiązanie w rodzimej konstrukcji, czy to pic na wodę, i tak materiał z podbieraka przy wolnej jeździe będzie uciekał?
  2. Witam. Nie dawno kupiłem prase claas variant 380 i dzis ją podzczepiłem i mam problem z otworzeniem komory a jak ją otworze to nie moge zamknać.Cos jest w niej zepsutego czy co ?
  3. Witam grupowiczow mam problem z zaczynaniem beli w prasie john deere 550 problem polega na tym że często zapycha się podbierak i ciężko ma obrocic proszę o pomoc z czym może być związany ten problem
  4. MF675ursus

    Ulepszenie podbieraka

    I teraz nie wypluwa materiału na boki. Film z pracy dla zainteresowanych:
  5. Panowie remontowałem podbierak w prasie, łożyska, rolki i część palcy. Czy to normalne że niektóre palce mimo ze są proste ocierają miejscami o blachy? Trochę mnie to irytuje. Szczególnie brzeżne palce ocierają..
  6. Witam Mam problem z prasą RP220 z sterownikiem Balercontrol III, mianowicie nie można podnieść podbieraka ani podłogi. Zaraz po sprowadzeniu także to nie działało ale po kilkukrotnych próbach zaczęło wszystko działać. Sprasowałem nią około 100 balotów i nic się nie działo, po sezonie prasa została wyczyszczona i postawiona pod chmurką(niestety właściciel sprzętu nie ma wiat na maszyny) i wszystko do końca działało tak jak powinno. Ostatnio przyjechał klient obejrzeć tą prasę a tu lipa bo opuścić się dało ale podnieść niestety już nie mimo podczepienia ciągnika o dużej wydajności hydrauliki. Po włączeniu hydrauliki w ciągniku puchną aż węże ale nie działa ani podłoga ani podbierak Gdy odkręciłem węża od siłownika od podłogi i włączyłem podnoszenie to zwęża ledwo co leciał olej. Sprawdziłem i wyczyściłem styki przy elektrozaworach przy rozdzielaczu ale nic nie pomogło Tak mi się jeszcze przypomniało że jak włączę podnoszenie podłogi to podłoga delikatnie się podniesie około 2cm i dalej nie idzie PS: Może ja źle podłączam węże, bo konserwuje i naprawiam około 40 pras w okolicy i mogło mi się już coś pomieszać.
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj