Polecane posty

Witam. Potrzebuje informacji na temat błędu DSM 523533.10(widocznego na zdjęciu). Problem w tym że ciągnik po właczeniu świateł załącza zapłon bez przekręconego kluczyka, załącząją się zegary i CommandCenter, dodatkowo nie ma świateł krótkich, tylko długie(przełączając krótkie/długie nic się nie zmienia, cały czas pokazuje niebieską kontrolke na zegarach).
Polska instrukcja tłumaczy to jako: 

Układ elektryczny

Zablokowany przycisk na module przełączającym.

Czy spotkał się ktoś z podobnym problemem, lub jest w stanie pomóc ?

 

 

post-28028-0-11121100-1443469904_thumb.jpg

Edytowano przez JohnDeere6610

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
krzysiek1979    82

Z tego co pisze na wyswietlaczu moze byc problem z przelacznikiem pod kierownica masz tam dlugie krotkie swiatla moze cos sie w srodku zblokowalo .Z niebieska mozna jezdzic nic sie nie stanie wcisnij OK

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Na komputerze to tak,po wciśnięciu OK znika do następnego odpalenia. Jednak chodziło mi o to ze przełącza się długie/krótkie a cały czas świeci się kontrolka od długich na zegarach. Na zgaszonym po wciśnięciu tak jakby chcieć mignąć światłami robi się jakieś zwarcie i przygasa podświetlenie przycisków itp. Bezpieczniki OK.
Głównie problem dotyczy tego dlaczego po włączeniu świateł włącza się zapłon?

Edytowano przez JohnDeere6610

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

krzysiek1979    82

Sprawdz wszystkie zarowki w lampach przejzyj kostki przy lampach mozna prysnac tam jakims kontaktem nic to nie kosztuje a trzeba od czegos zaczac Kiedys nie laczyla mi zarowka w tylnej lampie od stopu i komputer pokazywal blad czasem moze to byc blachostka.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wszystko sprawdzone dokąd jest możliwość i widoczność przewodu. Przełożone kable w lampie na krótkie i świecą no ale to rozwiązanie chwilowe i dalej nic nie zmienia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
krzysiek1979    82

Wlaczanie sie zaplonu moze byc przez problem z tymi swiatlami wyswietlacz informuje ze cos ciagle laczy w PRZELACZNIKU mimo ze masz wylaczone.Swiatla masz w przelaczniku od kierunkow czy sa osobno

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
krzysiek1979    82

Moze w tym przelaczniku pin od swiatel ciagle kontaktuje tylko ciezka sprawa to rozebrac zeby zobaczyc w nowej seri JD juz nie wylaczaja sie kierunki jak nie raz na radzie trzy razy trzeba wlanczac jMusisz popytac sie jakiegos elektryka od tych sprzetow.Tylko w serwisie zaraz beda chcieki jechac i ciagnac kase.Ja robie na farmie w UK i jezdzilem przeroznymi modelami ale nie mialem ani chlopaki nigdy takiej usterki jak u Ciebie .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Chodzi ci o samo wyłączanie się kierunków po odbiciu kierownicy? Jeśli tak to wariowalo to tez, raz odbijaly raz nie.
A w nowej Rce właśnie nie ma tego w ogóle.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
krzysiek1979    82

W starych sie wylanczaja a R juz poprawiona ale tez nie jest idealna w kilku ciagnikach sa problemy z DPF ciagnik wchodzi w tryb awaryjny nie ma mocy trzeba gasic silnik najlepsze byly te jeszcze z kanciatymi kabinami maszyny nie do zajechania .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez DawidBaran
      Witam przymierzam się do kupna ciągnika w przedziale mocy 70-95. Ciągnik chce kupić nowy używany nie wchodzi w grę. W gospodarstwie pracuje ursus 3512 Zetor forterra 115 i MTZ(który został sprzedany i szukam coś na jego miejsce). Podzielcie się swoimi opiniami na temat ciągników w tym przedziale mocy. Posiadacie takie?
    • Przez marciniu94
      Witam. Mam pewne pytanie otóz dwa lata temu kupiłem ciągnik john deere 6506 i zauważylem, że kiedy włącze przedni napęd słychać w skrzyni dziwne dźwięki, takie jakby stukanie, zwlaszcza kiedy jedzie sie na wstecznym. Ostatnio zastanawiamy się nad założeniem do niego tura i stąd moje pytanie czy ktoś wie co to może być, czy może ten typ tak ma. Bardzo proszę o odpowiedz, z góry dziękuje. 
    • Przez AdamWładimirecPodlasie
      Witam mam problem ze światłami w Władimircu ponieważ nie wiem jak tam są one podłączone (chodzi o światła dolne) jakimi kolorami do jakich wtyczek włożyć i co może być przyczyną że na wybojach czasami jedno gaśnie? 

    • Przez DamianMC16
      Witam
      Gdzie mogę kupić lub zregenerować deskę rozdzielczą od ciągnika John Deere 6220.
    • Gość AgroTeamZamosc
      Przez Gość AgroTeamZamosc
      John Deere 6330 comfort - osad na ściankach zbiorniczka wyrównawczego zbiornika płynu chłodniczego, ubytek płynu, bulgotanie i ciśnienie w układzie nawet gdy płyn wystygnie słychać przy odkręcaniu korka ciśnienie. Płyn nie ucieka do oleju. Co może być przyczyną ?
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.