Siewnik nordsten 3m próba kręcona.
-
Podobna zawartość
-
Przez wojciechu
Witam,
mam taki problem, że siewnik amazone d7 wysiewa zbyt dużo nasion niż podczas próby kręconej. Mam opony 4.00 x 16. Na próbie kręconej robię 16,5 obrotu. Szerokość siewnika 3m. Nie mam już żadnego pomysłu dlaczego tak jest. Waga dokładna. Przy kręceniu wysiewa a każdym razem taką samą ilość nasion (można powiedzieć, że z dokładnością do 1g). Dla przykładu podam, że nastawiłem jakieś 3,5kg rzepaku na hektar, a po zasianiu wyszło, że wysiałem ok 5,5kg na hektar. W zbożu to samo, Wykluczam usterkę siewnika bo za każdą próbą kręconą jest tyle samo na wadze.
Nie mam już pomysłów jak to naprawić, poradźcie
-
Przez mateuszsoja1
Witam chciałem zasiać trawę siewnikiem zbożowym lecz nie wiem jakgo ustawić do takiego wysiewu, w tabali niestety nie ma podanych danych do wysiewu trawy. Z góry dziękuje za odpowiedzi
-
Przez arion650
Witam.W związku z nadchodzącą wiosną a co za tym idzie siewami chciałbym się zapytać ile razy trzeba kręcić kołem w siewniku Unia Famarol 3m aby wyszła nam ilość zboża którą wysiewamy na 1 ar?
-
Przez Gość
Witam , wie ktoś ile razy zakręcic kołem w siewnika Poznaniak 6 so43/3c koło 4.00-16? Samą próbę wiem jak zrobić chodzi o te obroty koła bo na instrukcji mam inacZej napisane aniżeli na tabeli na pokrywie siewnika. I chodzi o obroty z uwzględnieniem 7% poślizgu.
-

Rekomendowane odpowiedzi
Claas Arion 630
dozownik do worków bigbag