Co zasiać na 1ha pola
-
Podobna zawartość
-
Przez Gość
Witam, zastanawiam się nad kupnem tunelu foliowego o wymiarach 30x6. Mam zamiar uprawiać w nim pomidory. Chciałbym żebyście mi doradzili czy mi to się opłaci i ile mogę zebrać pomidorów w ciągu sezonu?? Jak z nawadnianiem tych pomidorów czy muszą być kapilary czy można podlewać innym sposobem, kiedy i jak je nawozić i na co pryskać?? lepiej jest je uprawiać w ziemi czy może w matach uprawowych??
Za pomoc z góry dziękuje
-
Przez kamilodo12
Witam ,co według was warto zasadzić na 1ha ziemi? 6klasa pole z dostępem do wody (możliwość nawadniania). Dodam, że na tym samym polu na kolejnym 1 hektarze będą rosły truskawki. Myślałem nad pomidorami lub fasolą szparagową. Wysłucham wszystkich propozycji i opinii. Dodam, że jestem z Wielkopolski, okolice Konina
-
Przez Asija
Chciałam podzielić się swoim odkryciem: po kilku sezonach eksperymentów wreszcie znalazłam konstrukcję, która trzyma ciepło i nie pęka przy wiosennych przymrozkach. Jeśli ktoś szuka solidnych rozwiązań, zerknijcie na ofertę szklarni dla ogrodników – u mnie sprawdziła się rewelacyjnie. Chętnie posłucham, jakie macie sprawdzone sposoby na naturalne wzmocnienie gleby pod pomidory i ogórki, żeby maksymalnie wykorzystać przestrzeń pod osłoną.
-
Przez ROBERTINHO
Witam.
Ile rzędów bobu pod traktor mogę wsadzić. 2czy 3 rzędy pod traktor? Uprawa będzie prowadzona zetorem 5211 a bób będzie przeznaczony bezpośrednio na świeży rynek. Bardzo proszę o sugestie w tej sprawie. Z góry dzięki za odpowiedzi.
-

Rekomendowane odpowiedzi
Pole po mulczowaniu - co dalej
Bardzo późny rzepak pod śniegiem dzięki StripTill