Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałby przybliżyć problem który dziś zaobserwowałem w mojej Proximie, a mianowicie:

Od jesieni nie używałem jednej pary hydrauliki, latem trzeba było dobrze szarpnąć dźwignie żeby wybić z pozycji pływającej, trochę wd pomogło, później używałem drugiej pary hydrauliki aż dziś zbyt krótki przewód hydrauliki w beczkowozie zmusił mnie do użycia tamtej pary wyjść i tu zdziwienie tamta para pracuje bez żadnych oporów, żadna zapadka nie łapie ( a latem łapała na każdej pozycji) nawet pozycja pływająca nie trzyma, mi osobiście nie przeszkadza to ale pozycja pływająca czasem się przydaje, i tu rodzi się pytanie co może być przyczyną takiej sytuacji? czy winę może ponosić rozdzielacz?

Opublikowano

nie wiem jak w Proximie ale w 10540 po stronie przeciwnej do wyjścia linek tego rozdzielacza są takie rurki w których jest cały mechanizm zatrzaskowy suwaka . 

Miałem problem podobny jak u Ciebie na jednej ,mniej używanej sekcji .Odkręciłem ,przesmarowałem  i jest Ok .Dodam tylko ,że umnie  jest ten mechanizm dziwnie skomplikowany i musiałem się  nieźle naszarpać żeby to  rozebrać a później złożyć  ,ale się udało . Myślę też ,że bardziej zaszkodziła woda z myjki niż cokolwiek innego

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez ZimowyZolnierz
      Witam w katalogu części naszego Zetora występują 4 świece żarowe w głowicy, natomiast fizycznie mamy świece płomieniową w kolektorze. Czy to oznacza że głowica jest nieoryginalna czy w starszej wersji z mostem zetorowskim po prostu tak jest? Oraz mam mega problem z rozruchem, w mrozy jak złapie początkowo chodzi na jeden cylinder, pora się szykować do remontu?
    • Przez Azor07
      Jaki wybrać krokodyl do zetora 7245 ? Jakiej firmy i jaka szerokość będzie najlepsza?
    • Przez dawidursus323
      Dzień dobry. Mam taki dyskomfort z rozdzielaczem w claas consul że na sekcji odpowiedzialnej za podnoszenie/opuszczanie hedera, żeby heder opuścić trzeba dużo mocniej i nagle popchnąć dźwignie, na innych sekcjach tego nie ma. Podnosi się lekko. Da się to jakoś podregulować? W pracy jakoś specjalnie nie przeszkadza ale może da się coś temu poradzić. Pozdrawiam
    • Przez PiotrUrbaniak
      Witam grono, Chcę podnieść moc w moim Zetor Forterra HSX 110 mr.2013. Obecnie ma 107 km i bardzo dobrze sobie radzi, ale teraz potrzebuje podwyższyć moc do 137 km. Moje pytanie to: Jakie firmy polecacie do tego typu operacji? Ile płaciliście za podwyższanie mocy w Forterce lub Proximie? Jakie są efekty? i czy jesteście zadowoleni? Dodam że mój Zetorek ma mechaniczną pompe paliwa a nie Comon Rail. Pozdrawiam

• Przez Harnas16
      Witam, mam problem z halogenami. Mam podłączone z tyłu dwa halogeny Led na błotniku i cały czas mrugaja. Gdy się jedzie lub gdy się włączy kierunek to mrugaja cały czas. Masa jest skręcona na dwie nakrętki przy błotniku. Jakieś rady? Pozdrawiam
  • Dodaj nową pozycję...
v