Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ile wazy jeden przedni obciaznik do 330 i ile mozna ich zamontowac. ?

Sa konieczne? Jesli nie to powiedzcie jak bardzo pomagaja!

Z gory dzieki.

Nie pisz posta duzymi literami

Opublikowano
Ile wazy jeden przedni obciaznik do 330 i ile mozna ich zamontowac. ?

Sa konieczne? Jesli nie to powiedzcie jak bardzo pomagaja!

Z gory dzieki.

Nie pisz posta duzymi literami

w ciapku 22kg jeden waży mam 2 od x lat zdjęte potem zakłądałem i znowu zdjołem przynajmniej lekko się kieruje chociaż przodek troche podrzuca z rozrzutnikem 3 t lub beczką 3 tyś l, ale wole wolniej jechac jak sie z kierownicą siłowac, w mf 255 też bez obciążników ganiam

ps. podobno w polu ciągnik 4x2 bez przednich obciążników dużo mniej pali

Opublikowano

Ja mam w ciapku na przodzie 2x25kg (obciążniki płytowe). Na tylnych kołach mam obciążniki nowego typu (te nie na całą felgę). Co dają Ci obciążniki ... a np to że zwiększają siłę uciągu z obciążeniem granicznym nie "podskakuje" Ci przód. Bo im ciągnik cięższy tym ma większy uciąg. (tyczy się ciągników kołowych)

Opublikowano

Ma ktos jakis pomysl jak zrobic obciaznik na przod do c-330 o wadze mniej wiecej 100kg? Mam zalozone 2 sztaby oryginalne i miejsce jeszcze na jedna ale wedlug moich info waza one tylko 15,5 kg sztuka wiec o wiele za malo. Myslalem o koszu zaczepianym do przedniego zaczepu wypelnionym betonem. Co myslicie o tym rozwiazaniu lub jakie wy macie pomysly?

Opublikowano (edytowane)

Mam dosc stromy podjazd na pole np i przy pracy z pelna siewka (lej) siewnikiem czy dociazona talerzowka jest problem z wiazdem przod mi do gory wyrywa i koniec, musze jezdzic we dwoch jeden kieruje drugi siedzi na masce. A nie moge poprawic podjazdu wiec musze dociazyc przod bo juz mi sie znudzilo jezdzic na masce ;) a ze to tylko w niektorych sytuacjach i z niektorymi maszynami to obciazenie musi byc latwo zdejmowane stad pomysl na obciaznik podczepiany do przedniego zaczepu.

P.S. Na oko 100 kg bo tyle mniej wiecej waze a gdy siedze na masce to jest akurat.

Edytowane przez vbox33
Opublikowano

Doczep jeszcze ten jeden oryginalny i skombinuj dodatkowo jakieś dwa obciążniki od Wladimirca, mają spore otwory więc wsadzasz jeden w zaczep, drugi powyżej zaczepu, długi bolec, zabezpieczenie i można śmigać. Ja takiego 'zestawu' używałem przy C-328 do poznaniaka czy orki, żeby przodu nie podrywało i powiem szczerze, że przy całkowitym braku oryginalnych ursusowskich obciążników sprawdzało się to bardzo dobrze

Opublikowano

Dzień dobry, chciałem właśnie się spytać co zrobić jeżeli podnosi mi przód (posiadam obciążniki w kołach i 2 z przodu) czy mogę gdzieś jeszcze dołożyć nie przerabiając oryginału?