Skocz do zawartości

Polecane posty

piterwx2    0

Witam jak podłączyć ten wskaźnik czyli ,które to masa a ,które to czujnik. Są dwa wyjścia T, B i +wpx_46f354a1b95f284d3352634507e4620d.jpg


Jak pomogłem to daj strzałkę w górę. :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
locke    291

Masa na dole,B to plus po stacyjce,T-przewód na czujnik.


Siema :)
Sprzedam dwie felgi 18.3 R30 do kombajnu Bizon,Claas,Fortschritt i innych, ciągników Ursus,Zetor,Fortschritt i innych.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

piterwx2    0

dzięki, ja to chyba źle podłączyłem dałem B czujnik T masa a to --|| pod plusa


czy mogło to uszkodzić wskaźnik??

 


Jak pomogłem to daj strzałkę w górę. :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
piterwx2    0

wskazówka jest cały czas w lewo gdy w  łącze stacyjke to też

 


czyli jakby nie reagowała na czujnik

 

 


Jak pomogłem to daj strzałkę w górę. :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
locke    291

podłącz tak jak powiedzieliśmy i dotknij przewodem od czujnika do masy.jak się wyczynia wskazówka na 120 stopni to jest dobrze podłączony.


Siema :)
Sprzedam dwie felgi 18.3 R30 do kombajnu Bizon,Claas,Fortschritt i innych, ciągników Ursus,Zetor,Fortschritt i innych.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
piterwx2    0

Właśnie jak podłączałem po mojemu i dotknąłem przewodem czujnika do masy to wskazówka wskoczyła mi na max temp i nie chciała powrócić na swoje miejsce dopiero jak wyłączyłem stacyjke to się wyzerował.


Jak pomogłem to daj strzałkę w górę. :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
piterwx2    0

ZAMYKAM. Podłączyłem go tak jak mi kazaliście i wszystko jest teraz w porządku. Dzięki.


Jak pomogłem to daj strzałkę w górę. :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez Krystiano9191
      received_1007775109395695.mp4 casE 5140 gdzie szukać przyczyny ?
    • Przez TomaszStach
      Witam. Niedawno kupiłem claasa dominatora 76, i problem jest taki, że jak przekręcę kluczyk w stacyjce, to odrazu wskazówka poziomu paliwa ucieka mi na maximum. Zauważyłem, że jak zdejmę przewód z czujnika, to wskazówka tak samo ucieka. Czujnik nie jest zawieszony, w środku na tych drucikach jest dość mocno wytarte. Jestem dość kiepski z elektryki, i szczerze mówiąc nie bardzo wiem od czego zacząć. Ta uciekająca wskazówka to objaw zwarcia, czy raczej przerwy w obwodzie. A może wskaźnik jest uszkodzony. Dodam jeszcze, że ten kombajn nie ma w wyposażeniu czujników awaryjności, napełnienia zbiornika. Może ta informacja jest ważna.  A drugie pytanie tak przy okazji. Jak dobrać się do silnika wycieraczki? Są takie dwie linki przyczepione do kabiny, i obudowy silnika, ale nie czuję  żadnego przycisku nad głową do podnoszenia dachu. Nawet nie widać, żeby ten dach miałby się otwierać. Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc. 
    • Przez Daaniel766
      Witam. Zawiesił mi się wskaźnik paliwa z dolnego zbiornika. Od czego zacząć?
    • Przez pitraszek1
      więc mam dziwny problem z ehr w fergusonie bo działają wszystkie pokrętła oprócz tego dużego do regulacji głębokości niby jest podłączony po jak nim kręce to migają kontrolki ale jakoś dziwnie bo na 4 podnosi i opuszcza na 5 podnosi na 6 znowu opuszcza i tak jest cały czas nie trzyma pozycji tylko opuszcza do samego dołu i podnosi do samej góry jak podniosę go do samej góry tylko nie tym pokrętłem tylko tym pstryczkiem góra dół mam nadzieje że wiecie o który chodzi i ustawie na 5 to gdy dam tym pstryczkiem w dół to podnośnik idzie na sam dół i się nie zatrzymuje widziałem filmiki na youtube jak działa ten ehr i tam właśnie się zatrzymuje na wybranym poziomie nie wiem co może być przyczyną bo rozkręciłem  ehr i pod nim są jakieś trzy niepodpięte kostki nie wiem od czego  są podejrzewam zepsuty czujnik położenia ramion podnośnika ale nie jestem pewien i nie wiem jak to sprawdzić  
    • Przez pitraszek1
      więc mam dziwny problem z ehr w fergusonie bo działają wszystkie pokrętła oprócz tego dużego do regulacji głębokości niby jest podłączony po jak nim kręce to migają kontrolki ale jakoś dziwnie bo na 4 podnosi i opuszcza na 5 podnosi na 6 znowu opuszcza i tak jest cały czas nie trzyma pozycji tylko opuszcza do samego dołu i podnosi do samej góry jak podniosę go do samej góry tylko nie tym pokrętłem tylko tym pstryczkiem góra dół mam nadzieje że wiecie o który chodzi i ustawie na 5 to gdy dam tym pstryczkiem w dół to podnośnik idzie na sam dół i się nie zatrzymuje widziałem filmiki na youtube jak działa ten ehr i tam właśnie się zatrzymuje na wybranym poziomie nie wiem co może być przyczyną bo rozkręciłem  ehr i pod nim są jakieś trzy niepodpięte kostki nie wiem od czego  są podejrzewam zepsuty czujnik położenia ramion podnośnika ale nie jestem pewien i nie wiem jak to sprawdzić  
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.