Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Ja tu widzę że każdy kupił coś z wysokiej półki a sprawiłem sobie c360-3p. Długie godziny spędziłem na AF czytając posty na temat wad i zalet między c360 a c360-3p.

wcześniej miałem już starą poczciwą sześćdziesiątkę i myslałem nad czymś większym ale jak wtedy 30ha obrobiłem jedną 60-tką to jednak postanowiłem chyba z sentymentu kupić 3p i jestem bardzo zadowolony. Pozdrawiam

Opublikowano (edytowane)

Jako ze jestem sadownikiem kupiłem w 2013 roku dzięki pomocy "Modernizacja gospodarstw rolnych" ciągnik Antonio Carraro TRX 7800s. Jestem bardzo zadowolony z zakupu tej maszyny i polecam wszystkim którzy potrzebują ciągnika malego i o dużej mocy...post-72124-0-85141200-1389002780_thumb.jpg

Edytowane przez MarcusPL
Opublikowano

to jest nowość na polskim rynku. w Polsce jest ich około 20-30sztuk. kosztował ponad 150 tys. netto.

Opublikowano

Ja w końcu po długich poszukiwaniach kupiłem od kumpla Belarusa AVTO 1020 sprowadzonego z Francji. Jestem z niego bardzo zadowolony, śmiałem się jak kumpel nazywał go czerwonym JD ale już wiem dlaczego, mocna, oszczędna i solidna maszyna :) Choć maży mi się Fendt lub Case B) ale to może jak powiększę areał :D

Pozdrawiam i życzę wszystkim bezawaryjności ;)

Opublikowano

Ja właśnie kupiłem MF690, stan wizualny niezły, ale bez szału, felgi z tyłu do wymiany, opony lux, przedni tuz, silnik/skrzynia/sprzęgło żyleta. zjechałem do domu ponad 130km na kołach i jechał całkiem fajnie :) , trochę przymrozi i przetestuje go w lesie. szukałem słabszego ok 70km, ale ten mimo tego, że ma 80 jest naprawdę całkiem zgrabny i zwrotny

Opublikowano

Ja kupiłem renault 106.54 z 96r wszystko ok z wyjątkiem wycieku oleju po wałku wom. Trzeba będzie wymienić uszczelniacz, tak na marginesie czy ktoś to już robił i czy to jest skomplikowana operacja. 

Opublikowano

Odkopać temat sprzed prawie 3lat, żeby napisać jakaś bzdurę..👍

Kuzwa, czy używany, czy nowy - nie kazdy musi się znać na wszystkim. W jaki sposób zasięgnięcie porady można połączyć z brakiem ambicji? Wytłumacz może.

• Like 1
Opublikowano

My zakupiliśmy ciągnika df 5120g gs a ojca przekonaliśmy dla tego że na stronie deutz fahr pisalo że kosztuje 169000 więc stosunkowo niska cena oraz że na naszych terenach często policja sprawdza dokładnie ciągniki i biora dowody, a jeżdżenie 30/40 letnimi ciągnikami bez usterki to troche malo mozliwe więc kupilismy tego. Jak później sie okazalo razem z vat wszystko wyszło 270000 ale kupiliśmy i planujemy jakiegoś john deera ok. 200km

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez juras390
      John Deere 7600
      Czy ktoś jest posiadaczem bo ja jestem i będę potrzebował porady
      Proszę 
    • Przez raffik4
      Witam zwracam się z prosbą o doradzemie mi jaki mam wybrać ciagnik do 60km na co prawda małà działke 2h na ktorej uprawiam warzywa,jest sad ciagnik miałby słuzyc do ogolnych zastosowań ziemia jest ciezka duzo pracy nie bedzie orka,glebogryzarka,kultywator,czasem koszenie trawy,zalezy mi na prostocie ,trwałosci i dobrego dostepu do czesci dodam iz mam na mysli ciagnik uzywany.
    • Przez lukaszgg
      Witam. Stoję przed wyborem ciągnika na gospodarstwo, wolę kupić coś nowego. I tutaj moje pytanie skierowane do was, co aktualnie polecacie? Coś co by mnie interesowało to przedział w granicach 80 - 110 KM  cena 200 netto 
  • Dodaj nową pozycję...
v