Skocz do zawartości
News
adrian123292

Problem ze skrzynią manitou powershift.

Polecane posty

Witam. Kupiłem sobie ładowarkę manitou mlt 634 lsu 120 powershift. Jest ona z 2009 roku i jak widać jest na powershifcie . Sprzedawca mówił, że ma ona 6 biegów w przód, niestety nie sprawdziłem tego na placu i dopiero teraz zauważyłem że tych biegów jest jednak 5. Na kartkach operatora tych przy kierownicy niby jest napisane że jest 6 biegów ale niestety ta 6 nie włacza się, dochodzi do 5 i tyle.. Mam też fracuzką instrukcje obsługi i tam też o tej 6 coś jest opisane .. Jak jest w waszych maszynach ? Może trzeba się odpowiednio rozpędzić żeby ta 6 wskoczyła? Ile wyciągają km/h wasze manitki na drodze? Maszyna ma 4800 motogodzin.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Sprawdziłem i niestety nie ma 6.. Jak jest ten przycisk wyłączony to na wyświetlaczu 5 miga a gdy jest włączony nie miga tylko świeci stale.. Hmm

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Jestem z okolic Szczytna a dokładnie to Świętajno. Mam jeszcze jedno pytanie. Gdy wrzucę bieg i rewers do przodu lub do tyłu to muszę trzymać na hamulcu bo maszyna sama jedzie bez gazu, wiem że jest przełącznik wyłączania skrzyni ale gdy go włączę i puszcze hamulec to rusza gwałtownie z szarpnięciem. Tak powinno być ? Obroty silnika to około 900..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Mikruss    121

Tak jest. Albo masz sprzęgło w hamulcu albo w joysticku (ja mam tak w troche starszej 634). Przy ruszaniu z niskiego biegu jest szarpnięcie ale tym wyższy bieg tym łagodniej rusza.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Witam ponownie. Nie zakładam nowego tematu bo po co zaśmiecać forum i dwa razy pisac o jaką maszynę mi chodzi. Otóż mam teraz problem z moim Manitou . Od jakiegoś czasu czasami nie działa mi zamykanie krokodyla, (otwieranie działa zawsze ok) . Czasami nie działa w ogóle a czasami działa tylko tak jak by z opóźnieniem a czasami działa normalnie bez problemu.. Hmm co to mogło by być? Wszystkie inne funkcje pracują dobrze. Poziom oleju ok.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez Kuba84241
      Witam 
      Wałek wom wkręcił mi panel sterujący i wyrwało mi klable z gniazda który się podłącza do prasy.  Tych kabli jest 13 i nie wiem jak je podłączyć. Jak ktoś ma varianta 280 z nożami i siatką to czy mógł by podesłać mi zdjęcie z schematem. Panel jest biały bo od żółtego to schemat jest w internecie a białego nie ma.  
       
      Z kostki wychodzą kable i w taki sposób toa być zrobione. Do tego potrzeba miernik prądu żeby to sprawdzić

      Albo ma ktoś może katalog do tej prasy i tam może jest ta instalacja 
       
    • Przez Piotrekk9540
      witam. kombajn pracuje przez chwilę schodzi z obrotów i gaśnie. pompa paliwa i po regeneracji wtryski i pompka elektryczna nowe. miał ktoś podobny problem lub wie jak to rozwiązać?
    • Przez patrykmmt
      Witam.Posiadam  ursusa 904 ,od jakiegoś czasu gdy ciagnik już trochę pochodzi i  chce ruszyć słychać dziwny dzwięk ,tak jakby wycie z okolic skrzyni biegów.Dodam ,że ciagnik wtedy ma problem z ruszeniem tak jakby coś go trzymało ,najgorzej jest na 1 i 2.Na zimnym tego problemu nie ma ,słyszałem że może to być wina mikropompki ale chce się  upewnić ,może ktoś miał podobny problem .Pozdrawiam .
    • Przez nowalkopol
      Tak jak w temacie: Casa MX 110 brak jazdy do tyłu (do przodu działa ) po przełożeniu rewersu na jazdę do tyłu zapala się kontrolka na tablicy lecz nie ma żadnej reakcji ciągnika. Podnośnik oraz WOM działają. Od czego zacząć poszukiwania przyczyny problemu? Ktoś już miał taką przygodę?
    • Przez maciej2013
      witam wszystkich potrzebuje pomocy odnośnie tej prasy jest to prasa stalokomorowa łańcuchowa lecz zamiast łańcuchów tak jak Fortima ma ona pasy gumowe po bokach które chodzą po rolkach problem mój tkwi w tym że pasy te zaczęło ściągać do jednego boku aż zaczyna niszczyć jeden z pasów posiadam instrukcję obsługi jest napisane jak to uregulować Ale nie mogę znaleźć miejsca gdzie to się robi za chiny potrzebuje szpeca kto by mi pomógł w tej sprawie ewentualnie podjechał naprawił dodam że to okolice Grudziądza dziękuję i POZDRAWIAM
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.