Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
57 minut temu, witejus napisał:

zamiarujesz takiego?

Mocno się zastanawiam. Mam jx 70 i jest stanowczo za słaby. A znowu szukać JX95 to nie wiem czy nie lepiej 115.

Opublikowano
19 godzin temu, Agrest napisał:

Mocno się zastanawiam. Mam jx 70 i jest stanowczo za słaby. A znowu szukać JX95 to nie wiem czy nie lepiej 115.

Bierz 6 garowca.

Do ciężkiej roboty jak znalazł, lepiej mieć zapas mocy niż beczeć że za mało i pluć sobie w brodę ze mogłem kupić większy. 

Opublikowano (edytowane)

No tak tylko pytanie nie dotyczyło wyboru silnika i mocy tylko opinii o sprzedawcach i ewentualnych opinii o konkretnym egzemplarzu jeśli akurat ktoś oglądał.

Jeden ma uszkodzony tłumik jdrgań. Niby koszt około 3 - 4 tyś zł ale po zasięgnięciu języka prawdopodobnie nie tylko i może być grubsza robota więc odpuściłem oglądanie.

Kolejny obejrzałem pierwszy raz jechałem tego typu ciągnikiem i będąc zupełnym laikiem  nie spodobało mi się szarpanie na zmianie każdego biegu. Ciągnik niby ładny ale tylne opony zjechane na 0. To koszt minimum 10 - 15 tyś serwis olejowy kalibracja skrzyni usługa serwisowa sprawdzenia przebiegu i błędów oraz VAT i cena robi odjazd.

Edytowane przez Agrest
Opublikowano

przy 6 cylindrach zawsze to zapas mocy i go pod obciążeniem przydusi bo 4 cyl to zdechnie . Dodatkowo jak planujesz cięższe maszyny pług obrotowy czy agregat uprawowo siewny nie ma problemu z balastem przy 6 cyl 

https://sprzedajemy.pl/rozrzutnik-obornika-gnojnica-2-e30984-nr56510814

https://sprzedajemy.pl/rozrzutnik-obornika-ropczyce-2-e30984-nr54384446

Jakoś nie ma chętnych 🤔 nie dość że cenę spuścił to jeszcze pomalował 😁. Sam bym może i wziął nie tyle jako rozrzutnik a jako wywrotkę , cena ujdzie i rejestrować nie trzeba bo to rozrzutnik

tłumik drgań to sąsiad przerabiał niedawno w mf 6 cyl i jakoś go wyszło właśnie 3-4 tyś tylko nie pamiętam czy to czasem same części nie były za tyle , a tłumik drgań to idzie zamiast tarczy bo nie potrzebna , w skrzyni jest mokre sprzęgło od rewersu .

A co do łysych opon żebyś się nie zdziwił bo nierzadko dojeżdzają właśnie do końca i przy okazji skrzynia też się kończy to nie tylko opony nowe ale i do skrzyni trzeba dorzucić z 10 jak nie 20 tyś , 

Opublikowano

Jeden jest krajowy rzekomo wzięty przez handlarza przed komornikiem. Tylko skrzynia mocno nie pewna.

Opublikowano

Jak wszyscy. Zależy czy szukasz ładnej sztuki czy masz wyje*ane i może być stan obojętny.

Ja zawsze jak czegoś szukam to wole mieć droższe a lepsze a jak się trafi tanie o dobre to jeszcze lepiej..

Opublikowano

Nie zawsze droższe znaczy lepsze. Rolnicy cenią się  często wysoko. Jak ktoś ceni 20 to ja 25, bo mój to na pewno lepszy i tak dalej. Daleko szukać nie trzeba.

Opublikowano

Ten na łysych oponach jest z Holandii z gospodarstwa z hodowlą bydła. Zapach mimo otwartej szyby pozostał. Tył niby oryginał z 2006r ale przy 6900h nie wiem czy do zera by się bieżnik starł.

Ma obręcze na bliźniaki więc może to być drugi komplet z tego roku i przed 6 należałoby 1 dostawić. 

Tego z turem nie oglądałem i raczej nie obejrzę bo wygląda najładniej a kosztuje najmniej. A okazja w końcowym bilansie będzie najdroższa.

Opublikowano

Taki ciągnik z turem kupować??szaleństwo

2 minuty temu, Thomas2135 napisał:

Nie zawsze droższe znaczy lepsze. Rolnicy cenią się  często wysoko. Jak ktoś ceni 20 to ja 25, bo mój to na pewno lepszy i tak dalej. Daleko szukać nie trzeba.

100 razy wolę od handlarza prosto z zagranicy kupić niz od polskiego  rolnika, co do silnika lał superol a do skrzyni spalony

Opublikowano

Cenić cenią i co z tego? jak coś dobrego to sprzedadzą tak czy tak. Jak chce sprzedać a nie może to postoi z miesiąć czy dwa i zejdzie z ceny.

Kupując od rolnika, który ma sprzęt od nowości pytasz go o każdą pierdołę, którą zauważysz kiedy i co było robione, Wiadomo może naściemniaćm ale jak jest tego sporo to kiedyś sie zgubi w tym co mówi.

pewnie z zagranicy to wszystko lalki i przebieg max 6tyś.

Trochę po ludziach jeżdżę i jeszcze nie widziałem, żeby ciągnik tej klasy jeździł na spaloym oleju nie przesadzaj.

Opublikowano

Ty za to dużo widziałeś.

Nie popadajmy w skrajności. Na pewno prędzej znajdzie coś dobrego w PL niż sprowadzonego. Wszystko co przyjechało musiało być tam mega tanie, więc albo było uszkodzone, albo miało bardzo ładny przebieg już.

Parę km odemnie jest firma która sprowadza JD młode roczniki i dobrze wyposażone. Najlepsze jest to, że w okolicy wszyscy wiedzą co tam przyjeżdża i nikt tam nie kupił jeszcze a kilka takich traktorów na wsiach przybyło.  Trochę podszykują trochę podmalują i idzie jako igła naiwniaków nie brakuje.

Opublikowano

A te wersje pakistanskie, hinduskiej itd... da się u PL zarejestrować? Gdzieś czytałem że nie. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v