Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

nie mniej niż 10 tyś a podejrzewam że więcej niż 20000 zł :D

10 minut temu, griga napisał:

Bez przesady z tym napędem, nie każdemu jest on niezbędny. A to że ludzie kupują 4 ciągnik do gospodarstwa też 4x4 bo sąsiad ma to inna sprawa. U nas MF 3050 2WD spokojnie obrabiał 24ha teraz 18. Nie mam górek, ciężkich ziem itd a opony 480/70R34 z tyłu spokojnie starczają do przeniesienie tych zaledwie 70KM.

no właśnie bez przesady że bez da rady jeździć , u nas na warmi nie dość że mozaika (mam kawałek mały ok 3 ha to tak glina fest czerwona , trochę piachu , nawet łatka żwiru , torf przy rowie a głównie to ziemia oprócz tego czyli brakuje jeszcze czarnoziemu , i iłu) do tego pagórki czasem zdaży się nawet powyżej 20 stopni no i dołki z wodą jak nie wyschła

A 7211 ledwo jak sucho 4 tony zboża +2tony przyczepa w żniwa wciąga pod górkę musi trochę poryć się

Edytowane przez sebe1033
  • AgroTeam
Opublikowano

Nie dyskutuję z sytuacjami gdzie jest to niezbędne ale bez przesady nie wszędzie jest to wymagane. W Mojej okolicy jakoś ludzie jeździli do niedawna 80-tkami obrabiając spore areały i nie było problemu. A powiedz Mi jeszcze jakie miał opony ten Twój zetor? Bo jak patrzę na niektóre zdjęcia to nie dziwota że ludzie marudzą skoro opony łyse. Kup dobrą oponę do ciągnika to zobaczysz jaka jest różnica, Ja dopiero to zauważyłem jak kupiliśmy nasze Trellebotg TM700

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, griga napisał:

Bez przesady z tym napędem, nie każdemu jest on niezbędny. A to że ludzie kupują 4 ciągnik do gospodarstwa też 4x4 bo sąsiad ma to inna sprawa. U nas MF 3050 2WD spokojnie obrabiał 24ha teraz 18. Nie mam górek, ciężkich ziem itd a opony 480/70R34 z tyłu spokojnie starczają do przeniesienie tych zaledwie 70KM.

Zgadza się też jestem zdania ,ze chociaż jeden ciagnik może nie mieć napędu.

https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-zetora-7340-CID757-IDuWHoL.html#e2b884fe7a

Trochę się ceni.

https://www.olx.pl/oferta/ursus-5314-2001-r-nie-4514-5714-CID757-IDsoQhL.html#1d4ceb589e

Ponoć miał nie ciągnąć już tych Ursusów.

Opublikowano
3 godziny temu, farmtrac8244 napisał:

Krupa Kalinowice(lokowanie produktu??:)). Ceny kosmos od lat. Nowy lakier, opony, zestaw kluczy od rumuna z giełdy w Mokrem:D Ciągniki "laleczki" z wyglądu, znam kilka przypadków gdzie po wyjeździe w pole albo chłodnica pękła albo ogólnie się gotował i ciągniki na wymianę,tyle że po znajomościach więc tyle dobrego

Opublikowano
8 minut temu, Belaruss820 napisał:

Krupa Kalinowice(lokowanie produktu??:)). Ceny kosmos od lat. Nowy lakier, opony, ZESTAEW KLUCZY od rumuna z giełdy w Mokrem:D Ciągniki "laleczki" z wyglądu, znam kilka przypadków gdzie po wyjeździe w pole albo chłodnica pękła albo ogólnie się gotował i ciągniki na wymianę,tyle że po znajomościach więc tyle dobrego

Ja nie dostałem ani jednego klucza:(

• Confused 1
Opublikowano

pewno zauważył że klient napalony , to nawet i bez kół sprzeda . :D;)

Opublikowano

Ale warto było, wbrew opiniom że maluje bo cieknie żeby nie było widać, wszędzie sucho, jedynie z prawej przedniej półosi przy orce się poci bo olej bardziej spływa na koniec mostu. Tak zastrzeżeń co do ukrytych wad nie ma, widział co brał.

Opublikowano

W tym pewno na pusto z 50 , żeby posłuchać jak chodzi :D. No ale niech tam się nie psuje , niczym i inne germańce . :D

Opublikowano (edytowane)

7 minut temu, jahooo napisał:

wystarczą mu 3 dni, tam pracują lepsi lakiernicy niż w salonach Mercedesa :D

To prawda, na błotnikach przednich bo nowe to ładniej jak w fabryce, tylne też pomalowane to super zgrane ze starym. To akurat im wychodzi na medal.

Edytowane przez Rolnik1973
Litera
Opublikowano

Akurat ciotka niedaleko mieszka to się naogladalem tych sprzętow, jeszcze kilka lat temu to od razu widać było alby odmalować i pchnąć dalej,znali człowieka dobrze. Teraz mieszkam daleko bo pod Białą Podlaską i teść opowiadał jak jeździł z kuzynem oglądać ciągnik do Kalinowic i że był "piękny" ale nie kupili. Po sąsiedzku prawdopodobnie pronar z Kalinowic jest to ciekawie to nie wygląda

Opublikowano
6 godzin temu, griga napisał:

... A powiedz Mi jeszcze jakie miał opony ten Twój zetor? Bo jak patrzę na niektóre zdjęcia to nie dziwota że ludzie marudzą skoro opony łyse. Kup dobrą oponę do ciągnika to zobaczysz jaka jest różnica,...

do tego większość na diagonalnych z kijowym zaparciem o ziemię i uciągiem 

4 godziny temu, farmtrac8244 napisał:

i do tego Владимирец w cenie 60ki 

17 godzin temu, stempos1980 napisał:

i do tego ktoś już chyba przednim WOMem sie poczęstował 

chyba lepiej od jakiegoś niezbyt pokiereszowanego popożarowego szukać obudowy itp ale jak za to to też strasznie gruby hajs

Opublikowano
13 minut temu, Belaruss820 napisał:

Akurat ciotka niedaleko mieszka to się naogladalem tych sprzętow, jeszcze kilka lat temu to od razu widać było alby odmalować i pchnąć dalej,znali człowieka dobrze. Teraz mieszkam daleko bo pod Białą Podlaską i teść opowiadał jak jeździł z kuzynem oglądać ciągnik do Kalinowic i że był "piękny" ale nie kupili. Po sąsiedzku prawdopodobnie pronar z Kalinowic jest to ciekawie to nie wygląda

Jak każdy handlarz, trzeba swój rozum i wiedzę mieć, do tego oczy i słuch. Ale jedną ma przewagę nad innymi- nie ogołoca z tego co kupił a dokłada co brakuje, wszystkie zawleczki,nic drutem lub śrubą nie przetknięte, bolce, zaczepy, nowe belki polowe, z mego zabrał tura na handel a było 6 szt obciążników, w drodze do domu pytam że o 2 więcej jest, a on miałem to założyłem. 

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v