Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Ten ferguson 260 to wersia sadownicza i dlatego cena też duża ale nie jest wart tych pieniędzy

ze sadowniczy widzę, ale jakby był z lat 2000,albo drugiej połowy lat 90 to może i byłby tyle wart, ale nie 45tys.zl za prawie 40-letni ciagnik
Opublikowano

Ja bym szukał na standardowych na twoim miejscu mój wujek ma do renówki chyba 5,2m tego typu jakis niemiecki i np po ziarnowej kukurydzy czy wiekszej ilosci resztek sporo mu sie zapycha....

Opublikowano

Kolego bratrolnika gwarantuje ci żeby to był ferguson powyżej 2000 r to 20000 tys by więcej kosztował.widziałem sadownika z 98 r 3502 który kosztował 38tys jako nowy a był wystawiony za 58000 tys.

Opublikowano

Wytłumaczcie mi czy te Zetory pomim tez już leciwych lat sa maszynami nie dozastapienia w erze internetu i masy sklepów z czesciami do zachodnich ciagników i ich zamienników.??????

oczywiście że są do zastąpienia... ale mają pewną zaletę... są proste jak konstrukcja cepa... każdy mechanik sobie z nimi poradzi... 

Opublikowano

Kolego bratrolnika gwarantuje ci żeby to był ferguson powyżej 2000 r to 20000 tys by więcej kosztował.widziałem sadownika z 98 r 3502 który kosztował 38tys jako nowy a był wystawiony za 58000 tys.

Ja pier...e 20 milionów za ciągnik to chyba ze złota
Opublikowano

Często na forum pojawia sie ze cos kosztuje zamiast 2 tyś to 2000 tyś :D

Ten agregat na niskiej lapie sąsiad mial i bylo to fajne ale na wiosenna uprawę w zimową orkę bo na świeżej roznie to bywalo

Opublikowano

oczywiście że są do zastąpienia... ale mają pewną zaletę... są proste jak konstrukcja cepa... każdy mechanik sobie z nimi poradzi... 

tia proste, o 360 też tak mówią, a cuda takie natworzone że głowa mała

proste to są renie, ferdki czy inne mechaniczne z lat 80

Opublikowano

Warto kupić taki agregat na tych drobnych zębach czy szukać na standardowych zębach ?  

https://www.olx.pl/oferta/agregat-uprawowy-rabewerk-4-5m-CID757-IDhHB2J.html

Szukam przyczepy na 3 str tak do 10 tyś o ładowności od 6 do 10 ton, jakby co to proszę podesłać jakiś link na priv ;)

te agregaty robią świetną robotę i dość lekko idą jedyny problem to resztki pożniwne bo lubią się przypchać

Tego z linku oglądałem osobiście ale na tą chwilę mam za mały ciągnik żeby go efektywnie wykorzystać

Opublikowano (edytowane)

Kolego - wujo zakupił podobny rozsiewacz z paką z nierdzewki.

Podstawową wadą tych rozsiewaczy są wysokoobrotowe mieszadła, pracujące z tą samą szybkością co talerze. Niestety, nie jest to najszczęśliwsze rozwiązanie, nawóz się kruszy i ugniata. Po każdym wysiewie musi oczyścić dno z ubitego nawozu. Teraz na wiosnę siał saletrosan, a kupił rozsiewacz jesienią.

Jak trafią się gdzieś lekko wilgotne grudki, to też zbijają się na dnie.

Otwór wysypowy u niego jest dość mały i okrągły. Ustawienie dawki na skali jest silnie nieliniowe. Skala nie ma żadnych danych, po prostu cztery wycięcia "orientacyjne"

Nie jest to zły rozsiewacz, ale do używanego Amazone w tej cenie czy Sulky albo Bogballe jeszce mu sporo brak pod względem ergonomii.

Z rozmów z nim wywnioskowałem, że trochę żałuje zakupu i teraz dołożyłby ten 1000zł więcej i kupił używany zachodni w dobrym stanie.

Edytowane przez jahooo
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v