Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolego żadnym FENDOWCEM nie jestem, pracowałem 360 i powiem szczerze,że to było za karę,miałem również starego mtz'a i w porównaniu do 360 to niebo a ziemia, części w podobnej cenie , komfort też ale spalanie niższe,moc wyższa i koszt zakupu podobny a nawet niższy w weekend z rodziny kupili mtz'a 550 w małej budzie(nie 50!)z turem stoll'a  o udźwigu 1500kg na joyu, na dobrych gumach za 7 tysi.

Opublikowano

Kolego żadnym FENDOWCEM nie jestem, pracowałem 360 i powiem szczerze,że to było za karę,miałem również starego mtz'a i w porównaniu do 360 to niebo a ziemia, części w podobnej cenie , komfort też ale spalanie niższe,moc wyższa i koszt zakupu podobny a nawet niższy w weekend z rodziny kupili mtz'a 550 w małej budzie(nie 50!)z turem stoll'a  o udźwigu 1500kg na joyu, na dobrych gumach za 7 tysi.

za 7 tysi to w cenie złomu ktoś kupił bo sam tur na joyu ile jest warty chyba że te 7 tysi to w euro  B)

Opublikowano

z tego co widzę na telefonie po zdjęciach to wszystkie te co wymieniłeś są nic nie warte też takie mam na zlomie. najlepsze są nowego typu z zębami gietymi w bok. a i jeszcze jedno nim łódź się że na cięższe ziemi to ci zasypie . na piasku owszem

Gość a1fe26c2
Opublikowano

Jeździsz wolno, to mogą być z prostymi drutami. Jeździsz szybko przy siewie to lepsze będą te powyginane na końcu. Mnie pasują proste.

Opublikowano

za 7 tysi to w cenie złomu ktoś kupił bo sam tur na joyu ile jest warty chyba że te 7 tysi to w euro  B)

dokładnie!!

Rodzina przyjechała w zeszłą środę przyjechała na pogrzeb i się zgadaliśmy,że potrzebują tura do mtz'a 82 a ja wiedziałem o tym 550 i sam im doradziłem żeby brać całego bo tylko płacą za tura ciągnik z kwitami gratis!!Gościu cenił go na początku 9,5, potem zjeżdżał w dół bo przez pół roku na olx nikt nie kupił i w ten sposób pojedzie w okolice Jędrzejowa bo na razie stoi u nas ponieważ kombinują transport

Opublikowano

grabki jak najbardziej, ale poprzyglądaj się na konstrukcje w siewnikach Isaria czy Nordsten, zwłaszcza te dzielone grabki z krótkimi zębami . A nie zasypanego zboża i tak nie zagarniesz - to po prostu błędna konstrukcja redlicy, jeśli ziemia za redlicą się sama nie osypuje przykrywając ziarno. Grabki mają za zadanie tylko nagarnąć trochę więcej ziemi.

Opublikowano

Aha... Odezwali się sami fendowcy i dżondirowcy... Normalna cena za c360 w stanie b.dobrym to jakieś 7.5 tys w porównaniu z cenami innych ciągników na rynku polskim...

Mamy 7 c-360 i uwierz że każdy ciągnik z zachodu go wyprzedzi komfortem pracy. A ludzie po prostu przesadzają z cenami tych c-360 po 15 koła no sorryyy...

Opublikowano

A czy ja pisałem coś o 15 tys i komforcie, czy o tym że w porównaniu z innymi dostępnymi na rynku jego aktualna realna i prawdziwa wartość to 7.5 tys? ...
A skoro tak, to znajdź mi jakiegoś z zachodu za chcociaż już nawet te twoje 15 tys, minimum 52km w stanie b.dobrym... najtańsze renaty startują od ponad 20tys
O tym że zachodnie go przeganiają pod każdym wzgledem to każdy głupi (mam nadzieję) wie, ale tak jak pisałem...

Opublikowano

dokładnie!!

Rodzina przyjechała w zeszłą środę przyjechała na pogrzeb i się zgadaliśmy,że potrzebują tura do mtz'a 82 a ja wiedziałem o tym 550 i sam im doradziłem żeby brać całego bo tylko płacą za tura ciągnik z kwitami gratis!!Gościu cenił go na początku 9,5, potem zjeżdżał w dół bo przez pół roku na olx nikt nie kupił i w ten sposób pojedzie w okolice Jędrzejowa bo na razie stoi u nas ponieważ kombinują transport

widać okazje jednak się zdarzają aż dziwne że tyle czasu stał na olx i żaden "handlarzyna"  nie zainteresował się albo się interesował tylko za 5 tysi chciał wyrwać ...

Mamy 7 c-360 i uwierz że każdy ciągnik z zachodu go wyprzedzi komfortem pracy. A ludzie po prostu przesadzają z cenami tych c-360 po 15 koła no sorryyy...

piszesz kolego że masz 7 ciągników c-360 to co ty masz każdy ciągnik podczepiony pod każdą maszynę w gospodarstwie bo nie chce Ci się podczepiać i odczepiać nie lepiej mieć 2 czy 3 normalnej wielkości chodzi mi o podział w gospodarstwie jakiś "mały" średniej wielkości i duży no chyba że jesteś fanem 60 tek to nie  mam pytań  :ph34r:  fanatyków przybywa 

Opublikowano

piszesz kolego że masz 7 ciągników c-360 to co ty masz każdy ciągnik podczepiony pod każdą maszynę w gospodarstwie bo nie chce Ci się podczepiać i odczepiać nie lepiej mieć 2 czy 3 normalnej wielkości chodzi mi o podział w gospodarstwie jakiś "mały" średniej wielkości i duży no chyba że jesteś fanem 60 tek to nie  mam pytań  :ph34r:  fanatyków przybywa 

Swego czasu dużo zrywaliśmy w lesie a że było kilka leśnictw oddalonych od siebie o ok 20 km lepiej było kupić niż przetransportowywać je z kąta w kąt. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v