Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

To patrz jakiego ktoś mercedesa kupił.A nie ścierwo.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Zapewne jakiś pracownik z Ukrainy na zmianę z innymi katuje tego dzondyra a potem Polak go kupi.

Opublikowano
23 godziny temu, Ursus932 napisał:

Na małe gospodarstwo powiedzmy plus minus 30 ha choćby dusiły te pyłki , nie kupisz nowego kombajnu bo to nie ekonomiczne

na 30 ha to nie opłaca się kombajnu mieć, u mnie są rolnicy co mają po 50-70 ha i usługodawcy robią, jest kilka lexionów, tucano i cx w okolicy 

23 godziny temu, bratrolnika napisał:

nikt nie każe ci się męczyć całe życie w c360, można ją sprzedać, dołożyć te 5tys.zł i kupić coś co w każdym aspekcie będzie lepsze, i w przypadku komfortu jak i techniki

ja nie mówię że jak masz do 15 ha to trzeba się c360 tłuc całe życie, sam mam już ze 20 to patrzę za modernizacją na jakiegoś 70-80 km nowego i tylko dla tego że chcę nietypową konfigurację czyt ( małe gabaryty moc j.w. i przedni tuz i wom a i jeszcze może tur ) i tylko dla tego, na c 360 jeszcze z rok albo i 2 będę zęby zjadał a w tym roku stuknęło 250 mth 

14 godzin temu, bratrolnika napisał:

u mojego sąsiada podobna w stodole stoi, ja swoją ale to kostkę ap 12 czekam na kupującego żeby obejrzał,  

Opublikowano (edytowane)

No tak ale jednym traktorem się nie jezdzi do pługa rozutnika przyczep powiedzmy jeden duży i do tura musi być drugi,takie dwa to minimum jeśli ktoś pragnie tego zachodu.

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

https://m.olx.pl/oferta/ciagnik-rolniczy-case-1290-CID757-IDz2s7U.html#position=6&page=2

Jest ktoś na forum kto się zna na tych modelach case i byłby chętny mi pomóc ? Nie znam się  a ten model stoi już  długo i podejrzewam że coś jest na rzeczy 

Tu też fajny tylko drogi trochę 

https://m.olx.pl/oferta/ciagnik-rolniczy-case-1490-4-cylindry-perkins-zarejestrowany-90km-CID757-IDxFEeE.html#position=13&page=4

Edytowane przez Rolnik_z_Podkarpacia
Opublikowano
5 minut temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

https://m.olx.pl/oferta/ciagnik-rolniczy-case-1290-CID757-IDz2s7U.html#position=6&page=2

Jest ktoś na forum kto się zna na tych modelach case i byłby chętny mi pomóc ? Nie znam się  a ten model stoi już  długo i podejrzewam że coś jest na rzeczy 

Tu też fajny tylko drogi trochę 

https://m.olx.pl/oferta/ciagnik-rolniczy-case-1490-4-cylindry-perkins-zarejestrowany-90km-CID757-IDxFEeE.html#position=13&page=4

Użytkownik @manieks120 chyba ma takiego, albo podobnego.

Znajomy jeździ na 1290 i sobie chwali. Wolałbym takiego Case/David Brown niż sześćdziesiątkę czy zetka z lat 80'.

Opublikowano

Ojciec jednym ciągnikiem obrabiał taki sam areał plus dzierżawy plus 15 sztuk krów i ze 30 szt trzody, dawał radę. I to tylko 3p. Wszytsko jest kwestią organizacji pracy, jak ktoś ma marną organizację pracy, to i 5 ciągników mało.

Opublikowano
2 godziny temu, Karol06 napisał:

Użytkownik @manieks120 chyba ma takiego, albo podobnego.

Znajomy jeździ na 1290 i sobie chwali. Wolałbym takiego Case/David Brown niż sześćdziesiątkę czy zetka z lat 80'.

Owszem mam Davida 1290, pracuje u mnie od 8lat  ma 58km a maszyny możecie zobaczyć jakie ciąga zdjecia mam w galerii, mogę go porównać do MF-a 575 to powiem szczerze że Massey nie ma polotu, w Davidzie jest dużo większa widoczność, ciszej w kabinie, dużo lepszy i precyzyjniejszy podnośnik, no bije go na łep, jedyny plus Fergusona to że wyżej podnosi podnośnik,jak masz blisko to przejedz się i obejrzyj, komfortem nie ustępuje dużo nowszym ciągnikom, jak macie jakieś pytania odnośnie Davidów to zapraszam na PW. Jedyne co musze zaznaczyć to to że to nie jest ciągnik dla ludzi którzy są przyzwyczajeni że wszystko leży na półce w sklepie i że da się wszystko kupić, Czasem trzeba poczekać a czasem coś dopasować od innych marek, ja mam filtry od 3p , tarczę sprzęgła od Fendta i pompkę sprzęgła od zetora ;)  

Opublikowano
4 godziny temu, igor10246 napisał:

na 30 ha to nie opłaca się kombajnu mieć, u mnie są rolnicy co mają po 50-70 ha i usługodawcy robią, jest kilka lexionów, tucano i cx w okolicy 

No proszę Pana a ja mam ponad 30 ha i mi się opłaca trzymać leciwego bizona ,jeśli zadbany to koszt przygotowania do sezonu śmieszny a na godzinę koszenia jakieś 12 litrów ON. Do tego nie wyobrażam sobie kłaniać się w kolana i prosić pana jakiegoś obszarnika żeby raczył łaskawie swoim nowiutkim kombajnem przyjechać i skosić moje zagony

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v