Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

No tak tylko 100rzeczy i wszystko rozpier to nie lepiej mieć mniej i wszystko utrzymane w dobrym stanie

Opublikowano
Przed chwilą, Wiesi0 napisał:

,A nie tak jak to kiedyś napisał ze starych nie potrafią utrzymać a nowe kupują.

a to chyba moje słowa...

wszystko w parze powinno iść-jak nowa maszyna to i garaż dla niej, a nie jak czasem się widzi-maszyn na podwórku za 2mln zł, i na każdej z nich mech rośnie bo kawałka dachu nawet dla psa nie ma

• Like 1
Opublikowano

Pa re razy byłem w Wielkopolsce i tam ludzie rolnicy dbają o takie sprawy,a u nas rolnicy nie dbają tylko dbają tacy co nie żyją z rolnictwa.

Opublikowano (edytowane)

kiedyś kupowałem używane i kupuję nadal jak cena jest kilku krotnie niższa niż nowe ale jak cena za polowe to staram się nowe zależy jeszcze co,zresztą youtube też mnie nauczyło jak co niektóre maszyny dostają w d*pę na zachodzie na dużych areałach i to zmieniło mój pogląd na maszyny z zachodu,zresztą handlarze zawsze kupują tam najtańsze żeby na nich najwięcej zarobić.A te najtańsze zawsze muszą coś mieć tak jak w Polsce,ktoś puszcza taniej aby sprzedać.

Co innego jakby sam tam pojechał i znalazł ciągnik u jakiegoś małego rolnika z pierwszej reki i nawet zapłacił trochę wiencej

Powiedzmy taki rozsiewacz Rauch mds za 7tyś można mieć igłę a nowy z 24tyś więc niema sensu kupować nowego,czy sadzarkę gruse.

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

Sołtys, z przodkiem czy bez ?

Ktoś z okolic Krasnegostawu jest chętny na rekonwalescencję rozsiewacza ? Mam swój do roboty, najchętniej bym zlecił

Edytowane przez jahooo
Opublikowano (edytowane)

Nie będę Ci kręcił i owijał w bawełnę  i powiem szczerze że ford nie przypadły mi do gustu ale jak będzie jakaś Renia czy MF na handel to z chęcią bym obejrzał bo szukam i nic ciekawego nie znalazłem narazie 

Edytowane przez Rolnik_z_Podkarpacia
Opublikowano

Jak możesz to wrzuć jakiś zdjęcie poglądowe może faktycznie zamiast tego czego szukam kupię coś innego, bo w sumie wygląd ciągnika to najmniej ważny element 

Opublikowano

Sposobów jest dużo nawet asfalt z frezarki ale wygląd też się liczy.Powiedzą ze dziad.

Opublikowano
11 minut temu, Wiesi0 napisał:

Sposobów jest dużo nawet asfalt z frezarki ale wygląd też się liczy.Powiedzą ze dziad.

Jak dla mnie super alternatywa. Po budowie miałem kłaść kostkę. Ostatecznie zamiast 130tys wydałem niecałe 5tys. 

Tak u mnie destrukt wygląda. Fakt że nie mam hodowli to i ruch niewielki.

Opublikowano
4 godziny temu, Wiesi0 napisał:

kiedyś kupowałem używane i kupuję nadal jak cena jest kilku krotnie niższa niż nowe ale jak cena za polowe to staram się nowe zależy jeszcze co,zresztą youtube też mnie nauczyło jak co niektóre maszyny dostają w d*pę na zachodzie na dużych areałach i to zmieniło mój pogląd na maszyny z zachodu,zresztą handlarze zawsze kupują tam najtańsze żeby na nich najwięcej zarobić.A te najtańsze zawsze muszą coś mieć tak jak w Polsce,ktoś puszcza taniej aby sprzedać.

Co innego jakby sam tam pojechał i znalazł ciągnik u jakiegoś małego rolnika z pierwszej reki i nawet zapłacił trochę wiencej

Powiedzmy taki rozsiewacz Rauch mds za 7tyś można mieć igłę a nowy z 24tyś więc niema sensu kupować nowego,czy sadzarkę gruse.

Więcej🙄

22 minuty temu, Agrest napisał:

Jak dla mnie super alternatywa. Po budowie miałem kłaść kostkę. Ostatecznie zamiast 130tys wydałem niecałe 5tys. 

Tak u mnie destrukt wygląda. Fakt że nie mam hodowli to i ruch niewielki.

Tylko destrukt to chodliwy towar i ciężko go dostać niestety. Widzę że masz sadownika to po co szukasz kolejnego, czy jednym po prostu nie  wyrabiasz ?

Opublikowano
10 minut temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

Więcej🙄

Tylko destrukt to chodliwy towar i ciężko go dostać niestety. Widzę że masz sadownika to po co szukasz kolejnego, czy jednym po prostu nie  wyrabiasz ?

No ciężko ciężko ;) do nasz tego przyjechało z 20 tirów , udało się załatwić 

Opublikowano
11 godzin temu, farmtrac8244 napisał:

Tyle ile trzeba spędzam. Co ja poradzę ,że mało pola.

Jak ktoś lubi wygodę to niech później będzie go stać na jej utrzymanie. Tylko jaki sens kupić rupcia 30 letniego czy nawet starszego bo komfort w kabinie.

Wiem na swoim przykładzie ,że lepiej kupić komfortowy używany ciągnik niż nowego farmtraca , zetora czy inne ścierwo

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v